جستجو
رویداد ایران > خبرها > پایان کابوس شوتی‌ها در جاده‌های بوشهر

پایان کابوس شوتی‌ها در جاده‌های بوشهر

پایان کابوس شوتی‌ها در جاده‌های بوشهر
مصوبه آزاد شدن جابه جایی کالاهای همراه ملوان (ته لنجی) و وارداتی مجاز در بین شهرستان‌های استان بوشهر نوید بخش برچیده شدن بساط خطر آفرینی شوتی ها در جاده ها و بارقه امیدی برای بهبود شرایط و امنیت برای فعالان اقتصادی، تجار، بازرگانان و ملوانان شناورهای سفاری و گردشگران در این استان است.

هرچند تصمیم گیری در باره خودروهای شوتی دیرتر از آنی که باید صورت گرفت و در سال‌های اخیر خانواده های زیادی را داغدار کرد اما این مصوبه باز هم می تواند بسیار تاثیر گذار باشد.

به نحوی که بسیاری از بازاریان این مصوبه را گامی برای برداشته شدن خودروهای شوتی عنوان می‌کنند و آن را فرصتی برای ایجاد اشتغال در بوشهر می‌دانند زیرا  از این پس بسیاری از افراد می‌توانند به صورت قانونمند از خودروهای سواری خود برای جا به جایی کالاهای ته لنجی در شهرستان استفاده کنند.

آنها معتقدند با روان سازی شرایط برای جابه جایی، حالا کالاها دیگر قطره چکانی به مغازه هایی که بیشترین کالاهای آنها وارداتی است نمی‌رسد و این امر موجب رونق کسب و کار و بهبود شرایط اقتصادی در این استان بندری خواهد شد.

البته آنطور که محمد تقی ایرانی معاونی سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر اعلام کرده است جابه جایی کالاهای ته لنجی باید قانونمند و در قالب خودروهای سواری انجام شود و با کامیون‌ و وانت نیسان به صورت عمده صورت نگیرد.

رامین یوسف صفت معاون اتحادیه لوازم خانگی استان بوشهر معتقد است مصوبه آزاد شدن جابه جایی کالاهای ته لنجی در شهرستان‌های این استان می‌تواند کابوس خودروهای شوتی که پدیده‌ای نامیمون در استان بوشهر و بیشترین عامل تصادف‌های جاده‌ای بودند را از میان بردارد.

او این را هم می افزاید که اجرای صحیح مصوبه شورای تامین استان بوشهر در زمینه تردد خودروهای شوتی این نگرانی مغازه داران و صاحبان کالا در مورد سالم رسیدن جنس و توقیف نشدن آن به عنوان بار قاچاق را نیز از بین می‌برد.
یوسف صفت همچنین با اشاره به حضور همیشگی گردشگران از استان‌های مجاور بویژه در نیمه دوم سال را در بوشهر و خرید محدود آنها از این استان، می‌گوید: اگر تمهیداتی در این استان فراهم شود که مسافران با ارائه برگ سبز و یا فاکتور خرید به درگاه‌های بازرسی بتوانند وسیله خود را عبور دهند این کار می‌تواند این رونق اقتصادی را در بنادر استان بوشهر دوچندان کند.

مصوبه‌ای که بوشهری ها برای مرزداری خلیج فارس مصمم تر می‌کند 

بوشهر بیشترین مرز آبی را با خلیج فارس دارد از این رو ارتزاق مردم این استان از دیرباز با دریا و تامین کالای ته لنجی پیوند داشته است و در کنار سایر کالاهای مجاز، کالاهای اساسی مانند برنج، شکر و روغن نیز وارد می‌شده و با قیمت مناسب به دست مردم می‌رسیده است.

معاون اتاق اصناف بوشهر می‌گوید: شهرهای جنوبی با توجه به همجواری با کشورهای خلیج فارس و وجود معافیت تامین کالا در قالب ته لنجی باید تفاوتی با دیگر شهرهای کشور  داشته باشند؛ مسافری که وارد شهرهای جنوبی می‌شود انتظار مشاهده کالاهای وارداتی به وفور و با قیمت مناسب دارد و اگر قرار باشد در شهرهای بندری نیز کالاهای داخلی عرضه شود زیره به کرمان بردن و موجب از بین رفتن تدریجی جذابیت این شهرها می‌شود.

به گفته عباس نامدارزاده در زمان حاضر اگر مغازه داران بوشهری بخواهند از بنادر اطراف مانند گناوه، دیلم، دیر، دلوار و کنگان، بردخون، نخل تقی، عسلویه و سایر بنادر دیگر استان با خودرو جنس بیاورند پلیس این جنس‌ها را به عنوان قاچاق ضبط و صاحب کالا را جریمه می‌کند.

او ادامه می‌دهد: روان سازی کار جابه جایی کالاهای همراه ملوان از سوی مسئولان استان بوشهر همواره یکی از خواسته‌های فعالان بخش اقتصادی در بنادر استان بوشهر بود که امروز انتظار می‌رود با دستور رئیس جمهور، دولت سیزدهم، مصوبه شورای تامین و تلاش استاندار بوشهر این مشکل برطرف شود و رونق اقتصادی بار دیگر به بازار این استان بازگردد.

البته نامدار زاده بر این نکته نیز تاکید می‌کند که مصوبه شورای تامین استان بوشهر در زمینه جابه جایی کالاهای ته لنجی در قالب خودروهای سواری در بین شهرستان‌های استان بوشهر باید به صورت شفاف به پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نیروی انتظامی ابلاغ و هماهنگی لازم صورت گیرد در غیر این صورت اعتماد فعالان این بخش به مسئولان از بین رفته و آنان را در تقابل با نیروی انتظامی قرار می دهد.

 او با تاکید بر ارتباط مستقیم و تنگاتنگ رونق گردشگری استان بوشهر با موضوع ته لنجی، بازار، مغازه ها و پاساژها می‌گوید: فصل خوب استان بوشهر در نیمه دوم سال است و هوای خوب، ساحل زیبا، طبیعت خوب و سرسبز شدن زمین فرصتی را فراهم کرده که مردم از سراسر کشور به سمت استان بوشهر سفر کنند.

نامدارزاده با اشاره به اینکه تعیین تکلیف کالای همراه ملوان از جمله موارد مورد تاکید ششمین سفر استانی رئیس جمهور و هیات دولت در استان بوشهر بود و در زمان حاضر نیز این طرح در قالب "طرح ساماندهی ته لنجی" تهیه و پس از ارسال به وزارت کشور در هیات دولت در دست بررسی است و انتظار می‌رود در راستای بهبود شرایط و رونق کسب و کار و حل مشکل شوتی سواران این طرح هرچه زودتر تعیین تکلیف و ابلاغ شود.

در این بین شنیدن سخنان شوتی سواران نیز خالی از لطف نیست هرچند خیلی سخت بود اما بالاخره شماره یکی از آنها را پیدا کردم و با او تماس گرفتم. او در ابتدا منکر حضور خود به عنوان شوتی در جاده‌های استان شد، اما بعد از اینکه مطلع شد نامش در گزارش فاش نمی شود، پذیرفت که در این باره صحبت کند.

او که خود را  ۴۳ ساله معرفی کرد، زندگی خود و همکارانش را با اضطراب، وحشت و نگرانی معنا می‌کند به نحوی که این افراد صبح که از منزل خارج می‌شوند، هیچ تضمینی برای بازگشت دوباره آنها به خانه وجود ندارد.

او که زن و ۲ فرزند دارد معتقد است به دلیل مشکلات اقتصادی و بیکاری امروز بویژه در استان‌های بندری شوتی تبدیل به شغل شده و بیشتر افرادی که وارد این خط می‌شوند بهتر از دیگران خطر این شغل را می‌دانند اما چاره‌ای جز آن ندارند و برای تامین معاش خود و خانواده مجبور هستند سختی کار را به جان بخرند و در جاده های پر پیچ و خم با ارابه های مرگ بتازند تا لقمه نانی به دست آورند.

صالحی در باره مصوبه شورای تامین در ارتباط با جابه جایی آزادانه کالاهای ته لنجی در بین شهرستان‌های استان بوشهر به خبرنگار ایرنا می‌گوید: این تصمیم استاندار برای شوتی سواران امیدواری زیادی ایجاد کرده اما باید این تصمیم بخوبی اجرا شود و تنها در حد یک مصوبه باقی نماند.

او می‌افزاید: چنانچه کالای همراه ملوان به عنوان یک معافیت قانونی تلقی شده، خوب است برای حمل آنها نیز در استان بوشهر تسهیل‎‌گری صورت گیرد و نباید این کالا بعد از خروج از گمرک به عنوان کالای قاچاق توقیف ‏‌شود.

رونق گردشگری بوشهر در سایه ته لنجی

استان بوشهر به دلیل برخورداری از گردشگری ارزان میزبان  قشرهای به نسبت ضعیف مردم است و آن دسته از افرادی که توان مالی سفر به کیش و قشم را ندارند مسافر بوشهر می‌شوند و البته این مزیت خیر و برکت و تحرک اقتصادی را برای این استان به همراه داشته و تلاش شده با تامین امکانات و زیرساخت‌ها، بوشهر و خلیج فارس به تفریح‌گاه مردم در نیمه دوم سال تبدیل شود.

انتظار می‌رود  با گردش کالاهای ته لنجی در شهرستان‌های استان بوشهر پایلوت گردشگری اقتصادی در استان بوشهر شکل بگیرد و به این صورت مردم از استان‌های همجوار به بنادر شهرهای این استان سفر کنند و با خرید خود موجب رونق بازار و احیای اقتصاد استان شوند.

آنطور که محمد تقی ایرانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر می‌گوید: با جابه جایی کالاهای ته لنجی در بین شهرستان‌های این استان، بازار استان بوشهر پویا و از اقتصادی مردم محور برخوردار می‌شود.

آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری نیز مصوبه شورای تامین استان بوشهر در زمینه جابه جایی کالاهای همراه ملوان در این استان را مهم اعلام می کند و می گوید: استان‌های ساحلی سال‌ها است که درگیر مساله کالاهای ته لنجی هستند و باید بر حسب قانونی که وجود دارد مدیریت شود.

او در باره  خودروهای شوتی معتقد است ماشین هایی که کالاهای وارداتی را حمل می کنند و به عنوان شوتی معروف هستند به دلیل سرعت بالا موجب بروز حوادث دردناکی از جمله کشته شدن حدود ۴۰ نفر و مجروج شدن تعداد زیادی از مردم در سال گذشته شده اند که با اجرای صحیح این مصوبه این معضل برطرف می شود.

صفایی بوشهری بر این باور است که با تعیین تکلیف شیوه حمل و نقل کالاهای ته لنجی در استان بوشهر لازم نیست که شوتی سواران خطر کرده و به خود و مردم آسیب وارد کنند؛ او همچنین از رئیس جمهور خواست تا برای کوله بری و ته لنجی قانونی منطقی که هم به سود مردم و نظام باشد، تدوین کنند.

حالا جاشوها ( کارکنان شناورهای باری و سفاری) و ملوانان سختکوش بوشهری و شمار پرتعدادی از بوشهری‌ها که ته لنجی حوزه کاری آنها است امیدوار به اجرای این مصوبه‌اند تا کالای آنها فارغ از انگ قاچاق به بازار برسد و گرمی بخش بازار بوشهر باشد.

در زمان حاضر بیش از ۲ هزار شناور سفاری و باری در استان بوشهر فعالیت و بیش از ۱۲ هزار نفر بطور مستقیم در این شناورها اشتغال دارند ۳۵ تا ۴۰ هزار نفر نیز در بازار شهرهای ساحلی از طریق خرید و فروش کالای ته لنجی فعالیت و با احتساب خانواده های ملوانان و بازاریان حدود ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت استان بوشهر از طریق واردات کالای ته لنجی امرار معاش می کنند.



برچسب ها
نسخه اصل مطلب