سالانه در ۸۵ تا ۱۶۰ هزار هکتار از مزارع خراسان رضوی با آفت سن مبارزه میشود
فاطمه حلاجنیا در گفتوگو با ایسنا در خصوص پایش کانونهای سن در استان اظهار کرد: سن غلات آفتی است که مرحلهای از زندگی خود را در ارتفاعات سپری میکند. کارشناسان شبکه مراقبت هر سال با بررسی کانونهای سن گندم وضعیت این آفت را پایش کرده و هشدارهای لازم برای مبارزه به موقع را صادر میکنند.
وی افزود: سن آفت خشکیدوست است. چنانچه به موقع با این آفت مبارزه نشود، این موضوع سبب کاهش کمی و کیفی محصول میشود. حضور این آفت بیشتر از حد تعریف شده در مزارع سبب میشود گندم تولیدی ارزش نانوایی نداشته باشد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: بسته به میزان آفت و عملکرد مزارع و پس از بررسی کارشناسان در مزرعه دستور عملیات سمپاشی داده میشود.
حلاجنیا با اشاره به مراحل مبارزه با سن گندم تصریح کرد: در ۲ مرحله مادری و پوره با آفت سن غلات مبارزه میشود. چنانچه کشاورزان در مرحله مادری با این آفت به موقع مبارزه نمایند، تخمریزی به حداقل رسیده و سن در مرحله پوره نمیتواند به مزرعه خسارت وارد کند.
وی ادامه داد: در شرایط خشکسالی به دلیل رها شدن مزارع توسط کشاورزان آفت سن از این مزارع تغذیه کرده و به کوه بازمیگردد اما متاسفانه در سال بعد سبب خسارت به مزارع غلات میشود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: برای کاهش خسارت آفت هر سال ستاد سن غلات در سطح استان و شهرستانها تشکیل و از ظرفیت تمام دستگاهها برای پایش مزارع و اعلام به موقع مبارزه با آفت سن غلات استفاده میشود.
حلاجنیا بیان کرد: در این خصوص با ناوگان سمپاشی و عاملان مجاز سموم استان جلساتی برگزار میشود. همچنین در مبارزه با این آفات از تکنولوژی پهبادهای سمپاش نیز استفاده میشود.