تکمیل رجیستری برای ساعت هوشمند و تبلت
به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، پس از اجرای طرح رجیستری یا احراز اصالت تجهیزات دارای سیمکارت از سال ۱۳۹۶ برای گوشیهای تلفن همراه و برند اپل و سایر نشانهای تجاری تلفن همراه از اردیبهشت سال ۱۳۹۷، مقرر بود سایر تجهیزات سیمکارتخور از جمله تبلتها که از سیمکارت استفاده میکنند، نیز مشمول طرح رجیستری شوند، اما اجرایی شدن این طرح برای سایر دستگاهها، به اذعان وزارت ارتباطات با وجود آمادگی در حوزه فنی، به دلیل ملاحظاتی در حوزه بازار، تا سال ۱۴۰۰ به تعویق افتاده بود.
با اجرای طرح رجیستری، صرفا گوشیهایی که از مبادی قانونی وارد کشور شدهاند، در شبکه اپراتوری کشور فعال خواهند شد. این طرح تمامی برندهای گوشی تلفن همراه موجود در بازار ایران را در بر گرفته و موجب حذف واردات گوشیهای قاچاق و افزایش واردات قانونی گوشی شد. اما به گفته انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی تاخیر در اجرایی شدن این طرح برای تبلت، منجر شده بود که بیش از ۸۰ درصد از تبلت مورد نیاز کشور بهصورت غیررسمی و از طریق قاچاق وارد شود.
از این رو از ابتدای تیرماه سال ۱۴۰۰ مقرر شد فاز دوم طرح رجیستری آغاز شود و ساعتهای هوشمند سیمکارتخور، تا ۱۲ تیرماه و دستگاه بارکداسکنر، دستیار دیجیتال شخصی موسوم به PDA (Personal Digital Asistant) و مبدّل تلفن ثابت به سیار سیمکارتخور نیز تا ۱۹ تیرماه ۱۴۰۰ فرصت رجیستری داشتند. فرصت رجیستری تبلت نیز برایبرند لنوو از تاریخ ۲۶ تیرماه و سایر تبلتها از دوم مردادماه تعیین شد.
در این مدت بارها تاکید شد افرادی که دارای این دستگاهها هستند، باید تا قبل از تاریخهای تعیینشده، سیمکارت خود را در داخل دستگاه قرار داده و آن را روشن کرده و نسبت به برقراری تماس و ارسال پیامک اقدام کنند و از سرویس گرفتن دستگاه خود تا قبل از زمانبندیهای اعلامشده مطمئن شوند
با آغاز فاز تکمیلی رجیستری و در حالی که هنوز رجسیتری تبلت آغاز نشده بود، انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا ۹ تیر تعداد ۹۰۰هزار موبایلواره به ارزش ۱۲۰ میلیون دلار در شبکه ارتباطی کشور فعال شده که ۹۲ درصد آن به صورت قاچاق وارد کشور شده است. با وجود این، در این مرحله هم رجیستری تبلت یک هفته به تعویق افتاد و در نهایت اعلام شد تبلت برند لنوو از دوم مرداد و سایر برندهای تبلت از نهم مردادماه مشمول طرح رجیستری میشوند.
البته روند رجیستری دستگاهها در این مدت اصلاحاتی نیز داشت، کمااینکه از سوی گمرک اعلام شد طی بررسیهای صورتگرفته در رابطه با رجیستری گوشی تلفن همراه و همچنین تاکید وزیر اقتصاد بر ضربالاجل حذف فرآیند حضوری رجیستری، مقرر شد که با تشکیل کارگروهی در رابطه با حذف عملیات رجیستری در مبادی ورودی گمرک و انجام کاملا غیرحضوری آن تصمیم نهایی اخذ شود و فرآیند غیرحضوری رجیستری، با اصلاح شرایط صورت گیرد و در نهایت مقرر شد ایستایی در مبادی ورودی به حداقل رسیده و محدود به احراز هویت مسافر و گوشی تلفن و مابقی به بعد از ورود منتقل شود.