جستجو
رویداد ایران > استان ها > آذربایجان غربی > آذربایجان غربی| خام فروشی؛ معضل معادن آذربایجان غربی

آذربایجان غربی| خام فروشی؛ معضل معادن آذربایجان غربی

آذربایجان غربی| خام فروشی؛ معضل معادن آذربایجان غربی
باوجود وجود مشکل بیکاری جوانان آذربایجان غربی، از ظرفیت معادن این استان به‌خوبی استفاده‌نشده است؛ معادنی که می‌توانند نقش مؤثری در اشتغال‌زایی ایفا کنند.

به گزارش تسنیم، آذربایجان غربی دارای معادن بسیار زیادی است و علیرغم ظرفیت بالا هنوز از این ظرفیت به‌خوبی استفاده نمی‌شود و تمامی مواد معدنی استخراج‌شده استان به‌صورت خام به سایر استان‌ها و حتی خارج از کشور صادر می‌شود. از سوی دیگر بیش از 60 درصد معادن استان در شهرستان‌های ارومیه، تکاب، مهاباد، خوی و میاندوآب قرار دارد و آذربایجان غربی از وضعیت مناسبی در زمینه ذخایر معدنی برخوردار است اما هنوز تا بهره‌برداری مطلوب از ظرفیت‌های بخش معدن و صنایع معدنی راهی طولانی در پیش دارد و محدوده آذربایجان غربی تحت پوشش سه زون از زون‌های بیست‌گانه اکتشاف سیستماتیک کشور شامل اشنویه، خوی، مریوان، مهاباد، شاهین‌دژ و ماهنشان قرارگرفته است. با توجه به شرایط اشتغال در استان یکی از پایه‌های مهم رشد اقتصادی، بخش معدن و صنایع معدنی است اما تاکنون باوجود ذخایر معدنی فراوان در آذربایجان غربی، شاهد سرمایه‌گذاری مناسبی در این حوزه نبوده‌ایم در حال حاضر تناسب درستی بین حجم سرمایه‌گذاری و میزان ذخایر معدنی در استان وجود ندارد و برای اینکه شاهد رونق سرمایه‌گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی استان باشیم باید مدیران استانی در زمینه جذب سرمایه‌گذار بیش‌ازپیش تلاش و برنامه‌ریزی کنند.

معادن عامل حل بحران اشتغال آذربایجان غربی

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی درباره معادن استان می‌گوید: معادن این استان ظرفیت بالایی در ایجاد اشتغال دارد اما در سال‌های گذشته این ظرفیت مورد غفلت قرارگرفته است این معادن می‌تواند مشکل اشتغال بسیاری از جوانان استان را حل کنند و باید به این موضوع توجه جدی شود. رضا حسینی با اشاره به اینکه بسیاری از صاحبان معادن استان به خام فروشی مواد معدنی اقدام می‌کنند، می‌افزاید: این اقدام درآمد استان از فروش مواد معدنی را کاهش می‌دهد و بر همین اساس استانداری آذربایجان غربی از ایجاد و توسعه واحدهای فرآوری مواد معدنی حمایت می‌کند و استفاده از تکنولوژی‌های جدید برای بهره‌گیری بهینه از ضایعات فرآورده‌های معدنی به‌ویژه سنگ‌های تزئینی را دنبال می‌کند.

بهره‌برداران غیرمجاز منابع معدنی توبیخ می‌شوند

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی می‌گوید: ذخایر مواد معدنی در زمره اموال عمومی و تحت حاکمیت دولت است و بر اساس اصل 44 و 45 قانون اساسی مسئولیت اعمال حاکمیت دولتی و صدور اجازه برداشت از ذخایر معدنی بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است همچنین برداشت بدون اجازه از این وزارتخانه جرم تلقی می‌شود. پریسا عابد پور می‌افزاید: شن و ماسه‌ای که از بستر رودخانه‌های فعال دائمی و یا فصلی صرفا به‌منظور استفاده در عملیات ساختمانی، راه‌سازی و غیره با تشخیص و صدور مجوز برداشت موقت سازمان صنعت، معدن و تجارت قابل‌برداشت است.

سرمایه‌گذاران برای کشف معادن باید مجوز دریافت کنند

وی ضمن تأکید بر ممنوعیت عملیات معدنی بدون اخذ پروانه و مجوز تأکید می‌کند: هرکس بدون اخذ پروانه اکتشاف، بهره‌برداری و یا اجازه برداشت اقدام به حفاری‌های اکتشافی، استخراج، برداشت و بهره‌برداری مواد معدنی کند متصرف در اموال عمومی و دولتی محسوب شده و مطابق قوانین و مقررات با او برخورد خواهد شد.

عابد پور تصریح می‌کند: طی 4 ماه نخست سال جاری تعداد 20 فقره مجوز برداشت به میزان 398 هزار و 535 مترمکعب در استان برای مصارف عمرانی، راه‌سازی و ساخت‌وساز صادرشده است. معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی می‌افزاید: تعداد مجوزهای صادره در حوزه رودخانه‌ای 12 فقره به میزان 121 هزار و 940 مترمکعب و مصالح کوهی 8 فقره به میزان 276 هزار و 595 مترمکعب همچنین تعداد 14 فقره مجوز برداشت به میزان 173 هزار و 164 مترمکعب نیز تمدیدشده است.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب