قم|حداث باغراه بهار بر اساس الگوهای معماری اسلامی و نقوش اسلامی
به گزارش خبرنگار رویداد ایران از قم، علیرضا خاکی با اشاره به اجرای باغراه بهار، تصریح کرد: این باغراه با الگوهای معماری اسلامی و نقوش اسلامی احداث شده و فضاهای موقت ارتباط جمعی نیز در آن تامین شده است.
وی در ادامه یکی از ظرفیتهای گردشگری تاریخی شهر قم را تیمچه فرش ذکر کرد و گفت: قدمت این تیمچه به دوره قاجار برمیگردد و کار استاد حسن معمار قمی است؛ توسعه دوره قاجاری حرم مطهر به خصوص ایوان آیینه و بسیاری از بناهای مذهبی شهر قم و کربلا و علی الخصوص مسجد سپهسالار تهران از سوی این معمار صورت گرفته است.
مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) با تاکید بر اینکه در بازارهای سنتی یکی از مجهزترین فضاها تیمچهها بودند، تصریح کرد: در این فضا نیز چون قم در حوزه قالی و قالیچه شاخص بوده عرضه تخصصی قالیچههای نخفرنگ صورت میگرفته است.
خاکی با بیان اینکه تیمچه قم بزرگترین بنای طاق ضربی کشور است افزود: تیمچه قم ۱۶ متر عرض و ۱۵ متر ارتفاع به صورت طاق ضربی احداث شده و به لحاظ اندازه و حجم و ظاهر جزو شاخصترین تیمچههای کشور است.
وی با بیان اینکه بازار قم دو بخش کهنه و نو دارد افزود: بازار کهنه قدمتی به زمان صفویه دارد و بازار نو در زمان قاجاریه احداث شده که تیمچه هم در این زمان بنا شده است.
مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) با بیان اینکه ساختار تیمچه قم دو پوش است، گفت: به همین خاطر فرمهای بسیار نمایانی در سقف این بنای تاریخی ایجاد شده است.
خاکی با اشاره به اجرای باغراه بهار، تصریح کرد: این باغراه با الگوهای معماری اسلامی و نقوش اسلامی احداث شده و فضاهای موقت ارتباط جمعی نیز در آن تامین شده است.