به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، سید رضا فاطمی امین در یک برنامه تلویزیونی گفت: با توجه به گستردگی این طرحها در دوران راهاندازی و ساخت، اشتغال چشمگیری خواهند داشت. یکی از نکات مهم در این طرحها نیز تدبیر تأمین مالی آنهاست، چون برای مثال تجربیاتی داشتیم که ساخت واحدهایی تا ۵۰ درصد رشد میکند، اما به دلیل نبود منابع مالی متوقف میشود و این مسأله به این خاطر است که روزی که طرحها آغاز شد برنامه مالی آن تا پایان دیده نشده است.
وی با بیان اینکه طرحهایی که روز گذشته رونمایی و عملیات اجرایی آنها آغاز شد، برای شرکتهای قوی با رتبههای بزرگ در بورس مانند مبارکه، چادرملو، گل گهر و شرکتهای دیگر هستند، اظهار کرد: این شرکتها توان فنی و مالی دارند و به همین دلیل میتوان پیش بینی کرد که طرحها در زمان برنامه ریزی شده اجرایی شوند.
فاطمی امین همچنین با بیان اینکه در این طرحها تلاش شده زنجیرهها متوازن شوند، تصریح کرد: این یعنی از سرمایهگذاری تکراری جلوگیری کنیم و حتی به سمت جایگزینی حلقههای مفقوده برویم.
طرحها تا حدود سه سال دیگر به بهره برداری میرسند
وزیر صمت همچنین وعده این طرحها در دو تا سه سال آینده به بهره برداری برسند و گفت: دولت هم برای رشد اقتصادی ۸ درصد هدف گذاری کرده است که این نرخ در سال ۱۴۰۲ با تکمیل ظرفیتهای موجود تأمین میشود. البته اگر از امروز سرمایهگذاری انجام نشود، از سال ۱۴۰۳ به بعد دچار افول خواهیم شد.
وی با بیان اینکه این طرحها به دلیل ابعاد گسترده آنها در دوران راهاندازی و احداث اشتغال قابل توجهی دارند و موجب افزایش تولید خواهند شد، اظهار کرد: همچنین بعد از راه اندازی جهش جدی در رشد اقتصادی را شاهد خواهیم بود. برای مثال یکی از این ۴۸ طرح، معدن مس جانجا در شمال سیستان و بلوچستان است که در دوره احداث که چند سال طول میکشد برای ۱۰۰۰ نفر و بعد از بهره برداری ۳۰۰۰ شغل مستقیم و ۵۰۰۰ شغل غیر مستقیم ایجاد خواهد کرد. همچنین در این طرح بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری میشود.
فاطمی امین درباره حضور بخش خصوصی در این طرحها نیز گفت: کار دولت این است که اولویتهایی را در اقتصاد مانند صادرات، سرمایهگذاری و اشتغال تعیین و قواعد را به گونهای تنظیم کند که بخش خصوصی بدون مانع حرکت کند. هیچ یک از طرحهایی که روز گذشته رونمایی شد هم مصوبه دولت نیست. این طرحها اقتصادی و سودآور است و تنها کافی است شرایط اصلاح و قواعد بازنگری شود. به طور کلی در هر بخشی که دولت دقیق وارد شود و میدان را باز کند ظرفیت بسیار زیادی برای بخش خصوصی وجود دارد.
جزئیات طرحها
گفتنی است که روز گذشته عملیات اجرایی ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی کشور با اعتباری معادل ۱۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری در ۱۳ استان و ۲۷ شهرستان آغاز شد. ۱۱ میلیارد دلار صادرات سالانه، تولید ۵۴ میلیون تن محصول معدنی، فلزی و پتروپالایشی، معادل ۲۰ میلیارد دلار درآمد سالانه پس از بهرهبرداری و ایجاد ۲۱ هزار شغل مستقیم و ۶۴ هزار شغل غیرمستقیم از جمله ظرفیتهای این پروژهها پس از بهرهبرداری است.
شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، مجتمع فولاد مبارکه، شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات و شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان به عنوان «گروه پیشرانان پیشرفت ایران» مسئولیت سرمایهگذاری در این ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی را بر عهده دارند.