استندآپ تراژدی؛ پدیده برنامه جوکر و حرفهای دردناکش
عصر ایران: در فصل دوم برنامه جوکر که از پلتفرم فیلیمو پخش شد حضور مجید شاپوری به عنوان یکی از زامبیها جالب توجه بود که باعث به خنده افتادن 3 نفر از شرکت کنندهها شد (در برنامه جوکر شرکت کنندگان نباید بخندد و هر که تا آخر برنامه نخندد برنده نهایی است).
این روزها از او به عنوان پدیده برنامه جوکر یاد میشود که به ساگی توانست از هنرمندان مقابلش خنده بگیرد. بعد از این توجه گروه رسانهای روزنامه ایران با او مصاحبه ای انجام داده است و او حرفهایی زده است که دردآور است. او گفت: «پول برای اجاره خانه ندارم و در دفتر کاری یکی از دوستانم زندگی میکنم و شبها آنجا میخوابم چون از عهده اجارهخانه برنمیآیم.»
برای اینکه شاید نسل جوان با مجید شاپوری از طریق برنامه جوکر آشنا شده باشند باید گفت که او هنرمندی با سابقه طولانی است و از دهه 60 در رادیو و تلویزیون و مراسمهای مختلف به اجرای برنامه پرداخته است.
مجید شاپوری متولد سال ۱۳۳۹ در مازندران و به روایتی او بنیانگذار تقلید صدا و صداسازی با حنجره در ایران است که از در دهه ۶۰ و ۷۰ در تلویزیون برنامه های متعددی را اجرا می کرد و یکی از چهره های هنری معروف در آن زمان بود. یکی از قدیمیترین اجراهای مجید شاپوری تقلید صدای هلیکوپتر بود که سالهای سال در خاطر تمامی دهه شصتیها مانده است.
واقعا اینکه یک کسی چون او بعد از این همه سال اجرای هنری و این اندازه تسلط در اجرا در چنین وضعیتی باشد بسیار ناراحت کننده است.
شاید بتوان گفت که افرادی چون مجید شاپوری بد شانس بودند که در زمان جوانی و اوج اجراهای آنها دنیای مجازی و شبکه ها ی اجتماعی وجود نداشت تا از این راه بیشتر شناخته شوند و یا بتوانند کسب درآمدی کنند که شاهد چنین موقعیت تلخی در زندگی آنها نباشیم.
ای کاش صداوسیما به عنوان یکی از هنرمندان قدیمی و با سابقه آن رسانه برای چنین افرادی چاره ای بیاندیشد. قطعا فراهم کردن مسکن برای مجید شاپوری به اندازه هزینه 2 قسمت از سریالهای است که تولید شده و پخش شده و هیچ تاثیر گذاری هم نداشته است. فکر کنید در 5 سال اخیر چند مجموعه تلویزیونی از این دست داشته ایم ...
آسایش زندگی یک انسان، یک هنرمند، یک فعال در رادیو و تلویزیون سابق چون مجید شاپوری قطعا بسیار ارزشمندتر از سریالها و برنامههایی است که هیچ کارکردی ندارد و به نوعی فقط هدر دادن وقت و سرمایه است.
جدا از صداوسیما آیا نهادهای دیگری برای رسیدگی به وضعیت هنرمندانی از این دست وجود ندارد؟ صندوق اعتباری هنر، کانون بازنشستگان کشوری، حوزه هنری، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد، شهرداری و ...
شب گذشته اعلام شد که سالن نمایش فیلم برای اهالی رسانه برخلاف سالهای قبل در برج میلاد نیست و در مجموعه چارسو خواهد بود. دلیل این تغیر گویا این است که شهرداری برای برج میلاد 7 یا 9 میلیارد تومان از جشنواره فجر خواسته است. اعداد را که می شنوم بیشتر ناراحت می شوم چون با 10 درصد چنین رقمهایی میتوان برای شاپوری یا هنرمندانی امثال او خانهها خرید.
امیدوارم این حضور در برنامه جوکر باعث شود که یک اتفاق مثبتی در زندگی مجید شاپوری رخ دهد. او از این شرایط نابسامان بیرون آید و یک سرپناهی داشته باشد که شب را در آنجا بخوابد نه در دفتر کار دوستانش! موقعیت بسیار دردناکی است.