جستجو
رویداد ایران > رویداد > ورزشی > جامی که در حد نام تختی نیست

جامی که در حد نام تختی نیست

جامی که در حد نام تختی نیست
رقابت‌های بین‌المللی جام تختی، تنها تورنمنت معتبر کشتی ایران است که قدمتی دیرینه دارد اما در سال‌های اخیر، با وجود سطح بالای رقابت بین مدعیان داخلی حاضر در آن، از نبود کشتی‌گیران نامدار خارجی رنج برده است.

امیررضا احمدی؛ رقابت های بین المللی جام تختی، تنها رقابت بین المللی کشتی ایران محسوب می شود که به عنوان قدیمی ترین تورنمنت کشتی ایران، جایگاهی ویژه دارد. مسابقاتی که قریب به پنج دهه است به نام اسطوره کشتی ایران، جهان پهلوان تختی مزین شده و هر ساله با حضور مدعیان داخلی و خارجی برگزار می شود. با این وجود در سال های اخیر، این مسابقات وجهه بین المللی‌اش را از دست داده و بیشتر تورنمنتی داخلی بوده که اگر هم نفراتی از سایر کشورها در آن شرکت کرده اند، از کشورهای صاحب کشتی مانند روسیه یا آمریکا و آدربایجان نبوده، بلکه از کشورهایی نظیر تونس، اوکراین و... بوده. البته در این بین در بعضی سال ها هم نفرات مطرحی در مسابقات حاضر شده اند اما این روند ادامه نداشته و در بیشتر سال ها، این مسابقات بدون حضور چهره های مطرح خارجی برگزار شده تا این سوال مطرح شود که آیا معتبرترین تورنمنت کشتی ایران، واقعا بین المللی است؟

جام تختی کشتی فرنگی؛ رقابت مهیج داخلی در غیاب خارجی ها

چهل و دومین دوره رقابت‌های بین‌المللی کشتی فرنگی جام تختی طی روزهای ۴ تا ۶ اسفندماه با حضور کشتی‌گیران مطرح داخلی و نمایندگان کشورهای ارمنستان و تونس بعنوان یکی از مراحل اصلی چرخه انتخابی تیم ملی، در سالن آب و برق گیت ورزشی اهواز برگزار شد.

این پیکارها همانطور که پیش‌بینی می‌شد علیرغم نبود حریفان خارجی در کنار فرنگی‌کاران ارمنستانی و ۳ نماینده نه چندان مطرح تونسی از جذابیت لازم برخوردار بود و کشتی‌های حساس و مبارزه‌های خوبی برگزار شد.

این مسابقات که آخرین مرحله از چرخه انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی است، با حضور اکثر مدعیان داخلی برگزار شد و تنها مدال آوران مسابقات جهانی نروژ در آن حضور نداشتند که می توان گفت نود درصد موجودیت کشتی فرنگی، روی تشک مسابقات اهواز بود. با این وصف اما این مسابقات که با برچسب بین المللی برگزار شد، تنها نمایندگانی از ارمنستان و تونس را به خود دید که نفرات چندان مطرحی نبودند. اگر چه حضور اکثر مدعیان داخلی باعث شده بود کیفیت این مسابقات از سطح بالایی برخوردار باشد اما نکته مهم این است که این مسابقات فقط در نام بین المللی است و در عمل این موضوع دیده نمی شود.

اگر چه بعضی افراد کرونا را دلیل این موضوع بیان می کنند اما در همین ایام، رقابت هایی مانند وهبی امره و یاشاردوغو هم برگزار شد که حضور مدعیان کشورهای مختلف در آن مسابقات، نشان داد که بعید است از نظر کرونا و سفر به کشورهای مختلف مشکلی وجود داشته باشد. اگر چه رقابت هایی که ذکر شد جزو تورنمنت های رنکینگ دار هستند اما در سایر تورنمنت هایی که در سبد رنکینگ اتحادیه جهانی نیستند هم حضور نفرات خارجی با کیفیت به چشم می خورد.

با این اوصاف در سال های اخیر جام تختی کشتی آزاد و فرنگی، در غیاب مدعیان مطرح خارجی برگزار شده و مسابقاتی که روزگاری با حضور یوردانف و پاول پنی گین و... برگزار می شد، امروز خالی از مدعیان خارجی است.

جامی که در حد نام تختی نیست

نبود تبلیغات مناسب و مدعیان داخلی

یکی از عوامل مهمی که می تواند در حضور تیم های مطرح خارجی، در مسابقات جام تختی دخیل باشد، تبلیغات مناسب، ترغیب کشورها به حضور در این مسابقات و حضور همه مدعیان داخلی است تا رقبای خارجی برای حضور در جام تختی ترغیب شوند. مطمئنا استفاده از پتانسیل افراد مطرح و مدال دار جهانی در برگزاری جام تختی، می تواند رقبای خارجی آن ها را قلقلک دهد تا به ایران بیایند و با رقبای ایرانی خود سرشاخ شوند. موضوعی که هم می تواند باعث بالا رفتن عیار و کیفیت این مسابقات شود، و هم وجهه بین المللی جام تختی را احیا کند.

مطمئنا کشتی ایران پتانسیل زیادی برای دعوت از چهره های مطرح و حضور نفرات سرشناس در معتبرترین تورنمنت خود دارد که باید برای حضورشان در مسابقات جام تختی، و برگزاری مسابقاتی که به معنای واقعی بین المللی باشد اقدامات لازم انجام شود تا بتوان برند تورنمنت های کشتی ایران را دوباره در جهان احیا کرد.

جوایز دلاری مناسب؛ پاشنه آشیل جام تختی

یکی از مهم ترین نکاتی که می تواند کشتی گیران را برای حضور در یک تورنمنت وسوسه کند،علاوه بر اهمیت رنکینگ آن، حضور نفرات مطرح و جوایز مناسب دلاری است. در کشورهایی مانند روسیه، در بعضی تورنمنت ها کشور میزبان از نفرات مطرح سایر کشورها دعوت می کند و نه تنها هزینه حضورشان را پرداخت می کند، بلکه با در نظر گرفتن جوایز دلاری مناسب، مسابقات سطح بالایی را برای شرکت کنندگان فراهم می سازد.

برای مثال می توان به جام کرکین اشاره کرد که روسیه چنین روالی را در پیش می گیرد و در سال های اخیر نفرات مطرحی مانند کمیل قاسمی و احمد بذری هم در آن شرکت کرده و مدال کسب کرده اند.

مطمئنا جنبه تبلیغاتی و بعد اسپانسرینگ کشتی، در کنار یک قرارداد مناسب برای پخش تلویزیونی و حوزه تبلیغات، می تواند اسپانسرها را برای حضور در این تورنمنت بیش از پیش وسوسه کند و از طرفی مسئولان فدراسیون کشتی می توانند با بهره بردن از این بخش، و فراهم کردن جوایز دلاری مناسب، مدعیان سرشناس کشورهای خارجی را برای حضور در جام تختی ترغیب کنند. مسابقاتی که تنها تورنمنت بین المللی کشتی ایران است و باید در حد شان جهان پهلوان کشتی ایران باشد؛ جامی در حد نام تختی.


برچسب ها
نسخه اصل مطلب