نسخه شفابخش توسعه ارتباطات، ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر است
به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، عیسی زارعپور در یک برنامه تلویزیونی، با بیان اینکه در روزهای اخیر، ظرفیت ۳۰۰ گیگابیتبرثانیهای را در اختیار شرکت مخابرات قرار داریم. بخشی از مشکلات شبکه ناشی از ازدحامی است که در بعضی از لینکهای شرکت مخابرات در بعضی از استانهاست که داریم تلاش میکنیم برطرف شود. شبکه انتقال شرکت مخابرات هم دچار مشکل است، زیرا در طول ۱۰ ساله، سرمایهگذاری صورت نگرفته است. اما دولت در قالب یکی از بندهای قانون بودجه ۱۴۰۰ مصوب کرد که مبلغی را در اختیار شرکت مخابرات قرار دهد که به سرعت اقدام به نوسازی شبکه در استانهایی مشکل داریم کند و مشکلات و اختلالاتی که وجود دارد برطرف شود.
وی با بیان اینکه نسخه شفابخش توسعه ارتباطات در کشور، توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر است، گفت: ما هفته گذشته طرح فیبر نوری نقاط یعنی منازل و کسبوکارها را شروع کرده و بیش از نیم میلیون فیبر را همان هفته گذشته راهاندازی کردیم، نزدیک به یک گیگابیتبرثانیه تست سرعت در دو شهر گرفتیم و در آینده طی برنامه سه ونیم ساله، ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری برای مردم فراهم خواهیم کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: مردم ازطریق سایت iranfttx.ir میتوانند روند پیشرفت این پروژه را ببینند و در آینده نزدیک با وارد کردن کد پستیشان، میتوانند بررسی کنند این امکان چه زمانی در محلهشان فراهم میشود. این برنامه میانمدت و بلندمدت است، اما در کوتاهمدت ما جاهایی که میتوانیم به عنوان وزارت ارتباطات مداخله کنیم، از جمله شرکت ارتباطات زیرساخت، ظرفیت را افزایش میدهیم و کیفیت را بالا میبریم و جاهایی که بخش خصوص کار انجام میدهد و ما رگولاتور هستیم، مثل شرکت مخابرات، ما حتی از تجهیزات خودمان کمک کردیم که شبکهاش را ارتقا دهد.
زارعپور خاطرنشان کرد: تامینکنندگان پهنای باند بینالملل همه بخش خصوصی هستند و با شرکت ارتباطات زیرساخت قرارداد دارند. ما بهدنبال تنوع بخشیدن به منابع و مسیرهایمان هستیم که اگر مسیری قطع شد و منبعمان دچار مشکل شد، پهنای باند بینالملل ما مشکل پیدا نکند، این یکی از سیاستهای ماست که به شکل جدی دنبال میکنیم.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما این است که زیرساختهایمان در گذشته، متناسب با نیاز امروز رشد نکرده، اما به خاطر نیاز روزافزونی که ماهانه ۸ تا ۱۰ درصد اضافه میشود، شبکه کشش ندارد و دچار مشکل شدیم ... ما به سرعت با اقدامات کوتاهمدت و بلندمدت در تلاشیم این مشکلات را برطرف کنیم. همچنین ما در چهار ماه گذشته ۴۰ درصد به ترانزیت ترافیک از خاک ایران افزودیم. خیلی از کشورهای اطراف به این ترافیک که ما در اختیارشان قرار دادیم، وابسته هستند و کیفیت ترافیکی که از خاک ما رد میشود از کیفیت ترافیک بقیه کشورها بیشتر است.