همدان| آمادگی برای برگزاری جشن جهانیشدن انگور
اکنون ملایریها در فصل برداشت انگور به پاس شکرگزاری بر اینهمه نعمتی که خداوند به آنها ارزانی داشته و به پاس کسب این موفقیت بزرگ، خود را برای برگزاری جشن جهانیشدن انگور آماده میکنند تا همه گردشگران و مسافران بدانند از کنار انگور ملایر و مشتقات آن نمیشود ساده و بیتفاوت رد شد!
باید به سمت تولید محصولات صادرات محور برویم
معاون استاندار و فرماندار ویِژه شهرستان ملایر با اشاره به جهانیشدن انگور ملایر، گفت: با توجه به اختصاص این برند جهانی به ملایر ما اکنون دارای شرایط خاصی هستیم و باید به سمت تولید محصولات صادرات محور و بازارپسند با کیفیت بالا برویم. قدرتاله ولدی با بیان اینکه طی بازدیدهایی که از برخی کارخانههای تولید کشمش داشتم، مشاهده شد محصولات خریداریشده از باغداران ناخالصی دارد، ادامه داد: ایجاد زیرساختهای لازم، داربستی کردن باغات انگور و اجرای طرح فراز، فرآوری محصولات تولیدی در این زمینه، استفاده از گونیها و سبدهای مخصوص حمل و حرکت کردن از تولید سنتی به سمت تولید استاندارد انگور و کشمش یکی از اولویتهای مهم بخش جهاد کشاورزی ملایر محسوب میشود. ولدی با بیان اینکه باید به دید صادرات فرامرزی به تولید انگور و کشمش نگاه کنیم، افزود: ما بهعنوان دولت از تولیدکنندگان حمایت میکنیم، از سوی دیگر باغداران نیز باید محصولی تولید کنند که یکبارمصرف نباشد و بازارهای جهانی را در دست بگیرد. ولدی با تأکید بر ضرورت داربستی کردن باغات انگور شهرستان، افزود: 10 هزار هکتار باغ بارور انگور در سطح شهرستان وجود دارد که اگر داربستی بشوند میزان محصولات تولیدی آنها تا 3 برابر افزایش مییابد. معاون استاندار همدان یادآور شد: در برنامه 3 ساله توسعه ملایر مقررشده است 650 هکتار از باغات ملایر داربستی شود، البته این امر نیازمند صرف هزینه سنگینی است و تلاش میشود با تخصیص اعتبارات دولتی کمکحال کشاورزان و باغداران باشیم.
آبان ماه؛ موعد برگزاری جشن بزرگ جهانیشدن انگور ملایر
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ملایر با بیان اینکه سال گذشته افتخار بزرگ ثبت «شهر جهانی انگور» به نام ملایر در سازمان جهانی فائو رقم خورد، گفت: آبان ماه جشن بزرگ جهانیشدن انگور ملایر را با حضور مقامات کشوری برگزار میکنیم. علی مروت امیری با بیان اینکه بحث جهانیشدن انگور ملایر تغییر و تحول عظیمی در رونق تولید و فروش محصولات انگور و کشمش ملایر ایجاد کرد، افزود: اکنون انگور ملایر و دره جوزان در سایت جهانی خواروبار به ثبت رسیده است. او با اشاره به اینکه میانگین تولید سالانه انگور ملایر 250 هزار تن است، اظهار کرد: برداشت انگور از باغات ملایر آغازشده و تا پایان آبان ماه ادامه دارد. امیری خاطرنشان کرد: مقدمات پخش زنده آئین برگزاری جشن جهانیشدن انگور ملایر از شبکههای سراسری صداوسیما فراهمشده است، همچنین امکان دارد این جشن با جشنهای دیگری چون جشنواره سنتی شیرهپزی مانیزان و جشنواره ملی خوشه برتر بهطور همزمان برگزار شود. مدیر جهاد کشاورزی ملایر در بخش دیگری از سخنان خود، یادآور شد: میانگین تولید شهرستان در هر هکتار 22 تن است اما باغدار نمونه ما چون محمد غفاری در روستای افسریه ملایر توانست با اجرای طرح داربستی کردن باغ و رعایت اصول باغداری به تولید 110 تن در هر هکتار دست یابد و در سطح کشور بهعنوان باغدار نمونه معرفی شود. امیری با بیان اینکه ملایر قابلیت تولید انگور فراوان با کیفیت مرغوب و جهانی را دارد، تصریح کرد: باید با افزایش کیفیت و کار اصولی و آموزش کشاورزان و فرهنگسازی در این زمینه میزان تولید انگور در باغات را به 2 برابر میانگین کشوری برسانیم. او به اجرای طرح بهداشتی کردن تولید محصول انگور و کشمش توسط گونیهای چتایی برای خشککردن اصولی انگور و استفاده از سبد مخصوص برای نگهداری بهداشتی کشمش در ملایر اشاره کرد. مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: یکی از عاملان اصلی پایین آمدن میزان صادرات کشمش ملایر کیفیت محصول نهایی بود، بنابراین برای افزایش کیفیت و مرغوبیت محصول این طرح در حال اجراست و در همین رابطه پیشنهاد شد تعداد 2 میلیون سبد برای 2 سال خریداری شود.