تاریخ روز جهانی دامپزشک در تقویم سال 1403 با تاریخچه نامگذاری
روز جهانی دامپزشک 30 آوریل در نظر گرفته شده است. در این مطلب تاریخ دقیق روز دامپزشکی در تقویم سال جاری به شمسی، قمری و میلادی را بررسی کرده ایم و تاریخچه روز دامپزشکی و علت نامگذاری آن را مرور خواهیم کرد:
فهرست مطالب
روز جهانی دامپزشکی در تقویم سال 1403 چه روزی است؟
روز جهانی دامپزشکی در تقویم سال 1403 روز سه شنبه 11 اردبیهشت است.
روز دامپزشکی در تقویم شمسی برابر است با: روز سه شنبه 11 اردیبهشت سال 1403
تاریخ روز دامپزشکی در تقویم قمری برابر است با: روز سه شنبه ٢١ شوال ١٤٤٥
تاریخ روز جهانی دامپزشکی در تقویم میلادی برابر است با: روز سه شنبه 30 آوریل سال 2024
روز جهانی دامپزشکی 1403 چند شنبه و چه روزی است؟
روز جهانی دامپزشکی 1403 روز سه شنبه 11 اردیبهشت است.
روز جهانی دامپزشکی و علت نامگذاری آن
روز دامپزشکی در سال 2000 توسط انجمن جهانی دامپزشکی برای ترویج کارهای لازم توسط دامپزشکان در سراسر جهان ایجاد شد. هر ساله در این روز یک موضوع متفاوت انتخاب میشود که به صاحبان حیوانات خانگی کمک کند تا اهمیت جنبه های مختلف مراقبت از حیوانات و چگونگی کمک دامپزشکان مثل اطمینان از به روز بودن واکسن های حیوان خانگی را بخاطر بسپارند. هر ساله روز جهانی دامپزشک در تاریخ 30 آوریل با برگزاری مراسم خاص با اهداف علمی و... بزرگداشته میشود.
تاریخچه دامپزشکی
بعد از اهلی کردن حیوانات و روی آوردن انسان ها به کشاورزی علم دامپزشکی متولد شد و اهمیت بیشتری یافت. ارزش کار فردی کـه بـه معالجه گاو و سایر حیوانات میپرداخته در لوح حمورابی «2200 سال قبل از میلاد» تعیین شده اسـت.
اسناد کلی راجع بـه دامپزشکی بعد از سقوط امپراطوری روم و تا حدود قرن سیزدهم میلادی وجوددارد. در مورد دامپزشکی از هند و ایران در قرون وسطی اطلاعاتی کسب شد.
اولین مدرسه دامپزشکی در شهر لیون فرانسه با همکاری کلود بورگلا «1779 – 1702» آلمبرت، مالشرب، ولتر، دیدرو و تورگو تاسیس شد. بورگلا با مطالعات فراوان بر روی اسب دائرةالمعارف جالبی راجع بـه آن نوشته است.
در تاریخ 4 اوت 1761 شورای دولتی پادشاهی با موافقت لوئی پانزدهم، قانون تاسیس مدارس دامپزشکی را تصویب کرد و اولین مدرسه دامپزشکی در دنیا در تاریخ 10 ژانویه 1762 افتتاح شد.
دامپزشکی چیست؟
دامپزشکی دانشی کهن اسـت که به شناسایی و درمان و پیشگیری بیماریهای حیوانات میپردازد. در این دانش تجربی بیماریهای مشترک انسان و دام مورد پژوهش قرار گرفته اما به بیماری های انسان پرداخته نمیشود. دامپزشکی تنها به درمان یک مریضی در دام نمیپردازد بلکه این رشته در بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه نقش موثری دارد و بدون دامپزشکان بخشی از سلامت جامعه بـه خطر خواهد افتاد.