به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، روسای جمهور آمریکا همواره از سوی مشاورانش برای درک خطرات بالا ماندن قیمت نفت در سطح ۷۵ تا ۸۰ دلار در هر بشکه برای مدت طولانی توجیه شده اند. با ادامه روند صعودی قیمتهای نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت در بالای سطوح مذکور و حتی ریسک صعود قیمتها به بالای ۹۰ دلار در هر بشکه، جو بایدن، رییس جمهور آمریکا با فشار مجدد برای پایین آوردن قیمتهای نفت روبرو شده است. خطر بالا ماندن قیمتهای نفت برای مدت طولانی برای رئیس جمهور آمریکا دو گانه است. نخست این که قیمت بالای نفت به اقتصاد آمریکا آسیب می زند. دوم این که به دلیل تاثیرات اقتصادی منفی قیمت بالای نفت و واکنش عمومی منفی به قیمت بالای بنزین، به چشم انداز انتخاب مجدد رییس جمهور و حزب وی آسیب می زند. منطقه خطر برای روسای جمهور آمریکا از حدود سه دلار به ازای هر گالن شروع می شود و در قیمت چهار دلار هر گالن به آنها توصیه می شود جنگی را شروع کنند تا توجه عمومی را منحرف کنند. این نکاتی است که توسط باب مک نالی، مشاور انرژی سابق جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور سابق آمریکا گوشزد شده است. وی می گوید: هیچ چیز به اندازه افزایش قیمت بنزین رئیس جمهور آمریکا را به وحشت نمی اندازد.
نگاهی به تاریخ آمریکا نشان می دهد در زمانی که اقتصاد آمریکا در دو سال پیش از انتخابات با رکود روبرو نبوده است، ۱۱ رئیس جمهور موفق شدند مجددا در انتخابات پیروز شوند اما روسای جمهوری که در زمان رکود اقتصادی به کمپین انتخاباتی دست زدند تنها یک بار از هفت بار پیروزی مجدد در انتخابات داشتند. هر چند جو بایدن با انتخابات ریاست جمهوری برای یک دوره چهار ساله دیگر روبرو نخواهد بود اما وی انتخابات میان دوره ای حساس دو سال آینده را پیش رو دارد که ممکن است در جریان آن حزب دموکرات وی اکثریت کرسیها را در مجلس نمایندگان از دست دهد.
اگرچه افرادی هستند که می گویند بایدن از مشاهده افزایش قیمتهای سوختهای فسیلی راضی است تا اختلاف قیمت بین آنها و منابع انرژی پاک را کاهش دهد اما نگاهی به آمار منتشره از سوی کمیته اداره زمین آمریکا در ابتدای سال ۲۰۲۲ نشان می دهد بایدن در نخستین سال ریاست جمهوری خود ۳۵ درصد مجوز بیشتری برای حفاری چاههای نفت و گاز در مقایسه با نخستین سال ریاست جمهوری دونالد ترامپ صادر کرده است.
درباره گزینههای پیش روی بایدن برای اقدام علیه افزایش قیمتهای نفت، بعضی بر این باورند که اقدام قاطع در برابر تولیدکنندگان اوپک از طریق عربستان سعودی باعث افزایش عرضه جدید به بازار می شود. اما هیچ کدام از تاکتیکهایی که تاکنون از سوی رئیس جمهور آمریکا دنبال شده اند، موثر واقع نشده اند و در واقع سه گزینه پیش روی بایدن گذاشته اند تا قیمتهای نفت را فورا پایین بیاورد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، نخستین گزینه اعلام دور جدیدی از برداشت از ذخایر نفت استراتژیک آمریکاست. بایدن پیش از این در ۲۳ نوامبر سال ۲۰۲۱ برداشت ۵۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک ملی را اعلام کرده بود. گزینه دوم تشویق تولیدکنندگان شیل آمریکا و بانکهای تامین کننده فاینانس آنها برای افزایش بیشتر تولید داخلی است. گزینه سوم این است که تیم بایدن سرانجام نسخه جدیدی از برجام را با ایران امضا کرده و تحریمها را لغو کنند. چنین اقدامی عرضه نفت را در مدت شش تا ۹ ماه پس از لغو تحریمها به میزان ۱.۷ میلیون بشکه در روز افزایش می دهد و باعث کاهش پنج تا ۱۰ درصدی قیمتها می شود.