جستجو
رویداد ایران > سبک زندگی > دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان + عکس، صوت و فیلم

دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان + عکس، صوت و فیلم

دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان + عکس، صوت و فیلم
متن و ترجمه دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان همراه با عکس، صوت و فیلم این دعا به همراه اعمال و نماز تقدیم می شود.

بیست ششمین روز ماه رمضان 1401 چه روزی است؟

طبق تقویم روز 8 اردیبهشت ۱۴۰۱ روز بیست و ششم ماه رمضان می باشد .

دعای روز بیست و ششم  ماه مبارک رمضان

اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً وذَنْبی فیهِ مَغْفوراً وعَملی فیهِ مَقْبولاً وعَیْبی فیهِ مَسْتوراً یا أسْمَعِ السّامعین.

خدایا قرار بده کوشش مرا در این ماه قدردانـى شده وگناه مرا در این ماه آمرزیده وکردارم را در آن مورد قبول وعیب مرا در آن پوشیده اى شنواترین شنوایان.

دعای روز بیست و ششم  ماه مبارک رمضان


صوت دعای روز بیست و ششم  ماه مبارک رمضان

فیلم دعای روز بیست و ششم  ماه مبارک رمضان




شرح دعای روز بیست و ششم ماه رمضان

در ادامه شرح دعای روز بیست وششم ماه مبارک رمضان را از زبان آیت الله مجتهدی تهرانی (ره) میخوانید : 

اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً

در این بخش از دعا می خوانیم، خدایا سعی و کوشش و تلاش ما در ماه رمضان را بپذیر! واژه «مشکوراً» به معنای «تشکرن کن» است و مقصود آن در این دعا «بپذیر» و «قبول کن» است.

آیت الله مجتهدی تهرانی می افزاید:آدم زحمت می کشد و روزه می گیرد، گرسنه و تشنه می شود؛ اما غذا و آب نمی خورد و کم خوابی ماه رمضان را تحمل می کند و اگر خدا تلاش های ما را قبول نکند، کاری از ما ساخته نیست. اگر زحمتی و رنجی کشیده شود و حاصلی در پی نداشته باشد، اتفاق ناگواری افتاده است.

این استاد بزرگوار می گوید:ما باید غصه بخوریم که نکند اعمال ما را آفت بزند. مثلاً یک غیبت می تواند تمام زحمات ما را هدر دهد. اگر غیبت کنید 40 روز اعمال خوب شما در نامه اعمال شخص غیبت شونده نوشته می شود و اگر عمل خوبی نداشته باشید، گناهان آن شخص در نامه اعمال شما نوشته می شود. این روایت از معصوم (ع) در کتاب «غیبت» از آیت الله مجتهدی نوشته شده است.

باید به خودمان بپردازیم و ببینیم که خودمان چه کار کرده ایم؛ آیا ما هیچ عیبی نداریم؟ گل بی عیب خداست و ممکن نیست که ما عیب نداشته باشیم. در روایت آمده که «چه می شود انسان را، یک خار کوچک را در چشم رفیقش می بیند؛ اما شاخه ای که در چشم خودش رفته را نمی بیند.»

این عالم ربانی تصریح می کند:این روایت کنایه از این است که انسان عیب های بزرگ خود را نمی بیند؛ اما عیب کوچک مردم را می بیند.

آیت الله مجتهدی تهرانی در ادامه اظهار می کند:این حدیث از معصوم (ع) است که خوش به حال کسی که عیب خودش را می بیند و به عیب کس دیگری کاری ندارد.

وذَنْبی فیهِ مَغْفوراً وعَملی فیهِ مَقْبولاً

در این فراز از دعای روز بیست وششم ماه رمضان خدا می خواهیم تا گناهان ما را بیامرزد و اعمالمان را قبول کند! از خدا می خواهیم تا گناهانی که پیش از ماه رمضان انجام داده ایم را ببخشد؛ چون ماه رمضان، فصل درآمد معنوی و کسب ثواب است، حتی خوابیدن و نفس کشیدن در این ماه عبادت محسوب می شود.

ایشان تهرانی تأکید می کند:در ماه رمضان این همه درآمد وجود دارد و آیا امکان ندارد با این همه درآمد کسب شده، انسان جان خودش را از گرو دربیاورد؟ پیامبر اسلام در خطبه شعبانیه می فرماید:«پشتتان از گناه سنگین شده و به گرو رفته است و در ماه رمضان بدنتان را از گرو در بیاورید».

آیت الله مجتهدی تهرانی ادامه می دهد:برخی هنگام نماز صبح نمی توانند به خاطر سنگینی بلند شوند که از آثار گناه است. شخصی به امام حسن عسگری (ع) گفت که هرشب قصد می کنم تا نماز شب بخوانم؛ اما نمی شود. امام فرمود:«گناه تو را زنجیر کرده است.» دلیل اینکه کسی دلش می خواهد نماز شب بخواند اما نمی تواند، انجام گناه است و با استغفار می تواند آن را رفع کند.

وی در ادامه سخنان خود درباره بیدار شدن در هنگام سحر و استفاده کردن از برکات آن تأکید و بیان کرد:شعری هست که می گوید «هر که سحر ندارد از خود خبر ندارد» هر کسی که هنگام سحر خواب است، نمی داند که کیست و باید خود را پیدا کند. حدیث از معصوم (ص) است که می فرماید، عجب است که مردم به دنبال گمشده خود هستند اما به دنبال خود نمی گردند. وضو بگیرید و شب در تاریکی صد بار از خودتان بپرسید که من که هستم؟ شاید خودتان را پیدا کنید. اگر خودت را پیدا کردی هوس نماز شب پیدا می کنی.

وعَیبی فیهِ مَسْتوراً

خدایا کاری کن تا عیب من مستور باشد و کسی از عیبم مطلع نباشد! خدا «ستارالعیوب» است و نگذاشته تا کسی از گناهان ما اطلاع پیدا کند. حدیث است اگر گناه بو داشت دو نفر کنار هم نمی نشستند. اگر عیب آدم عیان می شد کسی جنازه کسی را دفن نمی کرد.

یا أسْمَعِ السّامعین

در پایان دعا می گویم ای خدایی که از همه شنونده ها تو شنواتری! خدا همه چیز را می شنود. اگر یواش هر حرف بزنیم خدا باز هم می شنود. حضرت موسی (ع) به خدا گفت که خدایا، اگر نزدیکی من یواش صحبت کنم و اگر دوری بلند صحبت کنم؛ خدا فرمود:«من همنشین کسی هستم که یاد من باشد.» خدا شنواترین است؛ پس می گوییم، ای خدایی که از همه شنوایان شنواتری، این دعاها را درباره ما مستجاب کن!

دعاهای استخراج شده:

1. زحمات روزه ما را بپذیر

2. گناهان ما را بیامرز

3. عمل مارا قبول کن

4. عیب ما را بپوشان


اعمال شب و روز بیست و ششم رمضان

در کتب معتبر دینی همچون مفاتیح الجناح ، برای شب و روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان اعمالی سفارش شده است که شامل : 

نماز شب بیست و ششم ماه رمضان

برای شب بیست و ششم ماه مبارک رمضان هشت رکعت نماز، در هر رکعت یک بار سوره حمد و صد مرتبه سوره توحید مورد سفارش قرار گرفته است. (مفاتیح الجناح )


دعای پیامبر (ص) در شب بیست و ششم رمضان (اقبال الاعمال)

جلد اول، باب های احکام ماه رمضان؛ باب سی ام اعمال و دعاهای وارد شده در شب بیست و ششم ماه، دعای سوم مخصوص شب بیست و ششم منقول از پیامبر اکرم (ص): 

رَبَّنا لا تُزِغْ قُلُوبَنا بَعْدَ إِذْ هَدَیْتَنا وَ هَبْ لَنا مِنْ لَدُنْکَ رَحْمَهً إِنَّکَ أَنْتَ الْوَهَّابُ ( سور آل عمران، آیه 8)

پروردگارا، بعد از آنکه ما را هدایت کردی، دل هایمان را منحرف مکن و رحمتی از جانب خود به ما ارزانی دار، به راستی که تو بسیار بخشنده ای.

رَبَّنا إِنَّنا سَمِعْنا مُنادِیاً یُنادِی لِلْإِیمانِ أَنْ آمِنُوا بِرَبِّکُمْ فَآمَنَّا رَبَّنا فَاغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا وَ کَفِّرْ عَنَّا سَیِّئاتِنا وَ تَوَفَّنا مَعَ الْأَبْرارِ

پروردگارا ما شنیدم که منادی به سوی ایمان این چنین فرامی خواند که به پروردگارتان ایمان بیاورید و ما ایمان آوردیم. پروردگارا، پس گناهان ما را بیامرز و بدی هایمان را بپوشان و همراه با نیکان بمیران.

رَبَّنا وَ آتِنا ما وَعَدْتَنا عَلی‏ رُسُلِکَ وَ لا تُخْزِنا یَوْمَ الْقِیامَهِ إِنَّکَ لا تُخْلِفُ الْمِیعادَ (سوره آل عمران، آیه 193)

پروردگارا، آنچه را که به فرستادگانت وعده دادی به ما عطا کن و در روز قیامت ما را رسوا مگردان، به راستی که تو هرگز خلف وعده نمی کنی.

رَبَّنا لا تُؤاخِذْنا إِنْ نَسِینا أَوْ أَخْطَأْنا رَبَّنا وَ لا تَحْمِلْ عَلَیْنا إِصْراً کَما حَمَلْتَهُ عَلَی الَّذِینَ مِنْ قَبْلِنا

پروردگارا، اگر فراموش یا خطا کردیم ما را کیفر مکن. پروردگارا، بار سنگین بر دوش ما منه همان گونه که بر دوش پیشینیان ما گذاشتی.

رَبَّنا وَ لا تُحَمِّلْنا ما لا طاقَهَ لَنا بِهِ وَ اعْفُ عَنَّا وَ اغْفِرْ لَنا وَ ارْحَمْنا أَنْتَ مَوْلانا فَانْصُرْنا عَلَی الْقَوْمِ الْکافِرِینَ ( سوره البقره، آیه 286)

پروردگارا، آنچه را که توان آن را نداریم بر دوش ما منه و از ما درگذر و ما را بیامرز و بر ما رحم آر. تو مولای ما هستی، پس ما را بر گروه کافران پیروز گردان،

صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اسْتَجِبْ دُعَاءَنَا وَ اغْفِرْ لَنَا وَ لِوَالِدَیْنَا [وَ وَالِدَیَ‏] وَ وَالِدِ وَالِدَیْنَا وَ مَا وَلَدَ إِنَّکَ أَنْتَ الْغَفُورُ الرَّحِیم‏

بر محمّد و آل محمّد درود فرست و دعا ما مستجاب کن و ما و پدر و مادر و اجداد ما و تمامی فرزندان آن ها را بیامرز، به راستی که تو بسیاربخشنده و مهربان هستی

دعای شب بیست و ششم ماه رمضان به نقل از کفعمی (اقبال الاعمال)

جلد اول، باب های احکام ماه رمضان؛ باب سی ام اعمال و دعاهای وارد شده در شب بیست و ششم ماه، دعای دوم مخصوص شب بیست و ششم:

اللَّهُمَّ إِنَّکَ عَیَّرْتَ أَقْوَاماً عَلَی لِسَانِ نَبِیِّکَ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ فَقُلْتَ‏

خداوندا، بر زبان پیامبرت-درود و سلام خدا بر او و خاندان او-از گروهی خرده گرفته و فرمودی:

ادْعُوا الَّذِینَ زَعَمْتُمْ مِنْ دُونِهِ فَلا یَمْلِکُونَ کَشْفَ الضُّرِّ عَنْکُمْ وَ لا تَحْوِیلًا ( سوره الاسراء، آیه 56 )

کسان دیگر غیر از خدا را که می پندارید [خدا هستند] بخوانید، آن ها اختیار برطرف کردن رنجوری از شما و هیچ دگرگونی را ندارند.

فَیَا مَنْ لَا یَمْلِکُ کَشْفَ الضُّرِّ عَنْهُمْ [عَنَّا] وَ لَا تَحْوِیلَهُ [تَحْوِیلًا] غَیْرُهُ صَلِّ عَلَی‏ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ

پس ای خدایی که جز تو نمی تواند رنجوری را از آنان [ما] برطرف کند و اختیار هیچ دگرگونی را ندارد، بر محمّد و آل محمّد درود فرست

وَ اکْشِفْ مَا بِی مِنْ مَرَضٍ وَ حَوِّلْهُ عَنِّی وَ انْقُلْنِی فِی هَذَا الشَّهْرِ الْعَظِیمِ مِنْ ذُلِّ الْمَعَاصِی إِلَی عِزِّ طَاعَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِین‏

و بیماری مرا برطرف کن و آن را از من دفع کن و در این ماه بزرگ مرا از خواری گناهان به سربلندی طاعتت منتقل کن، ای مهربان ترین مهربانان.


دعای سبحان الله مالک الملک شب بیست و ششم رمضان

جلد اول، باب های احکام ماه رمضان؛ باب سی ام اعمال و دعاهای وارد شده در شب بیست و ششم ماه، فصل دعاهای مخصوص روز بیست و ششم، دعای اول:

سُبْحَانَ اللَّهِ مَالِکِ الْمُلْکِ‏ (تُؤْتِی الْمُلْکَ مَنْ تَشاءُ وَ تَنْزِعُ الْمُلْکَ مِمَّنْ تَشاءُ وَ تُعِزُّ مَنْ تَشاءُ وَ تُذِلُّ مَنْ تَشاءُ بِیَدِکَ الْخَیْرُ إِنَّکَ عَلی‏ کُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدِیرٌ

منزّه باد خدایی که مالک سلطنت است و به هرکس بخواهد سلطنت می بخشد و از هرکس بخواهد می گیرد و هرکس را بخواهد سرافراز و یا خوار می گرداند، خیر منحصراً به دست اوست و بر هر چیز توانا است،

تُولِجُ اللَّیْلَ فِی النَّهارِ وَ تُولِجُ النَّهارَ فِی اللَّیْلِ وَ تُخْرِجُ الْحَیَّ مِنَ الْمَیِّتِ وَ تُخْرِجُ الْمَیِّتَ مِنَ الْحَیِّ وَ تَرْزُقُ مَنْ تَشاءُ بِغَیْرِ حِسابٍ ( سوره آل عمران، آیات 26-27 )

شب را در روز و روز را در شب فرومی برد و زنده را از مرده و مرده را از زنده بیرون می آورد و به هر کس بخواهد بدون حساب و شماره روزی می دهد.

سُبْحَانَ اللَّهِ بَارِئِ النَّسَمِ سُبْحَانَ اللَّهِ الْمُصَوِّرِ سُبْحَانَ اللَّهِ خَالِقِ الْأَزْوَاجِ کُلِّهَا

پاکا خدای پدیدآورنده ی انسان ها، پاکا خدای صورت نگار، پاکا خدای آفریننده ی تمام جفت ها،

سُبْحَانَ اللَّهِ جَاعِلِ الظُّلُمَاتِ وَ النُّورِ سُبْحَانَ اللَّهِ فَالِقِ الْحَبِّ وَ النَّوَی سُبْحَانَ اللَّهِ خَالِقِ کُلِّ شَیْ‏ءٍ

پاکا خدای آفریننده ی تاریکی ها و نور، پاکا خدای شکافنده ی دانه و هسته، پاکا خدای آفریننده ی همه ی اشیا،

سُبْحَانَ اللَّهِ خَالِقِ مَا یُرَی وَ مَا لَا یُرَی سُبْحَانَ اللَّهِ مِدَادَ کَلِمَاتِهِ‏ سُبْحانَ اللَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ (سوره النمل، آیه 8)

پاکا خدای آفریننده ی موجوداتی که دیده می شوند و یا نمی شوند، منزّه باد خدا به اندازه ی نوشتن کلمات او، پاکا خدا، پروردگار جهانیان. (سه بار)


برچسب ها
نسخه اصل مطلب