جستجو
رویداد ایران > خبرها > تداوم خط تخریبی رسانه‌های غربی در وین

تداوم خط تخریبی رسانه‌های غربی در وین

تداوم خط تخریبی رسانه‌های غربی در وین
مذاکرات در وین در حالی وارد بررسی موارد اختلافی و جدی شده است که برخی از رسانه‌های غربی کماکان خط تخریبی علیه گفت‌وگوهای وین را ادامه می‌دهند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، مذاکرات به منظور لغو تحریم‌ها به گفته مقامات ایران و اذعان مقامات غربی در حال پیشرفت است، اما همچنان خط رسانه‌های غربی در راستای ارائه اخبار نادرست و منفی ادامه دارد، گزارش‌هایی که غالبا با استناد به سخنان مقامات و دیپلمات‌هایی نوشته می‌شود که نام آن‌ها اعلام نمی‌شود به این بهانه که مقام مذکور نمی‌خواهد نامش فاش شود. چنین اخباری حتی در خوشبینانه ترین حالت اگر با سوءنیت منتشر نشده باشد به دلیل نادرستی فضای مذاکرات را مخدوش می‌کند.

خبرگزاری رویترز به تازگی در گزارشی با عنوان «محدودیت‌های هسته ای مذاکرات را قفل می کند» تلویحا در مورد بن‌بست در مذاکرات نوشت: پس از هشت دور گفت‌وگو، سخت‌ترین موارد سرعت مذاکرات و دامنه لغو تحریم‌ها علیه تهران است، درخواست ایران برای تضمین آمریکا و چگونگی و زمان بازگرداندن محدودیت‌ها بر فعالیت هسته‌ای ایران از جمله موارد سخت مذاکرات است.

رویترز در ادامه افزود که مقامات غربی می‌گویند زمان برای احیای مجدد این توافق رو به اتمام است اما مقامات ایرانی انکار می کنند. این رسانه غربی به نقل از یک مقام سابق ایرانی مدعی شد مقامات ایران مطمئن هستند که رویکرد سازش ناپذیر و حداکثری آنها نتیجه خواهد داد.

این در حالی است که حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان به تازگی در گفت‌وگو با الجزیره گفته است: اکنون که جناب آقای دکتر باقری و تیم کارشناسان ارشد ایرانی در وین در حال مذاکره هستند، مذاکرات در مسیر درست خودش قرار دارد. این که در مسیر درست خودش قرار دارد، سهم اصلی آن به ابتکاراتی برمی گردد که جمهوری اسلامی ایران در میز مذاکره ارائه داده است.

رویترز در ادامه نوشت که ایران اصرار دارد که همه تحریم‌های دوران ترامپ در یک فرآیند قابل راستی‌آزمایی فورا لغو شود. و مدعی شد که واشنگتن گفته است در صورت از سرگیری پایبندی ایران به توافق، محدودیت‌های مغایر با معاهده ۲۰۱۵ را حذف خواهد کرد، به این معنی که مواردی مانند تحریم های اعمال شده تحت تروریسم یا اقدامات حقوق بشری لغو نخواهد شد.

ادعاهای رویترز در مورد لغو تحریم ها در حالی مطرح می شود که دیپامات های کشورمان از کاهش اختلاف در هر چهار حوزه رفع تحریم، راستی‌آزمایی، تضمین‌ها و موضوعات هسته‌ای خبر داده اند. اگرچه تاکید کرده اند که هنور موضوعات مهمی باقی مانده است.

رویترز در خصوص ارائه تضمین در مورد عدم خروج مجدد آمریکا نوشت: توافق هسته‌ای یک تفاهم سیاسی غیرالزام‌آور است، نه یک معاهده الزام‌آور قانونی. و به نقل از یک مقام ایرانی افزود: این مشکل داخلی آنهاست.

این خبرگزاری آمریکایی در گزارش خود تلاش کرد موضوع راستی آزمایی و ارائه تضمین را به عنوان بن بست در مذاکرات معرفی کند و به نقل از یک دیپلمات غربی با تکرار ضرب الاجل های ساختگی نوشت: اوایل فوریه تاریخ پایانی واقعی برای مذاکرات وین است.

اگرچه هنوز تا رسیدن به نقطه پایانی فاصله وجود دارد و برخی از مهم‌ترین مسائل روی میز مذاکره باقی مانده‌است، اما کشورهای غربی به ویژه آمریکا باید بپذیرند که دلیل مذاکرات کنونی و ایجاد بحران در مورد برجام خروج یکجانبه ایالات متحده بود. طبیعتا آمریکا باید این مسئولیت را بپذیرد و اقداماتی سازنده در راستای برچیدن تحریم های غیرقانونی و بازگشت به برجام انجام دهد. تاکید بسیاری از دیپلمات ها بر غیرقانونی بودن تحریم ها از این جهت است که تحریم ها قبلا توسط شورای امنیت سازمان ملل برداشته شده بود. لازمه ادامه مذاکرات در مسیری که به توافقی خوب منتهی شود اراده سیاسی موثر و جدیت طرف غربی و دوری از فضا سازی های گذشته است.

ورود قدرتمندانه ایران به مذاکرات هسته ای و رویکرد عملگرایانه دولت سیزدهم با ارائه ایده‌ها و ابتکارات، باعث شد مذاکرات در مسیری متوازن هدایت شود. تعهد و جدیت جمهوری اسلامی ایران در مورد برجام حتی قبل از آغاز مذاکرات نیز اثبات شده است، بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام ایران با صبر راهبردی و با وجود فشارها و تحریم‌های ایالات متحده به تنهایی سند برجام را به مدت چند سال زنده نگه داشت.

گفتنی است که روزنامه نیویورک‌تایمز نیز در گزارشی در مورد روند مذاکرات وین، ادعاهایی را در خصوص متن مذاکراتی و خواسته‌های ایران مطرح کرده است، نیویورک تایمز نوشت: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای خارج شد و تحریم‌های اقتصادی سختی را اعمال کرد که بخش عمده‌ای از درآمدهای نفتی و معاملات مالی بین‌المللی ایران را قطع کرد. هدف  ترامپ تحت فشار قرار دادن ایران برای رسیدن به توافقی فراتر از برنامه هسته‌ای این کشور بود.

این روزنامه در ادامه نوشت: دولت بایدن در ابتدا می خواست به توافق اولیه بازگردد و ایرانی‌ها می گفتند که تنها بازگشت به توافق اولیه را دنبال خواهند کرد، اما در ابتدا خواستار لغو تمامی تحریم‌های اعمال شده توسط ترامپ و تضمین عدم خروج رئیس‌جمهور آینده آمریکا از توافق شدند و با پیشروی مذاکرات در وین، این خواسته ها را ملایم کردند.

نیویورک تایمز نوشت: دولت بایدن به موفقیت در سیاست خارجی به ویژه پس از خروج پر هرج و مرج از افغانستان نیاز دارد و اعلام کرده که حل و فصل دیپلماتیک را به بن بست هسته ای بر رویارویی نظامی ترجیح می دهد اما مذاکره کنندگان ایرانی در دولت سیزدهم خواسته های خود را که در دولت پیشین تدوین شده یود تغییر دادند.

این در حالی است که ادعای مبنا قرار گرفتن متن ۲۰ ژوئن در مذاکرات ادعای صحیحی نیست. در دور دوم مذاکره کنندگان کشورمان متون جدیدی پیشنهاد دادند و در نهایت تصمیم گرفته شد که متون پیشنهادی جدید و ۲۰ ژوئن به صورت همزمان روی میز قرار گیرد.

علی رغم برداشت های نادرست رسانه های غربی، به گفته تحلیلگران این مرحله از مذاکرات به دلیل اهمیت بالای آن در تعیین اصول گفت وگوها مهمترین و سخت‌ترین مرحله است و به همین دلیل آزمون مناسبی برای مشخص شدن اراده هر یک از طرفین مذاکره برای دستیابی به توافق خوب است. حسن نیت و ابتکارات دولت سیزدهم و تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان باعث شده که گفتگوها در مسیر درست برای حصول توافقی خوب قرار گیرد، اگر طرف مقابل حسن نیت و اراده جدی داشته و ناقضین برجام خصوصا آمریکا به تعهدات خود بازگردند، توافق دور از دسترس نیست.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب