جستجو
رویداد ایران > خبرها > بازدارندگی نظامی به تیم مذاکره‌ کننده استقلال و اقتدار می‌دهد

بازدارندگی نظامی به تیم مذاکره‌ کننده استقلال و اقتدار می‌دهد

بازدارندگی نظامی به تیم مذاکره‌ کننده استقلال و اقتدار می‌دهد
کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه ایران توانسته به یک بازدارندگی نظامی بومی دست پیدا کند، گفت: این بازدارندگی می‌تواند به تیم مذاکره‌کننده این پشتوانه را بدهد که می‌تواند با استقلال و اقتدار، برای تامین منافع ملی در حوزه رفع تحریم‌ها و بهره‌مندی‌ از صنعت هسته‌ای صلح‌آمیز تلاش کند.

سیدرضا صدرالحسینی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا با اشاره به رونمایی از موشک جدید بالستیک جمهوری اسلامی ایران افزود: امروزه در روابط بین‌الملل، مولفه قدرت نظامی یکی از موضوعات بسیار با اهمیتی است که کشورها می‌توانند نخست استقلال خود را حفظ کرده و دوم در صورت نیاز اراده خود را بر دیگر کشورها تحمیل کنند. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل اضافه کرد: پس از جنگ دوم جهانی تاکنون، موضوع توانایی‌های نظامی در حوزه‌های گوناگون دریایی، هوایی، موشکی، زمینی و پدافندی، یکی از مسائل بسیار مهم در چارچوب شناخت قدرت کشورهاست. 

صدرالحسینی تصریح کرد: بر این اساس از دهه‌های گذشته تاکنون، کشورها تلاش می‌کنند به دستاوردهای نظامی بومی دست پیدا کنند و یا با انعقاد پیمان‌های دفاعی، قدرت نظامی خود را افزایش دهند. 

وی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از اقدامات استعماری که در قرون گذشته تاکنون انجام شده است به وسیله توانمندی و قدرت نظامی بوده است، گفت: امروز هم بخش قابل توجهی از اقداماتی که کشورهای عضو مجموعه نظام سلطه هستند، تلاش می‌کنند با افزایش قدرت نظامی خود، دیگر کشورها را در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی به خود وابسته کنند. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل اظهار داشت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران که در یک تحریم همه‌جانبه نظامی بود، تلاش کرد برای دفاع از آب، خاک، ناموس و انقلاب خود در دفاع مقدس به یک استقلال و خودکفایی نظامی دست پیدا کند. 

وی ادامه داد: بر این اساس، اقدامات گوناگونی در حوزه‌های مختلف انجام شد و امروز جمهوری اسلامی ایران توانسته است به یک بازدارندگی بومی با استفاده از آخرین فناوری‌های نظامی دست پیدا کند. 

صدرالحسینی یاد ٱور شد: با وجود اینکه جمهوری اسلامی ایران به این استقلال و بازدارندگی دفاعی رسیده است، قطعا باید برای بهره‌برداری صلح‌آمیز از آن تلاش کند. یکی از این بهره‌برداری‌ها، استفاده از توانمندی نظامی برای نشان دادن استقلال کشور و توانمندی برای تامین منافع ملی ملت ایران بوده است. 

وی با اشاره به روند مذاکرات وین تصریح کرد: اقداماتی که در روزهای گذشته همزمان با شروع دور جدید گفت‌وگوهای وین آغاز شده است، می‌تواند به تیم مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی این پشتوانه را بدهد که آن‌ها می‌توانند با استقلال و اقتدار کامل، تامین منافع ملی در حوزه رفع تحریم‌ها و بهره‌مندی‌ از صنعت هسته‌ای صلح‌آمیز بومی کشور، تمام تلاش خود را معطوف کرده و با دست پر به کشور برگردند.

صدرالحسینی در پایان خاطرنشان کرد: با استفاده از روش‌های نوین جاری در کشورهای پیشرفته می‌توان از صنعت دفاعی، برای پیشبرد اهداف سیاسی نیز استفاده کرد و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی با توجه به این نیاز فعلی ملت، با رزمایش‌های مختلفی که به تازگی در حوزه موشکی انجام دادند، توانستند برای تامین منافع ملی جمهوری اسلامی بسیار موثر واقع شوند.


برچسب ها
نسخه اصل مطلب