به گزارش ایسنا، ایران به لحاظ دریافت انرژی خورشیدی در جهان در بالاترین ردهها قرار دارد، تا جایی که به طور میانگین سالیانه بیش از ۲۸۰ روز آفتابی گزارش شده است. استفاده از انرژی حرارتی خورشید در ایران برای مصارف خانگی، صنعتی، نیروگاهی و فضاهای شهری جهت تبدیل به برق و گرمایش مورد استفاده قرار میگیرد که در این میان نیروگاههای خورشیدی خانگی نقش بسزایی ایفا میکنند. مردم میتوانند با نصب نیروگاه خورشیدی، یک منبع درآمد مطمئن و مناسب برای ۲۰ سال آینده تدارک ببینند تا هم از آلودگی هوا بکاهند و هم موجب رونق ملی شوند.
یکی از مهمترین برنامههای سازمان ساتبا در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و پاک، احداث و بهرهبرداری از ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک مشتمل بر ۷۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه بادی در دولت سیزدهم است.
بر اساس اعلام وزارت نیرو، در دولت فعلی مقرر شده با استفاده از ساز و کار قانونی مندرج در ماده ۱۲ قانون حل موانع تولید پیادهسازی شده و به موجب این قانون، چنانچه سرمایهگذاری منجر به صرفهجویی سوخت شود، از محل درآمد صرفهجویی ایجاد شده هزینه سرمایهگذاری جبران خواهد شد.
این گزارش حاکی است، با توجه به اینکه تولید برق از منابع تجدیدپذیر و پاک به مثابه صرفهجویی سوخت تلقی میشود، مبنای محاسبه ارزش سوخت صرفهجویی شده برای انرژیهای تجدیدپذیر، میانگین وزنی مصرف واقعی نرخ سوخت مایع و گاز طبیعی در نظر گرفته شده است.
بر همین اساس، جلسات کارشناسی برای بررسی و دقت در پیشنهاد ارائه شده، با نمایندگان سازمان برنامه و بودجه به منظور تایید و اخذ مجوز شورای اقتصاد در دست انجام است. پس از انجام مقدمات اولیه، بر اساس ساز و کار مصوبه شورای اقتصاد نسبت به انعقاد قرارداد احداث نیروگاه تجدیدپذیر و پاک اقدام خواهد شد.