روز دختر 1403 چه روزی است؟ با زندگینامه حضرت معصومه
ولادت حضرت معصومه 1 ماه ذی القعده است. در ادامه تاریخ دقیق این روز در تقویم شمسی و قمری سال جاری بررسی کرده ایم:
فهرست مطالب
تاریخ ولادت حضرت معصومه (س) 1403 کی و چه روزی هست؟
تاریخ ولادت حضرت معصومه (س) 1403 روز جمعه 21 اردیبهشت ( ١ ذوالقعده ) است.
تاریخ دقیق ولادت حضرت معصومه (س) در تقویم شمسی برابر است با روز جمعه، 21 اردیبهشت 140؛ 1403/02/21
تاریخ دقیق ولادت حضرت معصومه (س) در تقویم قمری برابر است با روز جمعه۱ ذی القعده 1445؛ 1445/11/01
تاریخ دقیق ولادت حضرت معصومه (س) در تقویم میلادی برابر است با روز جمعه 10 می 2024؛ May 10, 2024
تاریخ روز دختر 1403
تاریخ روز دختر 1403 در تقویم برابر است با روز جمعه 21 اردیبهشت مصادف با ١ ذوالقعده 1445.
روز دختر 1403 چه روزی است؟
روز دختر 1403 روز جمعه 21 اردیبهشت است.
تاریخ دقیق روز دختر در تقویم ایران
هر ساله روز اول ماه ذی القعده سالروز تولد حضرت معصومه (کریمه اهل بیت) و روز ملی دختران به پاس قدرانی از این قشر وسیع و تاثیرگذار جامعه جشن گرفته میشود.
زندگینامه حضرت معصومه (س)
حضرت معصومه (س) خواهر امام رضا (ع) در سال ۱۷۳ هجری قمری در شهر مدینه به دنیا آمد و در سال ۲۰۱ هجری قمری در سن ۲۸ سالگی در راه رسیدن به امام رضا (ع) در شهر قم دیده از جهان فرو بست. با زندگینامه حضرت معصومه بیشتر آشنا شوید.
تولد حضرت معصومه (س)
حضرت معصومه (س) در روز یکم ذیالقعده سال ۱۷۳ هجری قمری در شهر مدینه و ۲۵ سال بعد از تولد برادرش امام رضا (ع) به دنیا آمد. پدرش امام موسی کاظم (ع) و مادرش نجمه خاتون نام داشت.
نام و القاب حضرت معصومه(س)
نام حضرت معصومه(ع) «فاطمه کبری » بود؛ زیرا حضرت کاظم(ع) سه دختر به نام فاطمه داشتند و حضرت معصومه(ع) بزرگتر از آنها بود. هم چنین محدثّه و عابده از صفات و القابی است که برای حضرت معصومه (س) عنوان شده است.
حضرت معصومه (س) و برادرش امام رضا (ع)
امام رضا (ع) در سال ۲۰۰ هجری قمری به دستور و تهدید مأمون راهی خراسان شد و حضرت معصومه (س) هم یک سال بعد برای پیوستن به ایشان راهی خراسان شد.
علت ازدواج نکردن حضرت معصومه (س)
حضرت معصومه (س) ازدواج نکرد و برای این امر دلایل مختلفی را ذکر میکنند. بعضی معتقدند که امام موسی کاظم (ع) دستور داده بود که هیچ یک از دخترانش ازدواج نکنند و بعضی میگویند که کسی پیدا نمیشد که لیاقت ازدواج با ایشان را داشته باشد، اما هیچکدام از این دلایل نمیتواند درست باشد.
وفات حضرت معصومه (س)
در طول مسیر رسیدن حضرت معصومه (س) به خراسان بود که کاروان آنها در شهر ساوه با مخالفان اهلبیت که از طرف حکومت امور شده بودند درگیر شدند. حضرت معصومه دچار بیماری شد و برای استراحت به شهر قم رفت. در مورد این که وفات حضرت معصومه (س) به مرگ طبیعی بوده یا این که به شهادت رسیده است نظرهای مختلفی وجود دارد.
حضرت معصومه (س) مدت ۱۷ روز در شهر قم و در محلی به نام «بیت النور» ماند و سرانجام در روز ۱۰ ربیعالثانی و بنا به قولی روز ۱۲ ربیعالثانی سال ۲۰۱ هجری قمری چشم از جهان فرو بست.