سونامی سالمندان رها شده و بلاصاحب در استان بزودی فرا میرسد
مشهد پایگاه خبری رویداد ایران-به گفتهي مسعود فيروزي، اين در حالي است كه اخيرا بحث پذيرش سالمندان بلاصاحب بستري و رها شده در مراكز درماني استان توسط بهزيستي هم مطرح شده است.
وي تأكيد كرد: موضوع افزايش سالمندان در خراسان رضوي دارد به مراحل حساس ميرسد و بعيد نيست كه در چند سال آينده، شاهد پرشدن 90 درصد ظرفيت مراكز سالمندان بهزيستي توسط افراد بلاصاحب باشيم.
وي با بيان اينكه بهزيستي به عنوان دبير شوراي سالمندان استان بارها با مسؤولان مكاتبه كرده و درخواست تشكيل جلسات شورا براي تصميمگيري در اين زمينه شده است گفت: متأسفانه، شوراي سالمندان استان، توجهي به اين موضوع ندارد و مشكلات و مسائل مرتبط با سالمندان، روز به روز وضعيت حادتري پيدا ميكند.
فيروزي يادآور شد: اگر چه دادستاني، همكاري بسيار خوبي با بهزيستي دارد و مقرر كرده كه وضعيت سالمندان بلاصاحب در مراكز بهزيستي توسط نهادهاي هويتي و قانوني استان بررسي و تكليف دارايي و اموال آنها مشخص گردد اما به دليل همكاري نكردن برخي دستگاهها يا فراهم نبودن مقدمات هويتي اشخاص از قبيل بانك اثر انگشت شهروندان، اين موضوع با كندي پيش ميرود.
به گفتهي مدير كل بهزيستي خراسان رضوي، تعداد سالمندان استان به صورت تصاعدي رو به تزايد است و برآورد ميشود كه سالانه دست كم 10 درصد به ميزان سالمندان افزوده ميشود.
وي وجود بيماريهاي مختلف، مشكلات سبك زندگي، آغاز زودهنگام سنين سالمندي، بالا رفتن ميزان اختلالات رواني، زندگي صنعتي و زيست آپارتماني خانوادهها را فاكتورهاي مختلف بالا رفتن آمار سالمندي در استان توصيف كرد و گفت: از سويي، خراسان رضوي، جزو استانهاي مهاجرپذير و زائر پذير است و با افزايش جمعيت حاشيهنشين، سالمندان بيمار نيز در اين مناطق رو به افزايش گذاشته است.
وي خاطر نشان كرد: با پديدهي رها كردن سالمندان بيمار مواجه هستيم و خانوادههايي كه احساس مسؤوليت ندارند و يا بضاعت كافي براي هزينههاي نگهداري و درمان سالمندشان ندارند سالمند را در مركز درماني و يا جايي كه قابل شناسايي نباشد رها ميكنند.
فيروزي گفت: اين پديده در قانون ديده نشده و هيچ جا هم گفته نشده كه بهزيستي مسؤول سالمندان رها شده و بلاصاحب است اما در حال حاضر، گويا ديواري كوتاهتر از بهزيستي ديده نشده و همه دارند فشار ميآورند كه بهزيستي اينها را پذيرش كند.
دبير شوراي سالمندان خراسان رضوي گفت: ما حتي براي تأمين يارانهي سالمنداني كه از نظر مالي تمكن ندارند و يا خانواده كمبضاعت است مشكل داريم.
وي افزود: در حال حاضر ماهانه 7 ميليارد تومان براي نگهداري سالمندان در مراكز، يارانه پرداخت ميكنيم و اين جداي از هزينهي درمان است كه قرار شده دانشگاه بخشي از هزينهها را تخفيف بدهد.
فيروزي گفت: در شرايط فعلي 30 درصد از 6 هزار سالمند مقيم مراكز شبانهروزي ما بلاصاحب هستند در حالي كه ما ميدانيم بيشتر اينها خانواده دارند و اين وظيفه نهادهاي مسؤول قضايي و سجلي است كه خانوادههاي اينها را شناسايي كرده و هزينههاي نگهداري را از محل داراييشان به بهزيستي بپردازند.
وي ادامه داد: همچنين رشد پديده سالمندي در استان به صورت طبيعي ادامه دارد و از سال 90 تا كنون نزديك به 5 درصد به تعداد سالمندان استان افزوده شده و همزمان، آمار سالمنداني كه رها ميشوند يا بلا صاحب اعلام ميشوند رو به افزايش گذاشته است.
مدير كل بهزيستي خراسان رضوي اعلام كرد: بزودي با سونامي سالمندان رها شده و فاقد خانواده روبرو خواهيم شد كه هيچ اعتبار و محلي براي نگهداري آنها يا شناسايي خانوادههايشان ديده نشده و اين شوراي سالمندان استان است كه ميتواند تصميمات مقتضي را در اين زمينه صادر كند.