جستجو
رویداد ایران > خبرها > اوپک پلاس در افزایش تولید نفت عقب ماند

اوپک پلاس در افزایش تولید نفت عقب ماند

اوپک پلاس در افزایش تولید نفت عقب ماند
جدیدترین نظرسنجی پلاتس نشان داد تولید نفت اوپک پلاس در ژانویه ۷۰۰ هزار بشکه در روز پایینتر از هدف تولید این گروه بود.

به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، یافته های نظرسنجی "اس اند پی گلوبال پلاتس" حاکی از آن است که تولید نفت اوپک که متشکل از ۱۳ کشور عضو است، در ژانویه نسبت به دسامبر ۱۵۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به ۲۸.۱۹ میلیون بشکه در روز رسید در حالی که تولید شرکای این گروه شامل روسیه تنها ۱۰ هزار بشکه در روز افزایش داشت و به ۱۳.۹۹ میلیون بشکه در روز رسید.

در مجموع از میان ۱۸ تولیدکننده، ۱۴ کشور پایینتر از سهمیه تصویب شده نفت تولید کردند و نرخ پایبندی اوپک پلاس به توافق محدودیت عرضه را به ۱۲۰.۸ درصد رساندند که بالاترین نرخ از زمان آغاز اجرای محدودیت عرضه در بهار سال ۲۰۲۰ محسوب می شود.

با وجود رشد قوی تولید اعضای خاورمیانه ای اوپک پلاس و روسیه و افزایش تولید نیجریه، اختلالات در کشورهای متعدد این گروه شامل ونزوئلا، قزاقستان، لیبی و عراق رشد تولید این گروه را محدود کرد.

این گروه برای افزایش ماهانه تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز به تقلا افتاده و انتقاد مصرف کنندگان بزرگی نظیر آمریکا و هند را برانگیخته است که می گویند اوپک پلاس باید از ظرفیت مازاد تولید برای پایین بردن قیمتهای نفت که در قله هفت ساله ایستاده است، استفاده کند.

با این حال مقامات اوپک پلاس که نشست بعدی آنها دوم مارس برای تصمیم گیری درباره سطح تولید آوریل برگزار می شود، می گویند قیمتهای نفت تحت تاثیر رشد ریسکهای ژئوپلیتیکی در اوکراین و مناطق دیگر، به بالاتر از سطحی صعود کرده اند که عوامل بنیادین فعلی بازار نشان می دهند. و می گویند بسیاری از کشورها موقتا با مشکل برای افزایش تولید روبرو شده اند و این وضعیت می تواند به سرعت معکوس شود.

نیجریه که در یک سال گذشته با مشکلات فنی و عملیاتی متعددی روبرو شد، نمونه ای از این مورد است که در ژانویه بزرگترین افزایش تولید را در میان اعضای اوپک پلاس داشت و تولیدش به بالاترین میزان در ۹ ماه اخیر صعود کرد. این کشور که بزرگترین تولیدکننده نفت آفریقاست، ماه میلادی گذشته ۱.۵۷ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۱۹۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با دسامبر افزایش داشت. با این حال تولیدش پایینتر از سهمیه ۱.۶۸۳ میلیون بشکه در روز مانده است.

روسیه و عربستان سعودی در ژانویه ۱۰.۰۸ میلیون بشکه در روز نفت تولید کردند و موفق نشدند به هدف تولید ۱۰.۱۲۲ میلیون بشکه در روز دست پیدا کنند.

پلاتس آنالیتیکس در یادداشت اخیری برآورد کرد رشد تولید نفت روسیه کمتر از سهمیه ای خواهد بود که در چارچوب توافق فعلی دارد.

در این بین عربستان سعودی شاهد افزایش ملایم صادرات نفت خود در ژانویه بود و همزمان به نظر رسید فعالیت پالایشی داخلی سرعت گرفته است. این کشور تولیدش را به میزان ۱۳۰ هزار بشکه در روز افزایش داد.

تولید امارات متحده عربی که اغلب از محدودیتهای تولید اوپک پلاس ابراز نارضایتی می کند، در ژانویه اندکی از سهمیه فراتر رفت و ۲.۹۳ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد.

ونزوئلا که از مشارکت در محدودیت عرضه اوپک پلاس معاف شده است، در ژانویه ۶۳۰ هزار بشکه در روز نفت تولید کرد که ۱۲۰ هزار بشکه در روز کاهش نسبت به دسامبر داشت. واردات میعانات ایران که از آن برای بهبود تولید استفاده می کند، کمک کرد تولید این کشور آمریکای لاتین در ماههای اخیر بهبود پیدا کند اما به گفته منابع آگاه، محموله ای که قرار بود در ژانویه برسد، نرسید و ونزوئلا را ناچار کرد تولیدش را متوقف کند.

لیبی که عضو دیگر معاف از مشارکت در کاهش تولید اوپک است، تولیدش در ژانویه برای نخستین بار از اکتبر سال ۲۰۲۰ به پایین یک میلیون بشکه در روز افت کرد که به دلیل مسائلی در میادین جنوب غربی و شرقی بود. تولید این کشور در نیمه دوم ژانویه بهبود چشمگیری پیدا کند اما شرایط جوی نامساعد باعث صادرات کمتر شد.

تولید نفت عراق هم به دلیل شرایط جوی نامساعد و مسائل فنی، ۵۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۴.۲۶ میلیون بشکه در روز رسید.

در این بین تولید قزاقستان که تولیدکننده غیرعضو اوپک است، تحت تاثیر اعتراضات ضد دولتی که بخشی از فعالیتهای بالادستی را در ژانویه مختل کرد، ۸۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد.

بر اساس گزارش پلاتس، ایران در ژانویه ۲.۵۲ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد و در صورت احیای توافق می تواند منبع نفت مهمی برای بازار باشد. توافق هسته ای می تواند تحریمهای بازدارنده صادرات نفت ایران را برچیده و ۱.۳ میلیون بشکه در روز یا بیشتر به عرضه اضافه کرده و ظرفیت مازاد تولید جهانی را افزایش دهد.

طبق برآورد پلاتس آنالیتیکس، بدون توافق هسته ای تا ژوئن، ۹۶ درصد از ۱.۸ میلیون بشکه در روز ظرفیت مازاد تولید جهانی باقی مانده در عربستان سعودی و امارات متحده عربی قرار خواهد داشت.



برچسب ها
نسخه اصل مطلب