آثار نقاشان نامدار دوران قاجار / چهره واقعی امیرکبیر را ببینید
در ادامه چند تابلوی معروف از شخصیتها از جمله امیر کبیر و اماکن مشهور تهران قدیم که هنر دست نقاشان بنام دوره قاجار است و اکنون در موزهها نگهداری میشود را تماشا کنید.
تابلوهای پرتره از شخصیتهای برجسته تهران قدیم در روزگاری که هنوز پای دوربین عکاسی به ایران باز نشده بود، غنیمتی ارزشمند محسوب میشدند. یکی از ارزشمندترین تابلوهای پرتره به جا مانده از آن روزگار، اثری جاودان از «محمد ابراهیم نقاشباشی» هنرمند نقاش دوران قاجار است. کسی که لقب نقاشباشی را از محمدشاه قاجار دریافت کرد و البته عمده شهرت خود را وامدار این نقاشی ارزشمند از «امیر کبیر» است. این تابلو را هم میتوانید در موزه نگارخانه کاخ گلستان ببینید. در این نگارخانه، تقریبا از همه پادشاهان قاجار تصاویر پرترهای به نمایش درآمده که البته سهم ناصرالدین شاه بیشتر از همه است.
زندگی روستایی و پرزحمت آن روزگار هم از دید نقاشان برجسته پنهان نماند. روستاهای خوش آب و هوای اطراف تهران و به ویژه آبادیهای شمیران با آن مزارع وسیع گندم و جو که تا ارتفاعات البرز کشیده شده بود، سوژه بسیاری از نقاشان بنام دوران قاجار شد. تابلوی رنگ روغن منظره کوه شمیران که سال ۱۳۰۹ هجری قمری به تصویر درآمده از آثار مهدیالحسینی مستوفی است. این تابلوی نقاشی در کنار تابلوهای برجستهای مانند تابلوی نقاشی چهره ناصرالدینشاه اثر کمالالملک، نقاشی چهره مظفرالدینشاه اثر صمصام بن ذوالفقار و دهها تابلوی ارزشمند دیگر اکنون در کاخ صاحبقرانیه و در معرض بازدید عموم قرار دارد.
باز هم کمالالملک و باز هم یک اثر شاهکار دیگر از تهران قدیم؛ اینبار حوض خلوت کریمخانی. در این اثر که به تابلوی حوضخانه عمارت گلستان معروف است، منظره حوض و فواره کاخ گلستان به نمایش درآمده است. این تابلوی ماندگار کمالالملک را هم میتوانید در موزه کاخ گلستان ببینید.نقاشی «حوضخانه عمارت گلستان» اثر کمال الملک
منظره دلفریب کوههای شمیران از دل خیابانها و از فراز ساختمانها و عمارتهای تهران، دستمایه خلق یکی دیگر از تابلوهای نقاشی معروف دوران قاجار شد. «محمودخان ملکالشعرا» که تابلوهای نقاشیاش از کاخها و عمارتها زبانزد بود در این تابلو سراغ نمای کوههای پربرف شمیران از پشتبام کاخ گلستان رفت. او این اثر را در سال ۱۲۸۲ هجری قمری به تصویر کشید.
.
بیشتر بخوانید :
تصویر آگهی اجاره خانه ویلایی در تهران در دوره قاجار
۲۱۲۲۰
کد خبر 1646023منبع: khabaronline-1646023