گردشگری حلقه گمشده در استان کردستان؛ معرفی ظرفیتهای نهفته سبب رونق صنعت گردشگری در کشور میشود
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، گردشگری امروزه صنعتی بسیار مهم در تمام جهان است و نقش پر رنگی در ایجاد درآمد و شکوفایی اقتصادی کشورها ایفا میکند. در کشور ایران نیز با توجه به وجود جاذبههای تاریخی و طبیعی زیاد، میتوان گردشگران را از سراسر دنیا به ایران جذب کرد.
بدون شک یکی از قطبهای مهم گردشگری شمال غرب کشورمان استان کردستان است. ظرفیتهای بیشمار گردشگری، آب و هوای معتدل و مطلوب به ویژه در فصول بهار و تابستان، طبیعت بکر، چشماندازهای زیبا، فرهنگ غنی و مردمان خونگرم و آثار تاریخی متنوع که در جای جای این خطه یافت میشود، سبب شده بود که تا قبل از کرونا، سالانه گردشگران داخلی و خارجی زیادی به این استان سفر میکردند.
گرچه ظرفیتهای گردشگری زیادی همچون دریاچه زریبار و طبیعت بکر اورامانات در استان کردستان وجود دارد اما با یک بررسی ساده میتوان فهمید آنطور که باید به صنعت گردشگری در این خطه توجه نشده و با وجود پتانسیلهای مختلف، ظرفیتهای این دیار به خوبی مورد اهمیت مسئولان قرار نگرفته است.
حوزه گردشگری در حالی حلقه گمشده در کشور و توسعه استان کردستان بوده که «سید عزتالله ضرغامی»، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشور اخیراً در بازدید از نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایعدستی تهران و غرفههای این نمایشگاه بر آن صحه گذاشت و در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج اظهار داشت: گردشگری حلقه گمشده کشور در طول 43سال اخیر بوده و این در حالیست که در همه حوزهها همه چیز داریم.
وی با بیان اینکه ایران اسلامی از بسیاری از کشورها که میزان گردشگر و ورودی گردشگر و درآمد گردشگری را به خود اختصاص داده، به مراتب بالاتر هستیم، گفت: ثبت جهانی منطقه اورامانات در کردستان و کرمانشاه، نمادی از توجه جهانی به سختکوشی، اقتدار و قدرت تطبیق با طبیعت در بین مردم این منطقه است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی معرفی صحیح و علمی گردشگری در کشور به ویژه استان کردستان را عامل مهم رونق این صنعت دانست و تصریح کرد: یقیناً توجه به حوزه ظرفیتهای گردشگری و برداشتن موانع و تقویت تسهیلات، مقابله با بوروکراسی منفی و پرهیز از فساد اداری در این حوزه از جمله مهمترین رویکرد ماست.
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در بازدید از بخشها و غرفه استان کردستان با بیان اینکه صنایعدستی کردستان یکی از بهترین صنایعدستیهای کشور است، اظهار داشت: پس از پیگیریهای لازم از طریق متولیان امر، کاهش تعرفه مربوط به حاملهای انرژی هتلها و مهمانپذیرهای استان کردستان انجام و اجرایی خواهد شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان نیز در اینباره با بیان اینکه «حضور پر رنگ استانهای غرب کشور به ویژه استان کردستان در پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی تهران، میتواند نقطه عطفی در رشد و توسعه مسیر گردشگری غرب کشور و اعتلای بیش از پیش آوازه دیار مهماننوازان در سطح ملی و بینالمللی باشد»، اظهار کرد: منطقه غرب ایران دارای پتانسیل و ظرفیتهای فراوانی در بخش گردشگری بوده اما به صورت ویژه به آن توجه نشده در حالیکه میتواند فرصتی برای معرفی و شناساندن ظرفیتهای استانهای غرب کشور در دو حوزه صنایعدستی و گردشگری در این منطقه باشد.
یعقوب گویلیان با بیان اینکه برای توسعه گردشگری باید همه به صورت یکپارچه در راستای یک هدف مشخص گام برداریم، افزود: در استان کردستان ظرفیتهای ویژهای برای ورود گردشگران عراقی به ویژه در حوزه گردشگری سلامت وجود دارد که میتواند فرصتی بزرگ برای اشتغالزایی و ایجاد درآمد را فراهم کند.
جاذبههای گردشگری استان کردستان؛ از آثار مهم قدیمی و تاریخی گرفته تا مکانهای طبیعی مثل جنگلهای بلوط، رودخانههای خروشان، آبشارهای بلند و کوهستانهای سر افراز و مردمان با فرهنگ و مهماننواز باعث شده تا کردستان همانند نگینی در غرب کشورمان ایران بدرخشد. امید است که در دولت سیزدهم مسئولان با در نظر گرفتن اصول توسعه پایدار، زمینههای رونق بیش از پیش این خطه از ایران اسلامی را فراهم کنند.