لرستان| چالش کمبود پزشک متخصص در لرستان
به گزارش تسنیم، محمدرضا نیکبخت در رابطه با استخدامهای بدون ضابطه در دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار داشت: ما غیر از مسائل پزشکی هیچ استخدام دیگری نداریم و دانشگاه علوم پزشکی استان ازنظر نیروی انسانی جای سوزن انداختن ندارد و تمامی استخدامها نیز بر اساس قانون و ضابطه صورت میگیرد، اما در آذرماه امسال 170 نفر پرستار، بهیار و کادر فوریتهای پزشکی با برگزاری آزمون استخدام میشوند.
او به وضعیت سیستمهای سرمایشی بیمارستان شهر سیلزده پلدختر اشاره کرد و افزود: اولین کار بنده در بدو ورود به استان بازدید از حوزه پلدختر بود و مسئولان بیمارستان این شهر در مورد نصب سیستمهای گرمایشی گفتند که پولنداریم، بنده نیز یک میلیارد تومان به این امر اختصاص و بهحساب بیمارستان واریز شد اما همانطور که میدانید نصب سیستمهای گرمایشی زمانبر است.
نسبت به تأمین کمبودهای پزشکان متخصص لرستان توجه شود
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تأکید به اینکه استان با کمبود پزشک متخصص مواجه است، عنوان کرد: امیدوار هستیم که مهر و آبان سال 98 که زمان طرح توزیع نیروی متخصص است به لرستان توجه ویژه شود زیرا این استان ازنظر تعداد پزشکان متخصص وضعیت خوبی ندارد.
او بیان کرد: باید نسبت به تأمین کمبودهای پزشکان متخصص لرستان توجه شود ما جهت تشویق پزشکان متخصص کارانه چهار ماه آنها را در طی دو ماه واریز کردیم امیدوار هستیم که با این روند از سایر شهرهای دیگر نیز جذب پزشک متخصص داشته باشیم. نیکبخت در مورد وضعیت داروخانههای شبانهروزی استان خاطرنشان کرد: من از همینجا اعلام میکنم چنانچه داروخانه شبانهروزی که در تمام 24 باز نباشد تعطیل خواهد شد و مجوز آن را جهت شبانهروزی شدن به داروخانه دیگر میدهیم. او ضمن اشاره به نحوه برگزاری مناقصه و مزایدههای دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: من هیچکسی را در این استان ندارم که بخواهم پیمان را به او بدهم، نهادهای نظارتی بر روند برگزاری مناقصه و مزایدهها نظارت کامل دارند. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه ممکن است قیمت داروهای شرکتهای مختلف باهم متفاوت باشند، اظهار داشت: بیمار حقطلب فاکتور از داروخانه را دارد و در کل دونرخی بودن قیمت داروها به شرکتها بستگی دارد.
او افزود: اگر هلالاحمر بخواهد داروهای ویژه را بفروشد از داروخانه او حمایت خواهیم کرد و دستش را میبوسیم اما اگر هلالاحمر بخواهد داروهایی همانند استامینوفن بفروشد نیازی نیست چون مابقی داروخانههای ما همین داروها رو تهیه میکنند و دانشگاه علوم پزشکی میتواند داروخانه مرکز فوریتهای دارویی را به هلالاحمر بدهد. نیکبخت تعداد پروژههای در دست اجرای دانشگاه علوم پزشکی لرستان را 211 پروژه دانست و عنوان کرد: 125 پروژه به اتمام رسیده و 86 پروژه دیگر نیز باقیمانده است که 39 پروژه آن نیز تا پایان سال 98 تمام خواهند شد. او بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی لرستان تلاش کرده در بحث پروژهها به مناطق محروم استان توجه ویژه داشته باشد بهطوریکه اکنون 13 پروژه در پلدختر و 13 پروژه در دلفان در دست اجرا است و تنها 7 پروژه در مرکز استان فعال است. او تکمیل خوابگاه 200 نفره دانشجویی و تکمیل 36 واحد اقامتی پزشکان را از برنامههای دانشگاه علوم پزشکی استان در سال 98 دانست و تصریح کرد: امیدوار هستیم که استاندار لرستان و سازمان برنامهوبودجه از محل اعتبارات استانی اعتباری را جهت راهاندازی اورژانس با امکانات و تجهیزات بیمارستان شهید رحیمی خرمآباد اختصاص دهند. نیکبخت گفت: ما برای عشایر نیز برنامههایی داریم و پزشکان و ماماها همراه با عشایر کوچ میکنند تا به درمان بیماران عشایر بپردازند.
یک میلیارد تومان برای خرید داروهای خاص در لرستان اختصاص یافت
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز گفت: سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یک میلیارد تومان اعتبار برای خرید داروهای خاص اختصاص داد تا بیماران مشکلی در این زمینه نداشته باشند.
امین حسنوند در خصوص تأمین دارو و تجهیزات پزشکی در این استان اظهار داشت: قرارگاه دارو و تجهیزات در سطح لرستان تشکیل شد که تاکنون این قرارگاه دو جلسه مهم و کاربردی با مصوبات لازمالاجرا داشته است. او با تأکید به اینکه کمبود دارو از خیلی وقت پیش وجود داشته است، افزود: اکنون به دلیل تحریمها حساسیت کمبود دارو بیشتر شده و این مشکل کشوری است نه استانی. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: سازمان غذا و دارو در 24 ساعت شبانهروز در حال رصد داروهاست و خوشبختانه اکنون مشکل دارویی در سطح کشور و استان نداریم، تنها ترس مردم از کمبود دارو به دلیل وجود تحریمهاست. حسنوند با اعلام اینکه 120 میلیارد تومان به شرکتهای پخش دارویی بدهی داشتهایم، گفت: با تلاشهای سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اکنون طلب شرکتهای دارویی از ما تنها 50 میلیارد تومان است. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در خصوص دونرخی بودن برخی از داروها تصریح کرد: تفاوت قیمت برخی از داروها به مواد اولیه آنها برمیگردد، برخی از این داروها از کشورهایی مانند پاکستان و برخی دیگر از کشورهای اروپایی وارد میشوند همین موضوع باعث تفاوت قیمت در برخی از داروها میشود.