امیکرون علائمی شبیه به آنفلوانزا دارد
دکتر سید مهدی حقدوست در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه علائم سویه امیکرون با سویه دلتای کرونا تفاوت زیادی دارد، اظهار کرد: در سویه دلتای ویروس کرونا فرد مبتلا ابتدا تب کرده و در اوایل بد حال شده، سپس در میانه حال او بهتر شده اما در روزهای نهم و دهم دورهی بیماری نیز حال او بدتر میشود.
وی ادامه داد: در سویهی امیکرون ویروس کرونا علایم آن به شکل ویروس آنفلوانزا شروع میشود و با سرماخوردگی تفاوت بسیاری دارد.
حقدوست در تشریح علائم سویه امیکرون ویروس کرونا خاطرنشان کرد: در سرماخوردگی آب ریزش بینی و عطسه فراوان است اما امیکرون به شکل تک عطسه، آبریزش بینی، سردرد شدید، درد اندامها، بیحالی، تعریق بسیار شدید در حد خیس شدن بالش و سرفهی کمتر خود را نشان میدهد.
وی همچنین افزود: درگیری ریوی در سویه امیکرون نسبت به سویه دلتای بسیار کمتر است اما افرادی که تاکنون هیچ واکسنی تزریق نکردهاند، احتمال درگیری ریوی دارند، البته حتی در میان افرادی که واکسینه شدهاند نیز احتمال درگیری ریوی وجود دارد اما بسیار بسیار کمتر از افراد واکسینه نشده است.
این متخصص بیماریهای عفونی داخلی یادآور شد: سویه امیکرون ویروس کرونا، شیوع بسیار بسیار بالایی داشته و به شدت در حال گسترش است بهگونهای که اعضای فامیل همه باهم مبتلا میشوند، در حالیکه سرماخوردگی اینگونه نیست اما امیکرون مسری بوده و سرایت بالایی دارد.
وی متذکر شد: در اوایل پیک ششم کرونا هستیم و به سرعت به سمت قله پیشروی میکنیم و طی روزهای آتی شاهد افزایش مبتلایان خواهیم بود.
حقدوست در پایان تاکید کرد: استفاده از ماسک، افزایش فاصله از یک دیگر به اندازهی یک متر، عدم حضور در تجمعات و مهمانیها و بهویژه تزریق تمامی دزهای واکسن کرونا در پیشگیری از مبتلا شدن به سویه امیکرون بسیار تأثیرگذار است.