جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > شرایط و قوانین اخذ امریه سربازی

شرایط و قوانین اخذ امریه سربازی

شرایط و قوانین اخذ امریه سربازی
مشمولان خدمت وظیفه عمومی می توانند با اخذ امریه در ادارات و مراکز دولتی به جای پادگان ها دوره سربازی خود را بگذرانند. اما برای این کار باید دارای شرایطی باشند. در این مطلب به شما شرایط اخذ امریه سربازی را خواهیم گفت. همراه ما باشید.

یکی از روشهای پیشنهاد شده برای مشمولان خدمت وظیفه عمومی؛ گذراندن دوره سربازی خود به صورت امریه در ادارات و مراکز دولتی به جای پادگان ها می باشد. برای اخذ امریه سربازی به شرایط و قوانینی نیاز است که در این مطلب با آن ها آشنا می شوید.

           

شرایط و قوانین اخذ امریه سربازی

امریه یکی از روش های پیشنهادی برای افرادی که مشمول خدمت سربازی می شوند، خواهد بود. بر این اساس فرد مشمول وظیفه عمومی می تواند به جای گذراندن دوره سربازی خود در پادگان ها، این دوره را در ادارات و مراکز دولتی خدمت نماید. سربازی که امریه اخذ کرد ، نیازی به گذراندن دوره ضرورت خود در پادگان و مراکز آموزشی نظامی را نداشته و می تواند مشابه دیگر کارمندان بدون احتیاج به لباس نظامی، قسمتی از روز را در بخش های خدماتی و اداری؛ انجام وظیفه کند.



سازمان وظیفه عمومی کشور هر ساله خدمت سربازی برخی از سربازان و مشمولان با شرایط خاص را تحت عنوان نیروی کار به سازمان ها و مراکز دولتی واگذار می کند. این افراد دوره دو ساله سربازی را بدون انجام خدمات نظامی و رزمی و پست های شبانه در ارگان مربوطه می گذرانند.

البته باید اشاره کرد آموزش های نظامی لازم را پیش از گذراندن دوره امریه کسب خواهند کرد. قابل ذکر است میزان حقوق سرباز امریه با دیگر کارکنان اداراتی که در آن به خدمت خواهند پرداخت، متفاوت است. در ادامه با شرایط  و قوانین اخذ امریه سربازی بیشتر آشنا می شوید.


مفهوم امریه سربازی

امریه سربازی یکی از مفاهیم مهمی است که سازمان وظیفه عمومی کشور به آن پرداخته و بخشی از قوانین و مقررات خود را به موضوع امریه اختصاص داده است. هر ساله مراکز و ارگان های دولتی، اعلامیه های رسمی و غیر رسمی منتشر نموده و از سربازان امریه دعوت به همکاری می نمایند.

امریه در حقیقت راهی برای برقراری تعادل بین تعداد نیروهای حاضر در پادگان ها و یگان های نظامی می باشد که به نفع سربازان و مشمولان نظام وظیفه بوده تا دوره سربازی راحت تری داشته باشند. ولی هر فرد مشمولی برای اخذ امریه سربازی باید دارای شرایط و قوانین تعیین شده سازمان نظام وظیفه باشد.


به این ترتیب افرادی که تمایلی به گذراندن دوره سربازی خود طبق روال معمول در پادگان ها را ندارند می توانند این دوره را به صورت امربه در سازمان یا ارگان های دولتی مدنظر سازمان نظام وظیفه سپری کنند. اخذ امریه سربازی سبب می شود تا مشمولان علاوه بر کسب تجربه در شغلی که باید در آن خدمت بگذرانند، دوره سربازی را بدون پوشیدن فرم نظام به اتمام برسانند.

اساس شکل گیری امریه سربازی

شکل گیری امریه سربازی به دستور مقام معظم رهبری بوده و بر اساس آن سازمان ها و ارگان های اداری و دولتی می توانند بخشی از نیروی کار مورد نیاز خود را توسط جذب سرباز تامین نمایند. بر اساس این قانون سازمان مربوطه از ستاد کل نیروهای مسلح درخواست سرباز مورد نظر برای خدمت در محل مربوطه را می دارد.

البته سرباز امریه ابتدا باید دوره آموزش دو ماهه خود را مانند بقیه بگذراند و بعد به مدت ۲۲ ماه دوره امریه خود را در آن اداره یا سازمان به اتمام برساند. در حقیقت خدمت سربازان نظام وظیفه در دستگاه های غیرنظامی حدودا ۲۴ ماه طول می کشد. از مهمترین مواردی که باید در خصوص امریه سربازی به آن توجه شود این است که مشمولان امریه سربازی تحت این عنوان نباید غیبت داشته باشند و برعکس مدت ۲۱ ماه خدمت عادی در پادگان ها، دوره خدمت امریه ۲۴ ماه می باشد.


هدف از تشکیل امریه سربازی

همانطور که پیشتر نیز اشاره شد امریه سربازی راهی پیش روی مشمولان خدمت سربازی توسط سازمان نظام وظیفه می باشد که تحت آن به عنوان امریه در مراکز و سازمان های دولتی به جای پادگان ها دوره سربازی خود را طی می کنند. در امریه سربازی مدت زمان خدمت افراد همانند کارمندان سازمان یا ادارات امریه گیر، فقط نصف روز است.


بعضی از ارگان های دولتی جهت تامین نیروی انسانی مورد نیاز خود، مشمولان نظام وظیفه را به عنوان سرباز امریه استخدام می کنند و این سازمان یا ارگان های دولتی طبق نیاز خود اطلاعیه هایی مبنی بر نیاز به نیروی سرباز امریه منتشر می نمایند. فردی که دوره سربازی اش را به صورت امریه می گذراند، در اداره و در ساعت اداری موظف به اجرای وظیفه بوده و البته اخذ امریه سربازی شرایط زیادی را می طلبد. و فقط افرادی که این شرایط را دارا باشند می توانند به عنوان امریه، خدمت کنند.

انواع امریه سربازی

در حالت کلی امریه سربازی دو نوع دارد. اولی امریه در شرکت های دانش بنیان و دیگری امریه در وزارتخانه ها، سازمان ها و موسسات دولتی می باشد. هر دو نوع امریه مدت زمان خدمت مشابه (۲۴ ماه تمام) را دارند و قوانین کلی خدمت در هر یک از آن ها مطابق ضوابط مندرج در قانون امریه سربازی می باشد. تنها تفاوت این دو نوع امریه به خصوص یا دولتی بودن بخش اعلام نیاز کننده می باشد.


سامانه جذب امریه سربازی

سامانه جذب و ثبت نام امریه سربازی یکی از امکاناتی است که برای متقاضیان دریافت امریه فراهم شده است تا در روند ثبت درخواست امریه با مشکلات کمتری روبرو شوند. به این منظور هر سازمان یا اداره ای که به جذب امریه اقدام می کند باید زمینه ای را فراهم نماید تا متقاضیان مدارک و درخواست خود را به آن جا ارائه دهند.


این موضوع اخیرا برای همه سازمان های امریه گیر به صورت اینترنتی و توسط سامانه های ثبت نام امریه صورت می گیرد. به این مفهوم که هر سازمانی برای جذب امریه سامانه ای را اعلام نموده تا در زمان جذب امریه، متقاضیان به آن مراجعه و مدارک لازم را به سازمان مربوطه ارائه دهند. سازمان مربوطه اطلاعات ثبت شده در سامانه ثبت نام را بررسی کرده و مطابق با اهداف و عملکرد سازمانش، افرادی را که دارای شرایط و مهارت های لازم  اخذ امریه سربازی می باشند، جذب نماید.


شرایط اخذ امریه سربازی

شرایط اخذ امریه سربازی دغدغه اکثر مشمولان نظام وظیفه می باشد. برای همه جای سوال است که چه کسانی شرایط ثبت نام در سازمان نظام وظیفه به عنوان امریه سرباز را دارند؟ پاسخ این است که به طور کلی شرایط اخذ امریه سربازی به دو دسته عمومی و اختصاصی از سوی سازمان نظام وظیفه تقسیم بندی می شود. شرایط اختصاصی به سازمان یا اداره ای مربوط می شود که فرد مشمول را به عنوان سرباز امریه جذب می کند.


از مهمترین شرایط اخذ امریه سربازی در حالت عمومی موارد زیر می باشند.

قابل ذکر است یکی از مهمترین شرایط در اخذ امریه سربازی عدم غیبت سرباز امریه می باشد که باید مشمولان به آن بسیار توجه نمایند. در صورتی که هیچ یک از شرایط ذکر شده را ندارید باز هم می توانید برای امریه سربازی اقدام کنید.


مراحل دریافت امریه سربازی

نحوه اخذ امریه سربازی و چگونگی اقدام برای آن یکی از موضوعاتی است که برای متقاضیان بسیار اهمیت دارد. اگر متقاضی دریافت امریه می باشید و تاکنون به تحصیل مشغول بوده اید، پس از اتمام تحصیل و مدت مشخص پیش از اینکه وارد دوره غیبت سربازی شوید باید برای این کار اقدام نماید.

در ضمن ضروری است که با دانشگاه محل تحصیل خود تسویه نموده و مدارک تحصیلی خود را دریافت نمایید. در ادامه باید از بین سازمان هایی که سرباز امریه استخدام می کنند با توجه به مدرک تحصیلی و توانایی و مهارت خود یکی را انتخاب نمایید و طبق قوانین آن ارگان مدارک مورد نیاز و درخواست خود را ارائه دهید.


به این نکته توجه کنید که برای دریافت امریه باید به موقع برگه اعزام خود را به سازمان مربوطه ارائه کنید. باید این برگه سه ماه زودتر از موعد اعزام به ارگان مدنظرتان ارائه شود. سازمان مذکور با بررسی درخواست و مدارک شما در صورت تایید برگه امریه را به شما ارائه می دهد. موارد زیر را در نظر بگیرید.


باید اشاره کرد که ادارات و سازمان های دولتی ظرفیت محدودی داشته از این رو باید اقدامات مربوط به پذیرش امریه مانند ارسال برگ سبز و … را زودتر انجام دهید.

قوانین امریه سربازی

قابل ذکر است برای امریه سربازی از سوی سازمان نظام وظیفه کشور قوانینی اعلام شده که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می شود.


شایان ذکر است مطابق با اطلاعیه های منتشر شده توسط نهادهای رسمی، فاکتورهای تاثیرگذار در میزان حقوق سربازان امریه شامل مدرک تحصیلی، درجه نظامی، تاهل، فرزند داشتن و فاصله محل زندگی تا محل خدمت خواهند بود. در مورد شرط معدل در امریه سربازی همانطور که اشاره شد قوانین آن برای دانشگاه های مختلف، متفاوت است.

به طور مثال برای افراد دانش آموخته مقطع کارشناسی دانشگاه تهران یا صنعتی شریف حداقل معدل برای امریه سربازی ۱۴ می باشد و برای مقطع کارشناسی ارشد این عدد ۱۴.۵ است. برای سایر دانشگاه های کشور اعم از آزاد یا دولتی این حداقل ها مطابق قوانین سازمان نظام وظیفه تعیین شده است. در ادامه به چند نکته در این رابطه اشاره می شود.


مزیت های امریه سربازی

از جمله مزیت هایی که سبب شده مشمولان به امریه سربازی اقدام کنند، می توان به موارد زیر اشاره نمود:



شرایط انصراف از امریه سربازی

برای انصراف از امریه سربازی شرایطی وجود دارد که ممکن است اختصاصی باشد. یعنی بر اساس ارگانی که در آن خدمت می کنید، متفاوت است. از این رو باید متناسب با سازمان یا ارگان امریه گیر شرایط لازم برای انصراف را فراهم نمایید. علاوه بر شرایط اختصاصی دو شرط الزامی برای این کار وجود دارد که به قرار زیر می باشد.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب