جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > رونق گردشگری در خراسان جنوبی

رونق گردشگری در خراسان جنوبی

رونق گردشگری در خراسان جنوبی
خراسان جنوبی چهار اثر ثبت جهانی دارد که باغ اکبریه بیرجند، قنات بلده فردوس، بیابان لوت و توبافی روستای خراشاد است. خراسان جنوبی استانی با جاذبه‌های گردشگری زیاد و صنایع‌دستی متنوع و جذاب است و همین عوامل باعث شده گردشگران در سال‌های اخیر بیشتر به این استان سفر کنند.

 به گزارش رویداد امروز، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: در تابستان امسال یک‌میلیون و ۴۴۷ هزار و ۸۳۳ هزار نفر از مراکز تاریخی و گردشگری استان خراسان جنوبی بازدید کردند. حسن رمضانی از وجود هزار و ۵۰۰ اثر شناسایی‌شده تاریخی در استان خراسان جنوبی خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد ۸۷۸ اثر تاریخی و طبیعی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. او با بیان اینکه این آثار شامل 747 بنا و محوطه تاریخی، سه اثر (اشیاء) تاریخی، 57 اثر معنوی و 71 اثر طبیعی است، بیان داشت: تا پایان امسال آثار دیگری نیز به فهرست میراث ملی استان افزوده می‌شود. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان جنوبی وجود ۱۰ منطقه نمونه گردشگری، ۱۴ روستای هدف گردشگری، هفت کویر شاخص و منحصربه‌فرد، سه مجموعه آب‌درمانی، دو روستای شگفت‌انگیز و ۱۷ موزه فعال را از دیگر جاذبه‌های گردشگری استان ذکر کرد و افزود: در تابستان امسال یک‌میلیون و ۴۴۷ هزار و ۸۳۳ نفر از مراکز تاریخی، تفریحی و گردشگری استان بازدید کردند. رمضانی از افزایش 10 درصدی گردشگران به استان خبر داد و مطرح کرد: قنات بلده فردوس، آبگرم فردوس، باغ گلشن، امامزاده حسین بن موسی بن کاظم (ع) و کال جنی در طبس بیشترین مقاصد موردتوجه گردشگران بوده است. او با اشاره به فعالیت 41 اقامتگاه بومگردی در تابستان امسال، بیان داشت: در تابستان امسال یسش از یک‌میلیون و ۲۲۴ هزار نفر مسافر در هتل‌ها، اقامتگاه‌های بومگردی، کمپ‌های موقت اسکان و مدارس اقامت داشته که در مقایسه با سال گذشته ۶۸ درصد افزایش داشته است. او با اشاره به فروش صنایع‌دستی استان در نمایشگاه تهران، مطرح کرد: نمایشگاه ملی صنایع‌دستی از سوم تا نهم شهریورماه در تهران برگزار شد که صنعتگران فروش صنایع‌دستی در این نمایشگاه 850 میلیون ریال نصیب صنعتگران استان کرد. رمضانی با بیان اینکه هنرمندان صنایع‌دستی خراسان جنوبی در نیمه نخست امسال با فروش محصولات چهار میلیارد و 500 میلیون تومان درآمد کسب کردند، تبیین کرد: این مبلغ در نمایشگاه‌ها، بازارچه‌های فروش تابستانی و نوروزی و کارگاه‌های فعال انجام شد. او با اعلام اینکه بیشترین فروش محصولات مربوط به فروش حوله، پارچه‌بافی سنتی، بافته‌های داری و گوهرسنگ در شهرستان‌های طبس، فردوس و بیرجند است، مطرح کرد: هم‌اکنون چهار هزار صنعتگر در ۸۰ رشته صنایع‌دستی در استان فعالیت دارند.

رشد 68 درصدی نسبت به سال گذشته

معاون گردشگری، سرمایه‌گذاری و تأمین منابع اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی هم گفت: اقامت مسافران استان در تابستان امسال نسبت به پارسال ۶۸ درصد رشد داشته است. مرتضی عربی گفت: شهرستان‌های فردوس و طبس بیشترین مقصد گردشگران در تابستان امسال بود. او افزود: قنات بلده فردوس، آبگرم فردوس، باغ گلشن طبس، امامزاده حسین‌بن موسی‌الکاظم (ع) و کال جنی در طبس ازجمله اماکنی هستند که گردشگران از آن‌ها بازدید کردند. عربی اظهار داشت: در تلاش هستیم با افزایش تعداد مراکز اقامتی استان زمینه‌های جلب و جذب گردشگران و همچنین رونق اقتصادی منطقه را بیش‌ازپیش فراهم کنیم و با برنامه‌ریزی منسجم برای نوروز ۹۹ شاهد رشد قابل‌توجهی زمینه جذب گردشگر باشیم.

سفرهای تابستانی در جاده‌های استان ۱۴ درصد رشد داشته است

بر اساس آماری که مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان جنوبی اعلام کرده است سفرهای تابستانی در جاده‌های استان ۱۴ درصد رشد داشته است. جعفر شهامت، تحلیل داده‌های ترافیک عبوری را گواه بر این آمار عنوان کرد و گفت: متوسط تردد روزانه سفرهای تابستانی سال گذشته، هزار و ۵۳۸ وسیله نقلیه سبک به ازای هر محور بوده است که این فاکتور در سفرهای امسال به یک هزار و ۷۵۶ وسیله نقلیه رسیده است. او افزود: نتایج برگرفته از سامانه‌های هوشمند مرکز مدیریت راه‌های استان، روز اوج این سفرها را ۲۲ شهریورماه با ثبت بیش از ۲۳۰ هزار تردد در بیش از ۷۰ محور استان و ساعات اوج این سفرها را اغلب در بازه ساعت ۱۷ تا ۲۰ نشان می‌دهد. مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان جنوبی اضافه کرد: در مدت طرح تابستانی بیش از 8/1 میلیون وسیله نقلیه وارد و بیش از 8/1 میلیون وسیله نقلیه از استان خارج شدند که به‌طور میانگین ۲۸ درصد از این حجم تردد را ناوگان سنگین جاده‌ای به خود اختصاص داده است. او اظهار داشت: همچنین بیشترین حجم سفرهای ورودی به استان به ترتیب با مبدأ استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و کرمان و نیز بیشترین حجم سفرهای خروجی از استان به ترتیب به مقاصد استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و اصفهان بوده است.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب