در جلسات صالحآبادی با مراجع عظام چه گذشت؟
به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، روز پنجشنبه علی صالح آبادی در سفر به قم به دیدار مراجع عظام رفت و در جمع اعضای «کارگروه تخصصی فقهی بانک مرکزی» در قم اعلام کرد که تحول نظام بانکی بر اساس تطبیق با اصول فقهی و شرعی در این دوره با جدیت پیگیری میشود و در این راستا و در مرحله نخست، حوزه نظارت بانک مرکزی موظف شده است عملکرد بانکها در اجرای اصول شرعی را در قالب فرمهای مشخص به طور مستمر مورد بررسی قرار دهد.
همچنین، طبق گفته رئیس کل بانک مرکزی قرار است که ناظران شرعی در کمیته تطبیق بانکها به منظور اجرا و نظارت بر مصوبات شورای فقهی در این شورا اضافه شوند و در همین راستا فهرست افرادی که توسط شورای فقهی احراز صلاحیت شوند در اختیار بانکها قرار خواهد گرفت.
از دیگر نکاتی که صالحآبادی در این سفر در راستای توسعه بانکداری اسلامی تاکید کرد، ضرورت آموزش ضوابط فقهی و شرعی در حوزه بانکی به مدیران ارشد و تمام پرسنل شبکه بانکی بود.
در دیدار رئیس کل بانک مرکزی با آیتالله العظمی نوری همدانی، آیت الله العظمی جعفر سبحانی، آیت الله العظمی جوادی آملی و آیتالله العظمی علوی گرگانی، مراجع نظام به بیان ابعاد مختلف چگونگی تحقق بانکداری اسلامی و سایر مسائل اقتصادی پرداختند.
توصیه های اقتصادی مراجع نظام
کمک گسترش ابزارهای مبتنی بر عقود اسلامی به تسهیل کسبوکارها، هدایت سرمایههای مردم به سمت فعالیتهای مولد اقتصادی اعم از بخش کشاورزی، صنعت، صادرات و واردات از جمله موضوعات اقتصادی مهم مطرح شده از سوی آیتالله نوری همدانی بود.
همچنین، این مرجع تقلید خواستار تقویت ارزش پول ملی شد و گفت: کنترل تورم امری بسیار مهم است و باید تلاش کرد تا با بهکارگیری سیاستهای مناسب به برطرف شدن مشکلات معیشتی مردم کمک کرد.
آیت الله العظمی جعفر سبحانی نیز بر گسترش بانکداری اسلامی تاکید کرد و از بانکها خواست که امانتدار بانکداری اسلامی و ضوابط و قواعد آن، امانت دار سرمایهها و حافظ منافع مردم باشند.
علاوه بر این، آیت الله العظمی جوادی آملی نیز ضمن تاکید براینکه اقتصاد و حمایت عملی از تولید در شرایط کنونی، حرف اول کشور را میزند، یکی از کارهای اصلی بانک مرکزی را کوتاه کردن دست قانون دانانی که قانون را دور میزنند از ذخایر بانک مرکزی برشمرد.
از سوی دیگر، آیت الله العظمی علوی گرگانی در دیدار و گفتوگو با رئیس کل بانک مرکزی بر ضرورت ساماندهی سود بانکی و موضوع دیرکردهای ناشی از آن تاکید کرد و گفت: ان شاالله در دوره جدید بانک مرکزی، این خواسته مراجع عظام تقلید در حد توان مدیران جدید برطرف شود.
در نهایت، تسهیل شرایط اقتصادی و کسبوکار برای مردم از سوی مراجع عظام مورد تاکید قرار گرفت.