جستجو
رویداد ایران > خبرها > آموزش کامل دوخت چادر فرشته با الگو

آموزش کامل دوخت چادر فرشته با الگو

آموزش کامل دوخت چادر فرشته با الگو
یکی از مدل چادرها برای جشن تکلیف دختران که می تواند مناسب خانم ها هم باشد چادر فرشته است که دراین بخش روش برش و دوخت آن را می آموزید.

برای آنکه بتوانید در منزل یک چادر نماز زیبا بدوزید می توانید از ازن مطلب آموزشی استفاده کنید تا یک چادر زیبا و مدل جدید داشته باشید .چادر مدل فرشته نمونه ای است مناسب برای دخترخانم های نوجوان که برای خواندن نماز آماده می شوند .این چادر از دو قسمت جداگانه تشکیل شده که شامل قسمت بالاتنه و پایین تنه می باشد.

وسایل لازم برای دوخت چادر فرشته :

میزان پارچه مورد نیاز
پارچه مشکی چادری عرض 180 سانتیمتر:30/3 سانتیمتر
و یا پارچه مشکی چادری عرض 110 سانتیمتر:70/6 سانتیمتر
زیپ 70 سانتیمتر: 1 عدد
کش قیطان: 2 قرقره
دکمه چادری: 4 عدد
در صورت دلخواه پارچه حریر عرض 150 سانتیمتر: 50 سانتیمتر

  بیشتر بخوانید: 

آموزش دوخت چادر نماز برای مبتدی ها


مراحل برش برای دوخت چادر فرشته:

این چادر از دو قسمت جداگانه تشکیل شده که شامل قسمت بالاتنه و پایین تنه می باشد. قسمت بالاتنه دارای شنل و شال می باشد و قسمت پایین تنه شامل دامن بندی که به صورت یک سارافون است.

 چنانچه در ملزومات توجه کنید متوجه می شوید که برای این مدل چادر بهتر است از پارچه هایی با عرض 180 سانتیمتر استفاده کرد که هم پارچه کمتری می برد و هم از لحاظ زمانی نیاز به دقت کمتری است. تنها تفاوت این دو نمونه پارچه این است که پارچه های عرض 110 سانتیمتر سبک تر و لطیف تر از پارچه های عرض 180 سانتیمتر می باشند. اما مراحل برش چادر فرشته ابتدا از شنل آن شروع می کنیم.

 طبق تصویر 1 لبه ترکی پارچه بر لبه آزاد آن یا همان عرض پارچه قرار می دهیم و جلو و پشت شنل را طبق الگوها و اندازه های داده شده برش می زنیم. این اندازه ها برای دختر خانم هایی با قد 145-135 سانتیمتر مناسب می باشد. در هر سایز به نسبت قد دست اندازه ها کوچکتر و یا بزرگتر می شود. بعد از برش کامل شنل نوبت به شال های آن می شود.

 طبق تصویر 2 شال ها را برش می زنیم البته برای این مدل چادر می توان از دو شال استفاده کرد، حتی یکی از این دو شال می تواند با جنسی متفاوت و زنگی دیگر باشد یا با نوار ساتن پایین دامن مدل فرشته است، شود. البته تمام اینها سلیقه ای می باشد. بعد از برش شال ها نوبت دامن آن می رسد که شامل دو طبقه رویی و یک طبقه زیری می باشد.

 طبقه اول قسمت رویی که همان تصویر 3 می باشد، برش می زنیم و به همان صورت تصویر 4 را طبق اندازه های داده شده برش می دهیم اما الگوی تصویر شماره 5 از جنس حریرکش می باشد که در قسمت زیرین دامن قرار دارد و به طبقه اول قسمت رویی از ناحیه ی کمر وصل می شود.

 

مراحل دوخت چادر فرشته:

برای دوخت این چادر ابتدا شنل آن را آماده کرده. بعد از برش جلو و پشت چادر ابتدا نقاط ( B.A ) در قسمت جلوی چادر را به نقاط ( B.C ) در پشت چادر بهم وصل می کنیم چون این دو قسمت در بی راه پارچه قرار گرفته اند بنابراین دارای کشش هستند پس بهتر است برای دوخت آنها به یکدیگر ابتدا اول و آخر این نقاط را سنجاق می زنیم و سپس دوخت را انجام می دهیم.

 بعد از این مرحله نوبت به وصل شال به شنل می باشد. ابتدا وسط نقاط ( E.F ) روی شال را بدست می آوریم و سپس نقطه بدست آمده را به وسط پشت یقه در شنل وصل می کنیم. البته شال را باید به صورتی به شنل وصل کرد که هم 2 یقه ی جلوی شنل و یقه پشت را شامل می شود. پس از دوخت این مراحل حال نوبت به زیپ شنل می شود که در قسمتهای جلوی شنل دوخته می شود.

 معمولاً زیپ هایی که برای این مدل استفاده می شود 70 سانتیمتر می باشند و مانند زیپ های معمولی به دولیه جلوی شنل چادر وصل می شوند. آخرین مرحله دوخت شنل که بهتر است بعد از اتو شنل انجام شود دوخت 6-5 سانتیمتر زیر دست شنل است. بدین صورت که بعد از اتو کامل شنل از قسمت درز روی دست شنل به اندازه 19 سانتیمتر به طرف وسط جلو و وسط پشت شنل جلو می رویم.

 سپس این دو نقطه در جلو و پشت را بر هم مماس کرده و از همین نقطه 6 سانتیمتر به طرف وسط جلو و پشت دوخت می زنیم. این دوخت متقابلاً در طرف دیگر نیز انجام می شود. حال شنل آماده است و نوبت به دامن آن می رسد که شامل دو قسمت رویی و زیرین می باشد. که طبقه رویی شامل دو تکه یعنی طبقه اول و دوم است که از جنس کرپ هستند و قسمت زیرین که یک تکه می باشد و جنس آن از حریرکش است.

 ابتدا طبقه اول قسمت رویی ( تصویر 3 ) را از نقاط ( M.X )( N.Y ) بهم وصل می کنیم و سپس الگوی شماره 5 که همان حریرکش بود عیناً طبق تصویر 3 از نقاط عرضی الگو بهم وصل می کنیم و سپس الگوی شماره 3 و شماره 5 را از ناحیه کمر بهم وصل می کنیم. بعد از این مرحله دوخت طبقه دیگر قسمت رویی که همان تصویر 4 است، شروع می کنیم.

 این قسمت را نیز از نقاط عرضی آن یعنی نقاط ( G.S )( H.O ) می باشد، بهم وصل می کنیم و سپس قسمت کمر این الگو را به قسمت پایین الگوی شماره 5 که همان حریرکش است وصل می کنیم. ممکن است اندازه های تکه های الگو با هم کمی متفاوت باشند که با استفاده از چین دادن به پارچه و یا کشیدن پارچه حریرکش آنها را به راحتی بهم وصل کرد اما کمری این دامن که از اضافات پارچه دامن بدست می آید با اندازه 140×20 سانتیمتر است که به صورت دولایی به کمر قسمت اول وصل می شود.

 این قسمت کمری به طور کامل با استفاده از کش قیطان قرقره ای که به عنوان نخ زیر استفاده می شود کش دوزی می کنیم. برای بهتر ایستادن دامن بر روی دامن بر روی تن و این که بتوان برای چند سایز استفاده کرد از 4 بند با اندازه های ( 50×10 ) و ( 23×10 ) استفاده می کنیم که از هر اندازه ای 2 عدد بند داریم که به کمری دامن وصل می شوند به طوری که دو بند کوتاه در قسمت جلو و 2 بند بلند در قسمت پشت وصل می شوند که دو بند کوتاه هر کدام دو دکمه دارند که با فاصله 5 سانتیمتر از لبه و هر کدام نیز با فاصله 5 سانتیمتر از هم دوخته می شوند و دو بند پشت جادکمه ای با فاصله 3 سانتیمتر از لبه دوخته می شود. اینک هم شنل ما آماده است و هم دامن آن. با پوشیدن این چادر از آزادی همراه با پوشش لذت ببرید.

 

الگوی برش دوخت چادر فرشته 

برچسب ها
نسخه اصل مطلب