بیوگرافی کامل شخصی و هنری امین حیایی
بیوگرافی کامل شخصی و هنری امین حیایی
نام :امین
- نام خانوادگی :حیایی
- تاریخ تولد :1349/3/19
- محل تولد :تهران
- تحصیلات :دیپلم
- زمینه فعالیت :بازیگر و خواننده
- وضعیت تاهل :متاهل
- نام همسر:نیلوفر خوش خلق بازیگر
- نام همسر سابق :مونا بانکی پور
- فرزند :یک پسر به نام دارا
زندگی شخصی امین حیایی
امین حیایی بازیگر سینما ، تلویزیون و تئاتر متولد 19 خرداد 1349 در تهران و در یک خانواده 5 نفره متولد شد. پدر او دارای شغل آزاد و مادرش معلم است. امین حیایی یک خواهر و برادر به نام امید دارد. او در 21 سالگی تنها خواهر خود را بر اثر ابتلا به سرطان از دست داد.
امین حیایی دانشجوی انصرافی رشته کامپیوتر می باشد و مدرک تحصیلی او دیپلم ریاضی فیزیک است.
ازدواج و فرزند امین حیایی
امین حیایی زمانی که 22 ساله بود در سال 1371 با مونا بانکی پور ازدواج کرد. ثمره این ازدواج پسری به نام دارا حیایی می باشد. زندگی مشترک امین حیایی و مونا بانکی دوام چندانی نداشت و پس از به دنیا فرزندشان به جدایی و طلاق منتهی شد.
امین حیایی در تولد پسرش دارا
دارا حیایی پسر امین حیایی و مونا بانکی پور متولد 11 شهریورماه سال 1376 است. مادر دارا حیایی در سریال خواب و بیدار و فیلم سینمایی خانه ای در شن بازی کرد اما بعد از آن از دنیای بازیگری فاصله گرفت، مادر بزرگ دارا حیایی، فرزانه داوری نیز از بازیگران قدیمی سینما و پیش از انقلاب بود.
دارا در دوران کودکی در سریال «مسافر پردردسر» و «امین و مینا» ایفای نقش کرد اما فعالیت خود را به صورت حرفه ای در کنار پدرش در فیلم شعلهور آغاز نمود.
امین حیایی در 30 سالگی برای دومین بار ازدواج کرد و او و همسرش نیلوفر خوش خلق در سال 1379 با یکدیگر آشنا و این آشنایی منجر به ازدواج شد. نیلوفر خوش خلق متول 1351 و بازیگر است.
این زوج در فیلمهایی همچون قلاده طلا ، دایره زنگی ، مانی و ندا و سریال خوب بد زشت با یکدیگر همبازی بودند.
ورود امین حیایی به عرصه هنر
امین حیایی بعد از انصراف از دانشگاه به خدمت سربازی رفت و کارهای هنری خود را در مرکز هنرهای نمایشی عقیدی سیاسی نیروی هوایی ارتش آغاز کرد.
او در سال 1370 زمانی که بازیگر تئاتر کودکان بود، مورد توجه ثریا قاسمی قرار گرفت و با معرفی ایشان اولین تجربه خود را با بازی در فیلم دو همسفر کسب نمود اما فیلم به علت موضوع سیاسی به موقع اکران نشد و او چند ماه بعد در فیلم دو روی سکه مقابل دوربین رفت.
اولین تجربه بازی امین حیایی در تلویزیون
امین حیایی اولین تجربه بازی در تلویزیون را در سال 1372 با بازی در سریال آپارتمان به کارگردانی اصغر هاشمی به دستآورد و در سال 75 با ایفای نقش در سریال دو پنجره درمیان مردم شناخته شد. او در سال 77 با بازی در سریال روزگار جوانی 1 و 2 و سپس در سال 91 با نقش آفرینی در سریال کلاه پهلوی، شهرت فراوانی کسب نمود.
امین حیایی در کنار بازیگری دستی در نواختن گیتار دارد و در عرصه موسیقی نیز چند قطعه ای خوانده است. او در سال 1380 اولین آلبوم خود بنام بوی بهشت را منتشر نمود و آلبوم باران را در سال 1385 با گروه کویر عرضه کرد. احسان خواجه امیری و امیر تاجیک از خوانندگان مورد علاقه امین حیایی هستند.
امین حیایی به جز بازیگری و خوانندگی، دارای یک موسسه فرهنگی هنری برای استعدادیابی و معرفی بازیگران با استعداد و کافی شاپی زیبا و پرطرفدار به نام کافه وانیل در تهران می باشد.
مروری بر فیلم های امین حیایی
امین حیایی در برف آخر
برف آخر فیلمی به کارگردانی امیرحسین عسگری و تهیهکنندگی حسن مصطفوی در سال 1399 است که بهعنوان 22 فیلم نهایی چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر انتخاب شد. این فیلم در 12 بخش کاندید دریافت سیمرغ بلورین شده و در نهایت موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد(امین حیایی)، بهترین چهرهپردازی، بهترین فیلمبرداری و سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیئت داوران شد.
فیلم برف آخر در ژانر اجتماعی و خانوادگی تولید شده و روایتی از روزهای تکراری زندگی یک دامپزشک می باشد.
در این فیلم امین حیایی ایفاگر نقش دامپزشکی به نام یوسف است که در شهری کوچک روزها به گاوداریها سرکشی میکند و شبها به شکار گرگ میرود و در این میان به واسطه گرگی زخمی با زنی به نام رعنا آشنا میشود که برای رهاسازی و کنترل جمعیت گرگها وارد شهر شده است.
امین حیایی، مجید صالحی و لادن مستوفی در فیلم برف آخر
امین حیایی در فیلم برف آخر گریم سنگینی داشته و با بازی توانمند خود آنچنان درخشیده است که می توان فیلم سینمایی «برف آخر» را به عنوان ماندگارترین نقش او مطرح نمود.
لادن مستوفی، مجید صالحی، نوشین مسعودیان، صادق ملک، امیر مشهدی عباس، امیرعباس رودگر صفاری و مهدی مهربان از دیگر بازیگران این اثر محسوب می شوند و احسان علیخانی یکی از سرمایهگذاران این فیلم سینمایی است.
امین حیایی در فیلم 2888
فیلم 2888 به کارگردانی کیوان علیمحمدی در سال 1400 ساخته شده است که در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت.
این فیلم در ژانر دفاع مقدس ساخته شده و روایتی متفاوت و خاص از دلاوریهای خلبانان نیروی هوایی در دوران دفاع مقدس است. امین حیایی، کامبیز دیرباز ، سام درخشانی، احمد مهرانفر، حمیدرضا پگاه ، شیرین اسماعیلی ، مرتضی اسماعیل کاشی ، سیاوش مفیدی ، ساناز مصباح ، نرگس محمدی ، علی اوجی از بازیگران فیلم 2888 می باشند.
امین حیایی در قاتل و وحشی
قاتل و وحشی فیلمی به کارگردانی حمید نعمتالله در سال 1398 است، که در حال حاضر در لیست فیلم های توقیفی قرار دارد و از حضور در جشنواره فجر باز ماند.
داستان اصلی فیلم مقابله ی خیر و شر عنوان شده و بازیگرانی همچون لیلا حاتمی، امین حیایی، شهرام حقیقتدوست، ستاره اسکندری، عزتالله رمضانیفر، شهرام قائدی، علی علائی، سامنوری و … در آن به هنرمندی پرداخته اند.
امین حیایی در سومین روز جشنواره فجر 1400 و در حاشیه نشست خبری فیلم "برف آخر" درباره فیلم "قاتل و وحشی" که متقاضی شرکت در این رویداد بود، بیان کرد:
فیلم فعلاً مشکل ممیزی و سانسور دارد. امسال امیدی داده شده بود ولی متاسفانه جلو فیلم را گرفتند. من احساس میکنم "قاتل و وحشی" در زمان خود اکران خواهد شد و حتما این موضوع زمان خود را دارد. لابد برای این فیلم خدا صبری خواسته تا در زمان خود اکران شود چون به هر حال فیلم ساخته شده است و مسلما نمایش آن اتفاق خواهد افتاد.
امین حیایی در نمایی از فیلم قاتل و وحشی
امین حیایی در ساخت ایران 3
سریال «ساخت ایران3» جدیدترین محصول نمایش خانگی به کارگردانی بهمن گودرزی و تهیه کنندگی سید امیر پروین حسینی محصول سال 1400 است که در ژانر کمدی و خانوادگی میباشد.
مجید صالحی، امین حیایی، عایشه گل جوشکن، مرحوم عزتالله مهرآوران، آناهیتا درگاهی، لیلا اوتادی، هومن برق نورد بهنام تشکر و… تیم بازیگران فصل جدید سریال ساخت ایران را تشکیل می دهند.
در این سریال خانگی امین حیایی مانند دو فصل قبل آن، بازیگر اصلی بوده و نقش غلام را بازی می کند. غلام (امین حیایی) در جنوب ایران غواص است. یک روز بهین (مجید صالحی ) که بدهی سنگینی بالا آورده، از او کمک میخواهد. غلام که به بهین علاقه دارد تصمیم میگیرد به او کمک کند اما حل مشکل بهین برای غلام دردسرهای زیادی را به دنبال دارد.
امین حیایی در فیلم شب
شب فیلمی به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیهکنندگی سید کمال طباطبایی در سال 1386 می باشد که جایزه بهترین فیلم جشنواره مذهب ایتالیا را کسب کرده است.
امین حیایی، عزت الله انتظامی ، خسرو شکیبایی از بازیگران اصلی فیلم شب هستند. در این فیلم امین حیای نقش گروهبانی را ایفا می کند که باید مجرمی (عزت الله انتظامی) را تحویل مراجع قضایی بدهد و… .
امین حیایی در این فیلم به خوبی حس استرس و نگرانی ناشی تحویل مجرم به مراجع قضایی را به تصویر کشیده است. او برای حضور در این فیلم توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره بیست و ششم را کسب نماید.
فیلم شب با بازی عزت الله انتظامی و امین حیایی
امین حیایی در اخراجی ها
اخراجیها فیلمی به کارگردانی و نویسندگی مسعود دهنمکی است که در سه فصل با مضمون جنگ ایران و عراق ساخته شده واز روایتی طنز برخوردار است.
امین حیایی در اخراجی ها در نقش یک دزد به نام بیژن مرتضوی ظاهر شده است که با گروهی خلافکار عازم جنگ شده و اتفاقات طنزی را در دوران جنگ، اسارت و پس از آن رقم می زند.
او درباره نقش خود در فیلم اخراجی ها می گوید :
نقش بیژن بیشتر خلاقیت خودم بود که باعث بروز و ظهور بیژن شد.
اکبر عبدی (بایرام)، کامبیز دیرباز (مجید)، محمدرضا شریفی نیا (حاج صالح)، ارژنگ امیرفضلی (امیر)، نگار فروزنده (مرضیه)، نیوشا ضیغمی (نرگس)، امین حیایی (بیژن) و... از بازیگران فیلم سینمایی اخراجیها هستند.
امین حیایی در نقش بیژن فیلم اخراجیها 1
امین حیایی در برنامه عصر جدید
عصر جدید یک مسابقه تلویزیونی استعدادیابی با تهیهکنندگی و اجرای احسان علیخانی است. امین حیایی در دو فصل قبل این برنامه به عنوان داور در کنار آریا عظیمی نژاد، رویا نونهالی و سید بشیر حسینی حاضر شد.
امین حیایی در فصل اول این برنامه، به بیشتر افراد رأی سفید میداد و با شوخی و دلجویی ناکامان را بدرقه میکرد تا جایی که خیلیها به او لقب خرس مهربان برنامه «عصر جدید» را دادند اما او در فصل دوم رویه خود را تغییر داد.
فیلم شناسی امین حیایی
در ادامه این مطلب شما را با نمایش، فیلم و سریال های امین حیایی بیشتر آشنا میکنیم.
فیلم های سینمایی امین حیایی
- 2888 :کیوان علیمحمدی و علیاکبر حیدری ، 1400
- برف آخر :امیرحسین عسگری ، 1400
- رقصنده :بهمن گودرزی ، 1399
- قاتل و وحشی :حمید نعمتالله ، 1398
- چشم و گوش بسته :فرزاد مؤتمن، 1397
- جانان :کامران قدکچیان ، 1397
- درخونگاه :سیاوش اسعدی ، 1396
- خانم یایا : عبدالرضا کاهانی ، 1396
- دارکوب : بهروز شعیبی ، 1396
- شعلهور :حمید نعمتالله ، 1395
- ثبت با سند برابر است :بهمن گودرزی ، 1394
- ناردون :فریدون حسنپور، 1394
- هلن :علیاکبر ثقفی ، 1394
- آدم باش :مجید جوانمرد ، 1393
- سه بیگانه :مهدی مظلومی ، 1393
- خانوم :تینا پاکروان ، 1392
- پی 22 :حسین قاسمی جامی، 1392
- آتیش بازی :بهمن گودرزی ، 1392
- رژیم طلایی :رضا سبحانی ، 1391
- خودزنی :احمد کاوری ، 1390
- اختاپوس (دفتر اول:آهوی پیشونی سفید) :سیدجواد هاشمی ، 1390
- قلادههای طلا :ابوالقاسم طالبی ، 1390
- اخراجیها 3 :مسعود دهنمکی ، 1389
- شیش و بش :بهمن گودرزی، 1389
- قفس طلایی :محمد زریندست، 1389
- زنان ونوسی، مردان مریخی :کاظم راست گفتار، 1388
- پوپک و مش ماشاالله :فرزاد مؤتمن، 1388
- سلام بر عشق :اصغر نعیمی، 1388
- بیداری رؤیاها :محمدعلی باشهآهنگر، 1388
- سن پطرزبورگ :بهروز افخمی، 1388
- اخراجیها 2 :مسعود دهنمکی، 1387
- پسر تهرانی :کاظم راستگفتار، 1387
- یک اشتباه کوچولو :محسن دامادی، 1387
- دایره زنگی :پریسا بختآور، 1386
- زنها فرشتهاند :شهرام شاهحسینی، 1386
- شب :رسول صدرعاملی، 1386
- سنگ، کاغذ، قیچی :سعید سهیلی ، 1385
- اخراجیها :مسعود دهنمکی ، 1385
- مهمان :سعید اسدی ، 1385
- تله :سیروس الوند ، 1384
- چه کسی امیر را کشت؟ :مهدی کرمپور، 1384
- ستارهها 3:ستاره بود :فریدون جیرانی ، 1384
- ستارهها 2 :ستارهاست، فریدون جیرانی ، 1384
- ستارهها 1:ستاره میشود ، فریدون جیرانی ، 1384
- شام عروسی :ابراهیم وحیدزاده ، 1384
- زن زیادی :تهمینه میلانی ، 1383
- آکواریوم :ایرج قادری ، 1383
- سرود تولد :علی قویتن ، 1383
- شارلاتان :آرش معیریان ، 1383
- عروس فراری :بهرام کاظمی ، 1383
- نقاب :کاظم راستگفتار ، 1383
- شکلات :افشین شرکت ، 1382
- کما :آرش معیریان، 1382
- تب :رضا کریمی ، 1382
- مهمان مامان :داریوش مهرجویی ، 1382
- دختر ایرونی :محمدحسین لطیفی، 1381
- رز زرد :داریوش فرهنگ، 1381
- عروس خوشقدم :کاظم راستگفتار، 1381
- اثیری :محمدعلی سجادی، 1380
- بوی بهشت :حمیدرضا محسنی، 1380
- مزاحم :سیروس الوند، 1380
- مانی و ندا :پرویز صبری ، 1379
- مونس :حمید رخشانی، 1379
- تکیه بر باد :داریوش فرهنگ ، 1378
- دستهای آلوده :سیروس الوند، 1378
- سیب سرخ حوا :سعید اسدی ،1378
- علفهای هرز :قدرتالله صلحمیرزایی، 1377
- بادامهای تلخ :کاظم معصومی ، 1376
- هتل کارتن :سیروس الوند ، 1375
- برادههای خورشید :محمدحسین حقیقی، 1374
- گارد ویژه :پرویز صبری، 1374
- حامی :قدرتالله صلحمیرزایی، 1373
- پرتگاه :بهرام ریپور، 1372
- دو روی سکه :محمد متوسلانی، 1371
- دو همسفر :اصغر هاشمی، 1370
آثار تلویزیونی امین حیایی
- عصر جدید 2 :احسان علیخانی، 1398
- عصر جدید :1397
- خنداننده برتر :رامبد جوان، 1394
- آمین :منوچهر هادی و بهرنگ توفیقی ، 1394
- دیگری :احمد کاوری، 1393
- خوب بد زشت :منوچهر هادی، 1393
- آسمان من :محمدرضا آهنج، 1393
- کلاه پهلوی :سید ضیاءالدین دری، 89–1385
- شمسالعماره :سامان مقدم، 1388
- کلاه قرمزی 88 :ایرج طهماسب،1387
- همسایهها :محمدحسین لطیفی،1379
- روزگار جوانی 2 :اصغر توسلی، 1378
- روزگار جوانی :شاپور قریب،1377
- دو پنجره :پاشا شاهنده، 1375
- مهر خوبان :سید یوسف مهدوی، 1374
- همسران :مسعود رسام و بیژن بیرنگ، 1372
- آپارتمان :اصغر هاشمی، 1371
امین حیایی در نمایش خانگی
- جوکر :احسان علیخانی، 1400
- ساخت ایران 3 :بهمن گودرزی، 1400
- آقازاده :بهرنگ توفیقی، 1399
- ساخت ایران 2 :برزو نیکنژاد، 97–1396
- ساخت ایران 1 :محمدحسین لطیفی، 1390
- قلب یخی (فصل دوم) ، 1390
- قلب یخی (فصل اول) ، 1389
امین حیایی در تئاتر
غرب واقعی :داریوش مهرجویی،1394
- پرفورمنس قحطی نور:امین حیایی ، 1391
آلبوم موسیقی امین حیایی
بوی بهشت - 1380
- باران (با گروه کویر) - 1385
تکآهنگ های امین حیایی
زندگی سفیده (به همراه پدرام نصیری) - 18 خرداد 1393
- اوج پرواز (با همراهی کامران تفتی، نیما نکیسا، کامبیز دیرباز، علی ضیا، مازیار عصری، سیاوش خواهانی، مجید ادیب، پرهام امینی، بردیا صابری و پویا امینی) - 11 تیر 1393
- عشق تو (تیتراژ برنامه یک ویژه تحویل سال شبکه 1) - 1397
- دیوونه میسازی (اولین اجرا در برنامه عصر جدید ویژه تحویل سال شبکه 3) - 1398
- بیقرار (تیتراژ فیلم درخونگاه) – 1398
جوایز و افتخارات امین حیایی
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مردجشنواره فیلم فجر ،برادههای خورشید در سال 1375
- برنده تندیس حافظ بهترین بازیگر نقش اول مرد جشن دنیای تصویر ، مزاحم در سال 1382
- نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در جشن بزرگ سینمای ایران، عروس خوشقدم در سال 1382
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فجر ، زن زیادی در سال 1383
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول جشنواره فجر، شب در سال 1386
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فجر ، بیداری رؤیاها در سال 1388
- برنده تندیس حافظ بهترین بازیگر نقش اول مرد جشن دنیای تصویر، خانوم در سال 1393
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فجر، شعلهور در سال 1396
- برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فجر، شعلهور در سال 1396
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد ، درخونگاه در سال 1397
- دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد جشن دنیای تصویر ، شعلهور در سال 1397
- برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد برنده جشنواره منتقدان ، شعلهور در سال 1397
- برنده تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد کمدی جشن دنیای تصویر ، ساخت ایران 2 در سال 1398
- نامزد تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد جشن دنیای تصویر ، شعلهور در سال 1398
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد ، برف آخر در سال 1400