بلیط اتوبوس معمولی با VIP چه تفاوتی دارد؟
یکی از مرسوم ترین راه ها، برای سفر های مختلف، خرید بلیط اتوبوس است. بلیط اتوبوس به علت قیمت ارزان و امکان سفر به صورت دسته جمعی، طرفداران زیادی دارد. احتمالا برای شما هم این سوال پیش آمده که اتوبوس های مختلف چه امکاناتی به مسافرین خود ارائه می دهند. با ما همراه باشید تا با تفاوت بلیط اتوبوس VIP و معمولی آشنا شوید.
آشنایی با اتوبوس معمولی
این نوع اتوبوس را با نام اتوبوس درجه 1 و اتوبوس توریستی هم می شناسند. طبیعتا نرخ بلیط اتوبوس های عادی، مهم ترین مزیت خرید بلیط این نوع وسیله نقلیه است. در ادامه با خدمات اتوبوس های معمولی و علل ارزانی قیمت این اتوبوس ها آشنا می شویم.
امکانات اتوبوس های معمولی یا درجه 1
با وجود معمولی بودن این اتوبوس، امکانات حداقلی برای مسافرین خود ارائه می دهد که در این قسمت به آن اشاره می کنیم.
داشتن دو نمایشگر در ابتدا و وسط اتوبوس جهت پخش فیلم برای مسافرین
سیستم تهویه هوا برای خنک کردن یا گرم نمودن فضای داخلی اتوبوس در فصول مختلف سال
کپسول آتش نشانی
جعبه کمک های اولیه جهت فوریتهای پزشکی
چکش اضطراری برای موارد احتمالی
تعداد صندلی اتوبوس های معمولی
اصلی ترین علت اختلاف قیمت اتوبوس های معمولی با VIP و نیمه VIP، تعداد صندلی های این وسیله نقلیه است. این نوع اتوبوس، معمولا بین 40 تا 50 صندلی، ظرفیت دارند. به این علت صندلی های تخت خوابشو در این نوع وسیله نقلیه، 11 ردیف صندلی وجود داشته که در هر ردیف 4 صندلی قرار دارد. ردیف آخر این اتوبوس ها شامل 5 صندلی است. این اتوبوس به علت قیمت پایین و امکانات نسبی، می تواند انتخاب مناسبی برای سفرهای کوتاه مدت (کمتر از 6 ساعت) باشد.
معایب اتوبوس های درجه 1
توجه داشته باشید این اتوبوس ها، فاقد فناوری های نوین ساخت بدنه بوده و به این علت، سر و صدای نسبتا زیادی، به داخل خودرو انتقال می دهد. این مورد به همراه فشردگی صندلی های اتوبوس توریستی، علت خستگی های سفر با این نوع اتوبوس می باشد. همچنین این اتوبوس فاقد سرویس پذیرایی می باشد. لذا اگر اتوبوس های معمولی را برای سفر خود انتخاب کردید، حتما خوراکی همراه خود داشته باشید.
آشنایی با اتوبوس VIP
همانطور که از نام اتوبوس VIP پیداست (Very Important Person به معنی فرد خیلی مهم)، این اتوبوس نام شرکت یا مجموعه نیست. بلکه مدلی مدرن و مجهز از اتوبوس شرکت های مختلف است. در حال حاضر، اتوبوس های vip امکانات بسیاری برای مسافرین ارائه می دهند.
امکانات اتوبوس VIP
این نوع وسیله نقلیه، امکانات متفاوتی را برای مسافرین خود ارائه می دهد که به معرفی و بررسی آن می پردازیم.
اینترنت وای فای رایگان (در بعضی از اتوبوس های VIP)
یخچال با فضای کافی برای استفاده مسافرین
پریز برق 220 ولت به ازای هر مسافر
سیستم تهویه مطبوع برای هر نفر
سیستم آب رسان با ارائه آب سرد و گرم
زیر پایی برای هر صندلی
سقف بلندتر نسبت به اتوبوس های عادی
چراغ مطالعه (در برخی اتوبوس ها)
تابلو دیجیتال برای نمایش دما و اطلاعات مسیر
سیستم تعلیق اتوبوس های VIP
به علت وجود فاصله 60 سانتی متری چرخ های اتوبوس با کف راهرو، مسافرین هنگام ترمز یا عبور از سرعت گیرهای مسیر، متوجه آن نشده و خواب راحتی می توانند تجربه کنند.
مانیتور اختصاصی اتوبوس VIP
در این نوع اتوبوس؛ یک مانیتور در پشت هر صندلی برای مسافرین در نظر گرفته شده است. (توجه داشته باشید مانیتور صندلی ردیف اول، معمولا بر روی میز جلوی صندلی ها و مانیتور ردیف وسط نیز، بر روی یخچال اتوبوس قرار گرفته است) این مزیت می تواند سرگرمی شما و کودکانتان را در طول سفر تامین کند. همچنین می توانید با استفاده از هدفونی که در اختیار شما قرار می دهند، به تماشای فیلم، مطالعه کتاب الکترونیکی خود بپردازید. کودکان شما نیز می توانند از بازی های موجود در این مانیتورها لذت ببرند.
پذیرایی در اتوبوس های وی آی پی
اغلب افراد برای استفاده از اتوبوس، قبل از سفر مقداری خوراکی و نوشیدنی همراه خود دارند. اما اگر اتوبوس VIP را برای سفر خود انتخاب کرده اید نگران این مسئله نباشید. چراکه در این اتوبوس، بسته های پذیرایی کامل و انواع خوراکی و نوشیدنی برای مسافرین ارائه می شود. همچنین در این اتوبوس چای ساز و قهوه جوش وجود داشته و در صورت نیاز، می توانید با استفاده از پنل بالای سر خود، درخواست نوشیدنی های مختلف بدهید.
معایب اتوبوس های ویژه
با وجود امکانات عالی این اتوبوس ها، قیمت آن بیشتر از 2 برابر اتوبوس های عادی است و تنها برای مسیر های طولانی استفاده از آن پیشنهاد می شود. توجه داشته باشید این اتوبوس ها را با قطار یا هواپیما اشتباه نگیرید. این اتوبوس ها، فاقد سرویس بهداشتی هستند. برای اجتناب از پیش آمد ضروری، می بایست قبل از سفر، برای این مورد برنامه ریزی داشته باشید.
ظرفیت اتوبوس های VIP
در حالت کلی اتوبوس های ویژه، بلند تر از اتوبوس عادی هستند. این اتوبوس ها در دو مدل تخت خوابشو و نیمه تخت خوابشو، ظرفیت های مختلفی در اختیار مسافرین خود قرار می دهند که در ادامه به آن می پردازیم.
ظرفیت اتوبوس های VIP نیمه تخت شو
اتوبوس های نیمه تخت خوابشو بین 26 تا حداکثر 36 صندلی دارند. این نوع اتوبوس، معمولا شامل 11 ردیف است که هر ردیف آن را، یک قسمت صندلی تک نفره و قسمت دیگر صندلی 2 نفره تشکیل داده است. ردیف آخر این اتوبوس ها نیز، معمولا دارای 4 صندلی (2 قسمت صندلی 2 نفره) می باشد. قیمت این نوع اتوبوس نیز از اتوبوس های تخت شو ارزان تر است. لذا برای مسیر های بین 6 الی 10 ساعت مناسب مسافرین می باشند.
ظرفیت اتوبوس های VIP تخت خواب شو
اتوبوس های تخت شو بین 22 تا 25 صندلی داخل هر اتوبوس دارد. صندلی های این اتوبوس را می توانید 145 درجه به عقب خوابانده و به استراحت در طول مسیر بپردازید. این نوع وسیله نقلیه، دارای 7 تا 8 ردیف صندلی است. همچنین صندلی های 3 تایی در هر ردیف قرار دارد. قیمت صندلی های ردیف تک نفره این اتوبوس ها، معمولا گران تر از صندلی های 2 نفره است.
شرکت های مختلف ارائه دهنده اتوبوس های VIP
شرکت های مان، ولوو و اسکانیا از معروف ترین ارائه دهندگان اتوبوس های ویژه در کشور هستند. در این قسمت، اتوبوس های وی آی پی شرکت های مختلف را مورد بررسی قرار می دهیم.
اتوبوس های VIP مان بهترین برای جاده ها
این اتوبوس، مانند سایر خودروهای با کیفیت آلمانی صدای موتور بسیار کمی دارد. همچنین امکاناتی از جمله سیستم عیب یاب و سیستم اطلاع از میزان فرسایش لنت ها، در این نوع اتوبوس وجود دارد. داشتن یخچال اضافی در داشبورد جلو، فضای بار بزرگ، چراغ مطالعه، آمپلی فایر و استهلاک کمتر نسبت به دیگر اتوبوس ها، از مزایای اتوبوس وی آی پی برند MAN می باشد. یکی از مزایای ویژه این اتوبوس ها، زیبایی ظاهری آن می باشد که به خاطر داشتن آینه بغل های جذاب متناسب با نمای کلی ماشین و همچنین لوله های اگزوز قرینه آن است.
اتوبوس VIP اسکانیا قدیمی نام آشنا
موتور این اتوبوس، دارای استاندارد یورو 3 بوده و مجهز به 6 سیلندر، توربو شارژ و خنک کننده مرکزی است. این اتوبوس مخزن سوختی معادل 750 لیتر داشته و حداکثر سرعت آن 170 کیلومتر بر ساعت است. از ویژگی های دیگر این اتوبوس، می توان به سیستم ضد لغزش TC، سیستم حفظ تعادل خودرو در شرایط متفاوت جاده ها، ترمز ضد قفل ABS و ترمز الکترونیکی EBS، و سیستم تنظیم ارتفاع هوشمند در سرعت بالای 40 کیلومتر بهره مند است. این اتوبوس تا دهه 90 از محبوبیت خاصی نزد مردم برخوردار بود و پس از آن، طی آتش سوزی موجب شد طراحی این ماشین، دستخوش تغییراتی شود تا دیگر این مشکل برای کسی پیش نیاید. اتوبوس مارالVIP 30+1+1 و درسا VIP 25+1+1 از انواع این اتوبوس می باشند.
اتوبوس وی آی پی ولوو انتخاب رانندگان
ولوو را احتمالا با ظاهر خشن اتوبوس های آن و استحکام تمام خودروهای این برند می شناسید. ظاهر خشن این اتوبوس ها به علت داشتن دماغه ذوزنقه ای در جلوی آن است. شیشه های این اتوبوس ها دو جداره و به صورتی چسبی است. اگر نظر رانندگاه اتوبوس را جویا شوید به علت امکاناتی از جمله صندلی راننده چرخشی، پدال های کوتاه تر (عدم نیاز به کروز کنترل)، سواری نرم اتوبوس، خوش دست بودن و هندلینگ خوب در طول مسیر، آن را به دیگر اتوبوس ها، ترجیح می دهند. استحکام این اتوبوس و سرو صدای کم داخل اتوبوس از دیگر امکانات این خودرو ها است. نکته قابل توجه در مورد این اتوبوس، نشانگر آب این خودرو است که در سر بالایی های طولانی، بالا نمی رود. ولوو اتوبوس های خود را در انواع B7، B9، B11 و B12 به مسافرین ارائه می دهد. اتوبوس های B9 ولوو دارای چراغ های پر نور تر نسبت به سایرین است.
خرید بلیط اتوبوس معمولی و وی آی پی
از این که تا اینجای مقاله همراه ما بودید سپاسگزاریم. در این مقاله سعی شد به تمامی نکات قابل توجه در انتخاب اتوبوس های معمولی و VIP اشاره شود. چنانچه شما تجربه ای از سفر با این وسیله نقلیه دارید، در پایین این مقاله به ما معرفی کنید.