ارتباط میان مصرف مکملهای غذایی و فشار خون
به گزارش ایسنا، امروزه، استفاده از مکملهای غذایی به یک روند رو به رشد در سراسر جهان تبدیل شده است و ممکن است تحت تأثیر عوامل جمعیت شناختی و اجتماعی-فرهنگی قرار گیرد.
برخی از افراد با این فکر که میتوانند سلامت خود را بهبود بخشند، علائم را کاهش دهند و از بیماری جلوگیری کنند، از مکملها استفاده میکنند.
محققان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در یک پژوهش فراوانی استفاده از مکملهای غذایی و ارتباط آن با عوامل اجتماعی-اقتصادی در میان شرکتکنندگان مبتلا به بیماریهای مزمن اصلی غیرواگیر دیابت، بیماری قلبی عروقی، فشار خون بالا، سرطانها و چاقی در شمال ایران را بررسی کردند.
بر اساس اعلام پایگاه پژوهشهای سلامت کشور، در این بررسی ۱۰ هزار و ۵۲۰ مرد و زن ۳۵ تا ۷۰ ساله در شهرستان صومعه سرا مورد مطالعه قرار گرفتند. جنسیت زن، بالاترین محدوده سنی (۵۵-۶۵ سال)، تحصیلات آکادمیک بالا، زندگی در مناطق شهری و وضعیت اقتصادی خوب، افراد متاهل و سیگاری، کسانی که سابقه دیابت، چاقی و چاقی مرکزی داشتند، در مقایسه با افراد سالم، احتمال بیشتری برای دریافت مکملهای غذایی داشتند.
نتیجه این پژوهش که توسط مرجان مهدوی روشن و با همکاری دیگر محققان با عنوان «بررسی الگوهای غذایی و برخی عوامل مرتبط با آنتروپومتریک وعوامل اقتصادی دموگرافیک در بین زنان و مردان در مطالعه همگروهی پارسی گیلان PGCS در سال ۲۰۱۹-۲۰۲۰ انجام شده است، نشان داد: درکل یک چهارم شرکتکنندگان از مکملهای غذایی استفاده میکردند. جنس مؤنث، گروههای سنی مسنتر و شرکتکنندگان با تحصیلات بالاتر و در میان بیماریهای مزمن، بیماران مبتلا به فشارخون بالا، بیماری قلبی عروقی و دیابت به احتمال زیاد از هر نوع مکملهای غذایی استفاده میکنند.