دورکاری جمعیت توکیو را کاهش داد!
به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، مقامات توکیو اعلام کردند جمعیت پایتخت ژاپن در ابتدای سال ۲۰۲۲ حدود ۴۸ هزار و ۶۰۰ نفر کاهش یافت و به حدود ۱۴ میلیون نفر رسید.
ژاپن سالهاست در تلاش برای احیای اقتصادهای منطقهای خود و متوقف کردن سیر رشد جمعیت توکیو و کاهش جمعیت مناطق دیگر کشور است. اکنون به نظر می رسد شیوع ویروس کرونا کاری را انجام داده که هیچ سیاست دولتی نتوانسته بود و سیر رشد جمعیت این شهر شلوغ را مهار کرده است.
با ورود پاندمی به سومین سال خود، تغییر نگرشها نسبت به دورکاری یک دلیل این تغییر بوده است. دلیل دیگر اقدام شرکتهایی مانند گروه پاسونا برای تمرکززدایی فعالیتهای مرکزی خود از توکیو بوده است.
پایتخت ژاپن با آمار بالای ابتلا و وضع و لغو مرتب محدودیتهای برای فعالیتهای روزمره روبرو شده که جذابیت این شهر را کمتر کرده و به رستورانها و سایر کسب و کارهای خدماتی به شدت آسیب زده است.
شرایط اضطراری مشابه در ژانویه برای توکیو و مناطق پوشش دهنده قطبهای اقتصادی بزرگ در بحبوجه افزایش بی سابقه موارد ابتلا به کووید ۱۹ اعلام شد.
کسب و کارهای ژاپنی معمولا در معاملات رو در رو معمولا سود می برند اما شمار رو به رشد آنها دورکاری را تجربه می کنند. نظرسنجی اخیر هیات دولت ژاپن نشان داده است ۵۵ درصد از شرکتها در ۲۳ بخش توکیو این شیوه را امتحان کردهاند.
در شرکت یاهو ژاپن که دفتر مرکزی آن در توکیو است، حدود ۹۰ درصد از ۸۰۰۰ کارمند این شرکت اکنون دورکار هستند. تاکاشی اوتسوکا، تحلیلگر شرکت مشاوره و تحقیقات میتسوبیشی یو اف جی می گوید افراد بیشتری در دهه ۲۰ و ۳۰ سالگی خود ممکن است بخواهند خارج از پایتخت زندگی کنند که ارزانتر بوده و فضای بیشتری برای سپری کردن وجود دارد. دورکاری حتی پس از پایان پاندمی می تواند به شکلی ادامه پیدا کند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، مگو تسوچیمورا نمونهای از این تغییر است. این ژاپنی ۲۸ ساله پس از این که به یک استارتاپ دوستدار محیط زیست رفت که انعطاف پذیری بیشتری را وعده می داد، به روستای زادگاه خود در نزدیک دریای ژاپن بازگشت.