عباس پاپی زاده در مراسم جشن عشایر در منطقه قلعه رزه لرستان که امروز ۲۰ بهمنماه برگزار شد، اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در تأمین نهاده دام مسائل ارزی است چراکه بخشی از این نهادهها وارد میشود.
وی با بیان اینکه مشکلاتی در خصوص تأمین ارز نهاده دام عشایر وجود داشت، تصریح کرد: این مسائل با دستور مستقیم رئیسجمهور و پیگیری وزیر جهاد کشاورزی حل شده است و تا هفته آینده نهاده مورد نیاز را در اختیار عشایر قرار خواهیم داد.
رئیس سازمان امور عشایر کشور خاطرنشان کرد: با وجود همه محرومیتهای موجود اما الان اتفاق نظر و تعامل خوبی بین وزارت جهاد کشاورزی، سازمان امور عشایر، دولت و مجلس شورای اسلامی برقرار است و در سال آینده گشایش خوبی در بودجه عشایر و زیرساختهای مثل آب، راه، تأمین نهاده و بیمه عشایری خواهیم داشت.
پاپی زاده اضافه کرد: در جلسات مختلفی که با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در راستای تعامل با دولت رخ داد بودجه سال ۱۴۰۱ عشایر را نسبت به سالهای قبل تا چند برابر افزایش میدهیم و اعتبارات بسیار متفاوتی برای بخش آب، راه و آرد عشایر در سال آینده پیشبینیشده است.
وی بیان کرد: همچنین سعی میشود علاوه بر این اقدام، گشایشهای جدیدی برای نهاده دام عشایر انجام دهیم.
رئیس سازمان امور عشایر کشور همچنین با اشاره به وجود مشکلات حوزه عشایری اظهار کرد: ظرفیتی به نام شوراهای عشایری وجود دارد که ظرف هفتههای آینده مقدمات تشکیل این شوراها مثل شوراهای شهر و روستا ایجاد میشود تا مطالبات و مشکلات این قشر در جلسات با مسئولان پیگیری شود.
پاپی زاده ادامه داد: در راستای واگذاری پنلهای خورشیدی به عشایر رایزنیهای خوبی برای بودجه ۱۴۰۱ انجام شد و سال آینده تعداد بسیار بیشتری در اختیار آنها قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه سرانه ماهانه مصرف آرد هر فرد عشایری ۱۲ کیلو و ۲۰۰ گرم است، عنوان کرد: این رقم بیش از سرانه شهر و روستا لحاظ شده است اما بازهم باید افزایش یابد و افرادی که این میزان را تحویل نگرفتهاند باید از طریق اتحادیه و تعاونیها اقدام کنند.
این مقام مسئول اظهار کرد: با توجه به اینکه مرکز آمار ایران مرجع آمار جمعیتی است رایزنیهایی با این نهاد صورت گرفته تا صدور دفترچه عشایری افزایش یابد که توافقاتی در این راستا در حال انجام است.
رئیس سازمان امور عشایر کشور مهمترین موضوع عشایر را افزایش و تکمیل زنجیره تولید دانست و افزود: شهریور گذشته برای اولین بار قیمت گوشت قرمز در مناطق عشایری به کمتر از ۵۰ هزار تومان رسید که دولت برای جلوگیری از ضرر عشایر، خرید تضمینی با نرخ هر کیلوگرم ۶۲ هزار تومان را در دستور کار قرار داد و اکنون نیز آمادگی خریداری دام عشایر تا هر کیلوگرم ۷۰ هزار تومان وجود دارد.
پاپی زاده خاطرنشان کرد: همچنین برای نخستین بار مجوز صادرات دام عشایر به خارج کشور اخذ شد و در اختیار تشکلهای عشایری قرار گرفت که با این اقدام بهجای اینکه برخی افراد خاص از رانت استفاده کنند و سود نصیب عشایر نشود، هم قیمتها رعایت میشود هم سود این صادرات عاید تشکلها و اتحادیههای عشایری میشود و در موارد مختلف از جمله تهیه علوفه ارزان تأثیرگذار است.
وی اضافه کرد: همچنین سازمان امور عشایر به دنبال ایجاد شبکه میادین عرضه دام است که با قیمت مصوب و نظارت دولت، علاوه بر تأمین نیاز داخلی، صادرات نیز بهخوبی محقق شود.
رئیس سازمان امور عشایر کشور بیان کرد: ۲۵ درصد تولید گوشت قرمز کشور را عشایر بر عهده دارند که اگر این اقدام نبود مجبور بودیم برای واردات گوشت قرمز ارز بیشتری از کشور خارج کنیم و مشکلات بیشتری ایجاد میشد.
پاپی زاده ادامه داد: عشایر نقش مهم و اساسی در پیروزی انقلاب اسلامی داشتند و به فرموده امام ذخایر انقلاب هستند.