از آسمانخراشها گرفته تا ساختمانهایی که انگار به درون زمین فرورفتهاند؛ در این مطلب ۱۰ نمونه از محبوبترین پروژههای معماری سال ۲۰۲۴ در ایالات متحده را به انتخاب مجله معتبر معماری «دزین» گردآوری کردهایم.
در این مطلب، شش نمونه از هنرهای خاکی شگفتانگیز جان فورمن را معرفی میکنیم، هنرمندی از ولز که سواحل را با مواد طبیعی مانند سنگ و شن به زیبایی تغییر میدهد.
ماری زند هنرمند زادۀ ایران است که با خلق دنیاهایی سهبعدی، تخیل مخاطبانش را به فضاهایی رویاگونه و افسانهای وارد میکند. اما خاصترین مجموعه از آثار او مجموعۀ «خانههای ایرانی» است که با جزئیات شگفتانگیزش، لذت بصری را با خاطره و نوستالژی در هممیآمیزد.
در دنیای هنر خیابانی، جایی که دیوارها، ساختمانها و سایر سطوح عمودی بیشتر به چشم میآیند، هنرمندی که خود را اِمِمِم (Ememem) معرفی میکند، کار متفاوتی کرده است.
فیلیپ استارک، معمار فرانسوی، مکعب قرمزی را برای گنجاندن کارخانه روغن زیتون، موزه و رستوران لا آلمرازا در آندلس ساخته و آن را با نمادهایی تزئین کرده که به میراث این منطقه اشاره دارند.
پروژۀ معماری «خانه اصفهان H تا V» در منطقهای با تراکم بالا در شهر اصفهان ساخته شده است. این پروژه طراحیای دارد که تلاش میکند روابط میان فضاهای مختلف خانههای سنتی اصفهان را به شکلی مدرن و در عین حال وفادار به اصالتها و هویت محلی حفظ کند.
پل تالت (Paul Tulett) عکاس بریتانیایی است که سفری به ژاپن انجام داده تا کتابی درباره مجموعه وسیع ساختمانهای بتنی این کشور تهیه کند. این کتاب با عنوان کامل «ژاپن بروتالیستی؛ مروری عکاسانه بر معماری ژاپنی پس از جنگ» منتشر شده و هدف آن نمایش تنوع معماری
ویلاهای آیندۀ ایران، اگر قرار باشد که هم زیبا و قابل استفاده باشند و هم با محیط طبیعی اطرافشان ارتباطی نزدیک و دوستانه داشته باشند، چه شکل وشمایلی خواهند داشت؟ کانسپت خانۀ «میان-جِرز» طرحی برای یک ویلای آینده از این جنس است. این طرح در سال 2021 در «جشنواره
از مجموعهای از خانههای تعطیلات خارج از شهر در سواحل فنلاند گرفته تا پروژهای در آریزونا که به طور کامل از فولاد کورتن (زنگ خورده) پوشیده شده، در این مطلب ۱۰ کلبه برتر سال ۲۰۲۴ را معرفی میکنیم.
پروژۀ معماری «صحنهای برای رویداد» که در شهر سپیددشت استان لرستان ساخته شده، در سال 1402 توانست رتبه دوم «جایزه معمار» در بخش پروژههای عمومی را به دست بیاورد.
پروژۀ ویلای دو قوس در سال 2022 توانست مدال برنز مسابقه معماری A 'Design Award را کسب کند. این پروژه در سال 2021 نیز در دو مسابقه معماری Trezzini و «معماری قارهای» مورد تقدیر قرار گرفته بود.
استودیوی معماری Akb مجموعهای از ساختمانها را در مجمعالجزایری دورافتاده در اُنتاریوی کانادا، به عنوان خانه تابستانی برای یک کایتسوار ساخته کرده است.
کارفرمای این پروژه یک زوج بازنشسته هستند که فرزندان و نوههای آنها برای اقامت طولانی میآیند. آنها هواداران مشتاق محیط زیست و طبیعت هستند و مایلند نشان دهند چگونه میتوان در یک خانه ۷۰ مترمربعی بسیار راحت زندگی کرد و تأثیر بسیار کمی بر محیط گذاشت.
رزاس، خانهای با تاریخ 200 ساله در یکی از محلات قدیمی کاشان بود؛ خانهای با سقفهای فروریخته و دیوارهای شکسته که تنها دو سال زمان لازم داشت تا دوباره به یک جواهر درخشان و یک عمارت زنده و شاداب تبدیل شود.
کریستوفر جِی مککندلس رویایی شبیه به رویای خیلی از دوستداران طبیعت داشت؛ او میخواست آزادانه در قلب طبیعت بکر زندگی کند؛ اما این ماجراجویی رویاپردازانه، سرنوشتی تراژیک و تلخ را برای او رقم زد.
این پروژۀ معماری ممکن است مطابق با سلیقۀ کسانی که صرفا علاقمند به طرحهای مد روز هستند نباشد، اما ترکیبی از بازیگوشی و نوستالژی در آن هست که شخصیتی منحصر به فرد و ویژه به آن بخشیده است.
ساختمان کونتسهاوس گراتس (Kunsthaus Graz) که پیتر کوک و کالین فورنییِر طراح آن هستند، به شکل جسورانهای معماری معاصر را در یک شهر تاریخی بازتعریف کرده است.
از یک کافۀ زیرزمینی در هنگکنگ تا «کلیسای مرغ سوخاری» در آمریکا؛ در اینجا فهرست ده رستوران و کافۀ برتر دنیا در سال ۲۰۲۴ را ملاحظه میکنید که توسط وبسایت معماری Dezeen انتخاب شدهاند.
شرکت معماری برزیلی «استودیو MK27» خانهی بتنی آزول را در جنگلهای استوایی سواحل ایالت سائوپائولو برای ادغام بهتر با مناظر اطراف در سطح بلندتری از زمین ساخته است.
پروژۀ معماری «گلستانه» که یک زوج معمار آن را برای اقامت خودشان در یکی از روستاهای اطراف چالوس ساختند، در سال 1394 رتبه اول «جایزه معمار» در بخش تکواحدی مسکونی را کسب کرد و به عنوان رتبه اول هشتمین دوره مسابقه «معماری داخلی» نیز برگزیده شد. علاوه بر این،
یک مادر ژاپنی با سه فرزند، غذاهای سادهای مانند تخممرغ سرخشده، برنج و سبزیجات را به شاهکارهای هنری تبدیل میکند. طراحیهای خلاقانه و فانتزی او که اغلب از شخصیتهای محبوب الهام گرفته شدهاند، نشاندهنده خلاقیت بینظیر او هستند ...
دره قاهان یکی از مناطق گردشگری در روستای قاهان در شهرستان جعفرآباد قم است که این روزها و درفصل پائیز برگ ریز چهرهای متفاوت و رنگارنگ به خود گرفته است.
هر سال، دنیای ساعتسازی نگاه خود را به ژنو معطوف میکند، جایی که معتبرترین رویداد این حوزه برگزار میشود: جوایز بزرگ ساعتسازی ژنو (Grand Prix d’Horlogerie de Genève).
این سرویس بهداشتی که در محوطه شرکت مدیریت تولید برق در بزرگراه بعثت تهران ساخته شده، در سال 1390 به فینال «جایزه معمار» در بخش «ساختمانهای عمومی» راه پیدا کرد و مورد تقدیر قرار گرفت.
پروژه معماری «باغ ویلای 131» که در حومۀ شهر اصفهان ساخته شده، در سال 1395 به فینال «جایزه معمار» در بخش «تکواحدی مسکونی» راه پیدا کرد و مورد تقدیر هیات داوران قرار گرفت.
این ویلای نیمهپنهان کوهستانی و ساحلی، شبیه به یک جواهر خیرهکننده در منطقۀ میکونوس یونان است؛ ویلایی که در دل تپههای ساحلی جای گرفته و ایوانهایش رو به منظرۀ شگفتانگیز مدیترانه گشوده هستند.
حتی ساختمان انبار یک شرکت صنعتی نیز میتواند با عبور از کلیشههای معماری، به یک اثر چشمگیر و قابل توجه تبدیل شود. پروژۀ «انبار سیستم» نمونهای از این نوع معماری خلاقانه است؛ پروژهای که در سال 1396 رتبه اول «جایزه معماری داخلی ایران» را در بخش ساختمانهای
وبسایت معماری دزین هر ماه فهرستی از محبوبترین خانههای جهان در ماه گذشته را منتشر میکند. در اینجا با پنج خانۀ منتخب ماه نوامبر سال 2024 آشنا میشویم.
تصاویر دیجیتال پروژۀ «ویلای طاقان» که برای ساخت در منطقۀ شیرود شهرستان تنکابن طراحی شده، چشماندازی خاص و متفاوت را به نمایش میگذارند که در آن، ویژگیهای معماری مدرن به شکل جالب توجهی با عناصری از معماری سنتی ایرانی ادغام شدهاند.
خانۀ «لوما» (LuMa) یک پروژه معماری است که اطراف یک درخت بلوط صد سالهی باشکوه ساخته شده است؛ درختی که ریشههایش در زیر دیوارهای خانه جا خوش کردهاند و خودش از میانۀ آن سر برافراشته است.
این هنرمند از گچ سفید برای نقاشی روی تابلوهای تبلیغاتی خالی داخل ایستگاههای مترو استفاده کرده است. اکنون ۳۱ نمونه باقیمانده از این آثار در حراجی ساتبیز به قیمت بیش از ۹ میلیون دلار فروخته شدند.
پروژۀ معماری «ویلای شماره 30» که در شهرک حمیدیه استان البرز و در نزدیکی جاده قدیم کرج به قزوین ساخته شده، در سال 1396 رتبه اول «جایزه معماری داخلی ایران» و رتبه دوم «جایزه معمار» در بخش «تکواحدی مسکونی» را به دست آورد.
عکاس ساکن اوکیناوا، پل تولت (Paul Tulett) در آخرین کتاب خود، دنیای معماری به سبک بروتالیستی در ژاپنی را کاوش کرده و زیبایی خام و جزئیات اغلب نادیده گرفتهشدهی آن را برجسته کرده است.
پروژۀ معماری ویلای پشند در سال 1395 به عنوان طرح مورد تقدیر «جایزه معمار» در بخش تکواحدی مسکونی برگزیده شد. این ویلا به نحوی ساخته شده که علاوه بر در نظر گرفتن مسئلۀ امنیت، بیشترین امکان ارتباط با محیط طبیعی اطراف را برای ساکنانش فراهم کند.