جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > چه اتفاقی برای بخش‌های خبری صداوسیما افتاد؟

چه اتفاقی برای بخش‌های خبری صداوسیما افتاد؟

چه اتفاقی برای بخش‌های خبری صداوسیما افتاد؟
ایسنا نوشت: سرپرست خبرگزاری صداوسیما تغییر و ادغام بخش های خبری معاونت سیاسی صداوسیما را در راستای هم افزایی و به دنبال آن کاهش هزینه و استفاده بهینه از امکانات و نیروی انسانی عنوان کرد.

حسن عابدینی ـ سرپرست خبرگزاری صداوسیما درباره‌ی اقدام اخیر سازمان صداوسیما مبنی بر ادغام برخی بخش‌های خبری معاونت سیاسی، توضیح داد: معاونت سیاسی صداوسیما در راستای هم‌افزایی و به دنبال آن کاهش هزینه‌ها و استفاده بهینه از امکانات و نیروی انسانی و ایجاد زمینه برای یکپارچگی در حوزه خبر، این اقدام را انجام داده است. به همین منظور در اقدام نخست، خبرنگاران شبکه خبر و رادیو و برخی خبرنگارانی که در تلویزیون فعالیت دارند و همچنین پژوهشگران را در تالار خبر شیشه‌ای مستقر کرده و به صورت یکپارچه مدیریت می‌کند. همزمان تصویربرداران، تدوینگران، گرافیست‌ها و سایر عوامل خبر هم در همین چارچوب ساماندهی شده‌اند.

او درباره جزییات دلایل این تصمیم‌گیری توضیح داد: علت این اتفاق هم کاملا روشن است؛ روزانه ممکن بود ده‌ها رویداد خبری اتفاق بیفتد که به دلیل پراکنده بودن در بخش‌های مختف ـ از جمله رادیو، شبکه خبر و خبرگزاری صداوسیما ـ در قبال پوشش آن موازی‌کاری صورت بگیرد. در عین حال رویدادهایی هم اتفاق بیفتد که هیچ پوششی صورت نگیرد. در نتیجه مدیریت واحدی بر روی آنها وجود نداشت؛ بنابراین این تصمیم سبب بهره‌برداری بهینه از توانمندی همه نیروها شده است.

سرپرست خبرگزاری صداوسیما سپس درباره‌ی خروجی احتمالی تغییرات بخش‌های خبری روی آنتن، نیز گفت: در پی تغییرات صورت گرفته، از این پس خبر اصلی از شبکه خبر پخش خواهد شد و سایر بخش‌های خبری، از جمله خبر ۲۱ قسمت‌هایی از آن خبر را پخش می‌کنند؛ به عنوان مثال در خبر ۲۱ طبعا ۴۵ دقیقه خبر پخش می‌شود، یک گفت‌وگوی ویژه خبری خواهیم داشت و یک ربع باقی مانده تا ۲۲ در شبکه یک و خبر توأمان پخش می‌شود و در ادامه اعلام می شود برای پیگیری ادامه خبر به شبکه خبر مراجعه شود. در سایر قسمت‌های خبری نیز از جمله خبر ۱۴ هم روال همین گونه خواهد بود. به نوعی که ۴۵ دقیقه خبر پخش می شود که توأمان در شبکه‌های یک و خبر خواهد بود. سپس گفت‌وگوی ویژه روز پخش می شود و در نهایت یک ربع آن همزمان در دو شبکه پخش می‌شود و در ادامه عنوان می‌شود برای پیگری ادامه خبر و موضوع بحث، مخاطب می‌تواند به شبکه خبر مراجعه کند.

عابدینی با بیان اینکه اقدامات صورت گرفته در بخش‌های خبری معاونت سیاسی صداوسیما فواید مختلفی خواهد داشت، درباره‌ی این مزایا توضیح داد: علاوه بر یکپارچگی نیروهای خبر، این اقدام کاهش هزینه‌ها را به دنبال خواهد داشت. علاوه بر آن موضوع مربوط به افزایش طول خبرگیری هم بیشتر خواهد شد؛ به نوعی که رویدادهای بیشتری را می‌توان در این شرایط پوشش داد. از سویی موازی‌کاری‌هایی که به صورت غیرضروری اتفاق می‌افتاد، حذف می شوند. همچنین تنوع خبری در حوزه جغرافیایی هم اتفاق می‌افتد و همه مردم در سراسر کشور احساس می کنند، عدالت رسانه ای را در آنتن می بینند. یعنی تفاوتی بین رویدادهایی که در پایتخت اتفاق می افتد با رویدادهایی که در شهرستانهای مختلف صورت می گیرد، وجود ندارد. این زمینه فراهم می‌شود تا بهره‌گیری از اندیشه نخبگانی هم نه فقط در تهران که در کشور شکل بگیرد.

وی در ادامه ایجاد میزهای تخصصی را هم از دیگر اقداماتی عنوان کرد که در بخش‌های خبری صورت گرفته و در این زمینه توضیح داد: در دهه سوم قرن بیست و یکم دیگر نمی‌شود در یک حوزه به شکل کلی درباره همه جوانب سخن گفت. به عنوان مثال شاید ۱۵ سال قبل وقتی صحبت از اقتصاد می‌شد، یک خبرنگار در همه حوزه‌های اقتصادی، اخبار را همه‌جانبه پوشش می داد، اما در برنامه‌ریزی جدید و ساماندهی تخصصی گروه‌های جدید به این نتیجه رسیدیم که طبعا گروه اقتصاد کلان متفاوت از بازار تجارت است و بازار تجارت متفاوت از صنعت معدن و تجارت است، صنعت معدن متفاوت از بانک و بیمه است و بانک و بیمه متفاوت از بورس است. در حوزه فرهنگ نیز همین وضعیت را داریم. اقدامی که صورت گرفته، ایجاد گروه‌های تخصصی است. 

وی در پایان تغییرات صورت گرفته در شبکه خبر را ادغام ندانست و درباره‌ی آن توضیح داد: این تغییرات صورت گرفته اقدامی در جهت هم‌افزایی است و این بخش‌ها از ظرفیت بیشتری برخوردار شدند؛ بنابراین در چارچوب طراحی که صورت گرفته، گام به گام این فرایند در حال اتفاق افتادن است و طبعا شکل هم‌افزایی در نیروها، هم‌افزایی در امکانات و حذف موازی کاری‌های غیرضروری، تاکنون عملی شده است و این اقدام در چارچوب ساختار و تشکیلات محتوایی هم تسری پیدا خواهد کرد.


برچسب ها
نسخه اصل مطلب