جستجو
رویداد ایران > دانش و مهارت > ارتباط مصرف آنتی بیوتیک با ریسک سرطان روده بزرگ در جوانان

ارتباط مصرف آنتی بیوتیک با ریسک سرطان روده بزرگ در جوانان

ارتباط مصرف آنتی بیوتیک با ریسک سرطان روده بزرگ در جوانان
محققان معتقدند که آنتی بیوتیک ها می توانند تعادل میکروبیوم روده را بر هم بزنند و منجر به اختلال در تنظیم سیستم ایمنی و ایجاد بیماری شوند.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، تحقیقات جدید ارتباطی بین مصرف خوراکی آنتی بیوتیک و خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ نشان داده است.

سرطان کولورکتال عمدتاً در افراد مسن ایجاد می‌شود. با این حال، بروز این سرطان در افراد جوان- به معنی افراد زیر ۵۰ سال- در ۲۵ سال گذشته افزایش یافته است.

محققان بریتانیایی اخیراً یک مطالعه موردی مبتنی بر جمعیت را انجام دادند که شامل داده‌های تقریباً ۴۰ هزار نفر بود.

آنها ارتباط بین مصرف آنتی بیوتیک و خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ قبل از ۵۰ سالگی را شناسایی کردند. این ارتباط در افراد جوان قوی‌تر بود.

دکتر «لزلی ساموئل»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آبردین، توضیح داد: «افزایش قابل توجهی در مصرف آنتی بیوتیک ها در کودکان در سراسر جهان وجود داشته است، و به احتمال زیاد این یک عامل مهم در افزایش بروز سرطان کولون و رکتوم در جوانان است.»

وی در ادامه افزود: «عوامل دیگر تأثیرگذار عبارتند از رژیم غذایی سرشار از قند، چاقی، عدم تحرک بدنی و دیابت.»

میکروبیوم های روده، میکروارگانیسم هایی هستند که به هضم غذا کمک می‌کنند، مواد شیمیایی سمی را تجزیه می‌کنند و مواد مهمی را آزاد می‌کنند که به تنظیم سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. دانشمندان بر این باورند که بسیاری از بیماری‌ها با بروز عدم تعادل این موجودات مرتبط است.

آنتی بیوتیک ها می‌توانند تعادل میکروبیوم روده را بر هم بزنند، که می‌تواند منجر به تولید بیش از حد یا کم مواد شیمیایی خاصی شود که کارشناسان معتقدند برای تنظیم سیستم ایمنی مهم هستند. این عدم تعادل حتی ممکن است به ایجاد برخی سرطان‌ها منجر شود.

به طور کلی، یافته‌ها نشان داد استفاده از آنتی بیوتیک با خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ در سنین کمتر از ۵۰ سال به میزان ۴۹ درصد و در افراد بالای ۵۰ سال با خطر ۹ درصدی بیشتر همراه بود.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب