جستجو
رویداد ایران > سبک زندگی > گرانی دارو‌های پرمصرف در هیاهوی کرونا

گرانی دارو‌های پرمصرف در هیاهوی کرونا

گرانی دارو‌های پرمصرف در هیاهوی کرونا
همزمان با شیوع کرونا، برخی از دارو‌های معمولی به یکباره با افزایش تقاضای خرید مواجه شد. دارو‌هایی مثل قرص استامینوفن و شربت دیفن هیدرامین که پرمصرف شدند.

به گزارش مهر، با شیوع کرونا، گرایش به سمت مصرف دارو‌هایی که برای بیماران مبتلا که در خانه تحت درمان هستند، شدت گرفت و ما شاهد افزایش مصرف دارو‌هایی همچون قرص‌های سرماخوردگی، استامینوفن، شربت دیفن هیدرامین، شربت سرماخوردگی، شربت اکسپکتورانت، آمپول دگزامتازون، قطره بینی و…، هستیم


اصولاً این قبیل دارو‌ها به عنوان دارو‌های OTC (بدون نسخه) شناخته می‌شوند، یعنی دارو‌هایی که داروخانه‌ها مجاز هستند بدون نسخه پزشک نیز در اختیار مردم و بیماران قرار دهند. در این بین، ۳ قلم قرص سرماخوردگی و استامینوفن، به همراه شربت دیفن هیدرامین، بیشترین متقاضی را در دوران پاندمی کرونا داشته‌اند.

اما نکته مهم در این بین، افزایش قیمت این قبیل دارو‌ها است که به شدت گران شده است. به طوری که یک شیشه شربت دیفن هیدرامین از ۲،۰۰۰ تومان به ۱۰ هزار تومان رسیده است. همین یک ورق قرص سرماخوردگی از ۸۰۰ تومان به ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. جالب اینکه، این قبیل دارو‌ها از قیمت واحد در سطح داروخانه‌ها تبعیت نمی‌کنند و اندک اختلاف قیمت را شاهد هستیم.

در یک داروخانه، شربت دیفن هیدرامین را با قیمت ۸ هزار تومان عرضه می‌کنند و در داروخانه دیگری، همین شربت را ۱۰ هزار تومان می‌دهند.

این در حالی است که در مقطعی، علاوه بر گران شدن دارو‌های عمومی، شاهد کمیاب شدن آن‌ها نیز بوده‌ایم.

حمیدرضا اینانلو مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو، در واکنش به اخباری مبنی بر کمبود برخی دارو‌ها همچون اکسپکتورانت یا شربت‌های آنتی بیوتیک و دیفن هیدرامین در بعضی استان‌ها، گفت: مشکلی در تأمین دارو‌هایی نظیر اکسپکتورانت، دیفن هیدرامین و سایر دارو‌های عمومی نداریم.

وی در خصوص تولید و توزیع سرم‌های تزریقی، افزود: در زمینه سرم‌های تزریقی نیز به میزان مورد نیاز توسط تولید کنندگان تولید شده و در برخی از مراکز درمانی که به علت افزایش چند برابری مراجعین با کاهش موجودی مواجه هستند، به سرعت توزیع می‌شود.

این در حالی است که سید علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: زمانی می‌توان گفت کمبود دارو نداریم که آن دارو در سراسر کشور موجود باشد و این طور نباشد که بیمار از شهرستان، برای تهیه آن به تهران بیاید.

وی با اشاره به پخش گزارش تلویزیونی از انبار یکی از داروخانه‌های دولتی تهران که نشان می‌داد مملو از دارو است، گفت: همه داروخانه‌های کشور، انبار این داروخانه را ندارند. بنابراین، انتشار چنین گزارش‌هایی نمی‌تواند توجیه کمبود دارو باشد.

فاطمی در واکنش به گرانی دارو‌های عمومی و بدون نسخه در دوران کرونا، تاکید کرد: سازمان غذا و دارو برای ۲ دسته دارو، ارز ترجیحی یا همان ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کرده است که شامل دارو‌های OTC و دارو‌های خارجی است که مشابه آن‌ها در داخل تولید می‌شود.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران ادامه داد: این دارو‌ها مشمول ارز نیمایی هستند و همین اختلاف قیمت ارز، باعث شده تا این دارو‌ها ۴ تا ۵ برابر افزایش قیمت را تجربه کنند.

وی با عنوان این مطلب که گران شدن این دارو‌ها از اوایل سال ۱۴۰۰ کلید خورده است، افزود: به نظر نمی‌رسد که کمبود دارو‌های عمومی، با گران شدن قیمت آن‌ها ارتباط داشته باشد.

فاطمی تاکید کرد: ذخیره استراتژیک دارو برای ۳ تا ۴ ماه است و کمبود‌های دارویی در بین دارو‌های عمومی و پرمصرف، بیشتر خودنمایی کرده است.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب