زاینده رود را زنده میخواهیم
استان چهارمحال و بختیاری سهمیه تخصیص نیافتهای در حوضه زایندهرود ندارد
این نماینده مجلس در ادامه خاطرنشان میکند: در استان چهارمحال و بختیاری بهرهبرداران فاقد حقابه یا اصطلاحا حق اشتراکی وجود دارند که پس از سال ۶۱ و تصویب قانون توزیع عادلانه آب تخصیص دریافت کردهاند و تحویل آب به دارندگان حق اشتراک صرفا در صورت وجود منابع برای تحویل به آنها با رعایت سایر اولویتهای تأمین آب امکانپذیر است. این در حالی است که بهرهبرداران حق اشتراکی در چهارمحال و بختیاری همهساله و در هر شرایطی آب برداشت میکنند و در پاییندست همین بهرهبرداران حق اشتراکی از دریافت آب محروم میشوند و متأسفانه در سیاستی یک بام و دوهوا وزارت نیرو حجم آب تخصیصیافته به حق اشتراکیهای آن استان را سهمیه ثابت آن استان قلمداد کرده که این نیز غلط است و این حجم تخصیصیافته در شرایط کمآبی به نسبت کاهش منابع آب میبایست کاهش یابد.
تخصیصهای فاقد عنوان حقوقی حقابه، ریشه ابربحران حوضه آبریز زایندهرود
محسن مرادی فعال محیطزیست در ارتباط با تخصیصهای فاقد عنوان حقابه به خبرنگار اصفهان امروز میگوید: تخصیصهایی که دولت پس از سال ۶۱ برای بخش کشاورزی تعریف کرده است حقابه نیستند و اگر بخواهیم ریشه ابربحران شکل گرفته در حوضه زایندهرود را در یک جمله خلاصه کنیم میتوانیم «تخصیصهای بیرویه فاقد عنوان حقوقی حقابه» را عامل و ریشه همه مشکلات موجود معرفی کنیم و متأسفانه امروز شاهدیم که دولت به جای لغو اینگونه تخصیصها در حال تعریف بارگذاریهای جدید و جدیدتر است و روشن است که بهاینترتیب وضعیت حوضه زایندهرود نیز بدتر خواهد شد. این فعال محیطزیست با بیان اینکه با تکرار راهکارهای قدیمی و شکستخورده نمیتوان به نتایج جدید و موفقیت دستیافت، مسیر فعلی وزارت نیرو را همان مسیر قدیمی شکستخورده میداند.
جایگزینی حوضه آبریز سبزکوه با زایندهرود به عنوان مبدأ تأمین آب طرح، پیگیریهایی که ادامه دارد
نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم با اشاره به نامهای که خطاب به رئیسجمهور با مضمون تأمین آب طرح بن بروجن از مبادی جایگزین نظیر سبزکوه ارسال کرده است خاطرنشان میکند: پاسخ وزارت نیرو تاکنون تکرار همان مطالب خلاف واقع بوده است که به بخشی از آن اشاره شد. در همین ارتباط، مرادی، فعال محیطزیست در خصوص جایگزینی مبدأ این طرح معتقد است تا زمانی که اکثریت قریب به اتفاق نمایندگان استان بر تغییر مبدأ آبگیری این پروژه بهطور خاص به حوضه سبزکوه پافشاری نکنند وزارت نیرو درخواستهای منفرد نمایندگان را بیپاسخ خواهد گذاشت.
زایندهرود، اولویت مسائل اصفهان
طغیانی با ابراز بیاطلاعی از سایر جزئیات برنامههای وزارت نیرو در سفر پیش روی ریاست جمهوری، میگوید: اولویت اکثریت مردم، موضوع آب و وضعیت زایندهرود است و قطعا مسئولان استان و نمایندگان مردم در زمینه احیای زایندهرود تمام تلاش خود را خواهند کرد چراکه سایر مسائل عمدتا در داخل استان قابلحل خواهد بود. طغیانی تأکید میکند: این زایندهرود است که حیات همه ما را تحت تأثیر قرار داده و ۴۰ تا ۵۰ اقدام برای احیای زایندهرود لازم است که باید کارهای جدی انجام داد و تاکنون کار جدی در سطح عملیاتی شاهد نبودهایم هرچند بهطور نظری اقدامات لازم برای احیای زایندهرود روشن است. امروز تغییر نگرش مردم و رسانهها به موضوع محیطزیست و زیستبوم حوضه زایندهرود مشهودتر از هر زمان دیگر است. اکنون در آستانه سفر رئیسجمهور به استان اصفهان باید به این پرسش اندیشید که آیا مسئلهای مهمتر از احیاء زایندهرود از سراب تا پایاب در اصفهان وجود دارد و چگونه میتوان از نابودی همیشگی زایندهرود جلوگیری کرد؟ و دهها پرسش مشابه که پاسخ آنها پاسخ نهایی به این پرسش خواهد بود که آیا زندهرود سرانجام زنده خواهد شد؟