نوآوری؛ مسیر گریزناپذیر برای کسبوکار آینده
به گزارش رویداد امروز، بهمن تجلیزاده معاون فروش و بازاریابی فولاد خوزستان که از سخنرانان این مراسم بود، در راستای نوآوری اظهار داشت: نوآوری مسیر گریزناپذیر برای کسبوکار آینده است و تمام شرکتها و بنگاههای اقتصادی تولیدی و خدماتی موفق و پایدار را به سوی خود میخواند.
او افزود: نوآوری، اکتشاف و اختراع نیست، یک فرآیند قابل برنامهریزی است که ناشی از خواست و اراده است. بر این اساس نوآوری را با هر شرایطی و در هر سازمانی میتوان برنامهریزی کرد.
تجلیزاده گفت: نوآوری محصول رویا پردازی استراتژیهای بلندپایه نیست؛ همچنین استفاده از الزامات، محصولات و تجهیزات فناوریهای نرمافزاری و سختافزاری پیشرفت نیست؛ نوآوری محصول یک سیستم مدیریت خودمختار است که میتواند موازنه و تعادل ایجاد نماید. بر اساس تعریف شومپیتر، نوآوری معرفی محصولات، شیوههای تولید، شناسایی بازارها، منابع مواد اولیه، امکانات و شیوههای جدید سازماندهی تجارت است.
او ادامه داد: در ماتریس نوآوری، یک محور آن تکنولوژی و محور دیگر بازار است، اگر با تکنولوژی کنونی و در بازار موجود ابتکار داشته باشیم، نوآوری تدریجی اتفاق میافتد. همچنین در نوآوری بنیادی، تکنولوژیهای نو در بازار جدید بکار گرفته میشود. در نوآوری گسسته نیز در زمان کوتاهی تکنولوژی دگرگون میشود.
تجلیزاده در ادامه تصریح کرد: نوآوری بر اساس ماهیت به ۴ گروه تقسیمبندی میشود: نوآوری محصول، نوآوری در فرآیند، نوآوری در بازاریابی و نوآوری در سازمان.
همچنین در فرآیند کامل عرضه یک محصول ۱۰ روش نوآوری بر اساس منابع درونی و بیرونی سازمان میتوان تعریف نمود.
او تأکید داشت: در بُعد پوزیشنی نوآوری میتوان گفت روشی است که ما چگونه خود را در چشم مشتری جا بیندازیم. وقتی ما پیشنهاد ارزش را در نوآوری تعریف میکنیم، قصد داریم یک نیاز بازار را مرتفع کنیم. این پیشنهاد ارزش باید به درستی تعریف شود که یک تجربه مطلوب برای مشتری ایجاد نماید و در ذهن مشتری، تصویری مثبت بعد از خرید کالا و محصولات به وجود بیاید.
معاون فروش و بازاریابی فولاد خوزستان تأکید کرد: در ماتریس بازار، بر اساس اینکه بازار شما بازار یا محصول فعلی باشد یا بازار آینده به دو قسمت تقسیم میشود. هر چه استراتژی ما در نوآوری از سطح پایینتری برخوردار باشد، میزان ریسک ما نیز بیشتر خواهد بود.
تجلیزاده درباره منابع بروز نوآوری تصریح نمود: پیشبینیها، مطالعه بازار، اندیشه نو، تقاضاهای جدید، مسائل و عیبیابیها و ... از منابع بروز نوآوری در سازمانها است.
او در توصیف نسلهای نوآوری گفت: در نسل اول تحقیقات، مسئله بازاریابی است؛ نسل دوم بر اساس نیاز بازار تعیین میشود و ویژگی نسل سوم نوآوری، تلفیق و ترکیب تحقیق و توسعه در تمام مراحل آن است.
در نسل چهارم صرفهجویی در زمان و آثار مثبت اقتصادی حاصل از آن مورد توجه ویژه قرار گرفته و به تبع آن بر فشردهسازی فرآیند نوآوری تأکید میشود؛ نسل پنجم تأکید بر عناصر و عوامل محیطی است و در نسل آخر نیز تأکید بر شبکهسازی و نوآوری مبتنی بر شبکه تأثیرگذار است.
معاون فروش و بازاریابی با اشاره به امر غربالگری طرحها در مدیریت نوآوری اظهار داشت: فولاد خوزستان در این راستا از شش هزار و ۹۲۸ طرح پیشنهادی، ۶۸۸ طرح را به مرحله اجرا رسانده است؛ از میان ۱۴۵ طرح QC پیشنهادی ۱۲ طرح و از ۲۴۸ طرح WIT پیشنهادی ۵۱ طرح اجرا گردید. همچنین در این شرکت مدل فرهنگ سازمانی، شامل ۱۲ ویژگی است که در چهار گونه فرهنگی تقسیم شده است.
او گفت: استانداردهای سری ۵۶ هزار شامل ۸ استاندارد مشتمل بر اصول واژگان، سیستم مدیریت نوآوری ابزارها، روشهای مشارکت و ارزیابی مدیریت نوآوری ابزارها و روشهای مدیریت مالکیت معنوی و ... است.
تجلیزاده در پایان سخنان خود افزود: این استانداردها در بخش مطالعات بازار فولاد خوزستان در حال ترجمه و هماهنگی با اداره استاندارد، جهت پیادهسازی و ثبت آن به نام فولاد خوزستان است.
ششمین کنفرانس استیل پرایس با سخنرانی مسئولان و فعالان صنعت فولاد و معدن و همچنین نشستهای تخصصی نمایندگان شرکتهای بزرگ تولیدی کشور عصرگاه ۲۱ مهرماه ۹۸ پایان یافت.