جستجو
رویداد ایران > استان ها > شیوه نادرست صادرات، عامل گرانی گوشت گوسفند است

شیوه نادرست صادرات، عامل گرانی گوشت گوسفند است

شیوه نادرست صادرات، عامل گرانی گوشت گوسفند است
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه با انتقاد از شیوه نامه‌ای که برای صادرات دام زنده کشور تعیین شده، افزود: اکنون فصل مناسبی برای صادرات دام زنده نیست و صادرات در فصل غیرمناسب باعث شده شاهد افزایش قیمت گوسفند باشیم.

ایرج نوری در گفت و گو با ایسنا از پیامدهای شیوه نادرستی که اکنون در زمینه صادرات دام زنده داریم یاد کرد و گفت: افزایش قیمت دام زنده در داخل کشور از مهمترین  تبعات این روند است، بگونه‌ای که اکنون قیمت دام زنده از کیلویی 52 هزار تومان به 68 تا 70 هزار تومان رسیده، در حالیکه فقط حدود 10 هزار راس دام صادر شده است

عضو هیات رئیسه اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه معتقد است، اگر این شیوه صادرات ادامه پیدا کند ممکن است قیمت دام زنده تا کیلویی 100 هزار تومان هم برسد.

وی تاکید کرد: بارها اعلام کردیم اکنون فصل مناسبی برای صادرات نیست، زیرا هر سال در چنین ایامی با کاهش دام زنده مواجه می‌شویم و در چنین شرایطی صادرات نیز به دلیل پایین بودن عرضه به گرانی ها دامن می‌زند.

عضو هیات رئیسه اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه زمان مناسب برای صادرات دام زنده را از اسفندماه به بعد اعلام کرد که عرضه دام بیشتر می‌شود.

نوری کاربلد نبودن برخی صادرکنندگان را نیز از دیگر دلایل افزایش قیمت دام زنده دانست.

عضو هیات رئیسه اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه از دیگر پیامدهای این شیوه نادرست صادرات دام زنده یاد کرد و با بیان اینکه صادرات دام زنده در تمام سالیان قبل شیوه مشخص و قانونی داشته، افزود: بر اساس رویه قبلی هر فرد دارای کارت بازرگانی که در زمینه صادرات دام زنده فعالیت داشت می‌توانست از هر مرزی که بخواهد دام صادر کند، اما اکنون روند به این شکل نیست.

وی با بیان اینکه شیوه نامه سلیقه‌ای جدیدی برای صادرات دام زنده از سوی وزارت جهاد کشاورزی و شرکت پشتیبانی امور دام تعریف شده که هیچ مطابقاتی با روند قانونی قبل ندارد، خاطرنشان کرد: این شیوه‌نامه منشا رانت، انحصار و فساد است.

به گفته دبیر اجرایی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه در این شیوه جدید صادرات توسط مباشرین صورت می‌گیرد که بسیاری از آنها نه سابقه فعالیت دارند و نه تجربه و تخصصی در این زمینه.

نوری خاطرنشان کرد: در این شیوه سهمیه‌های صادراتی به اتحادیه‌های عشایر متحرک، اتحادیه دامداران، اتحادیه دام سبک و ... اختصاص یافته، در حالیکه برخی از این اتحادیه ها تنها دو، سه ماه است تشکیل شده اند و هیچ سابقه‌ای در زمینه صادرات دام زنده ندارند.

وی با انتقاد از اینکه تشکل سابقه‌داری مانند اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده کرمانشاه  دیده نشده است، تاکید کرد: حتی با وجود آنکه اعلام آمادگی کرده بودیم، اما در تصمیم‌گیری‌ها نیز از ما کسب نظر نشد.

عضو هیات رئیسه اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه با بیان اینکه این تشکل سابقه طولانی دارد و اگرچه از سال 1386 به ثبت رسمی رسیده اما برخی اعضای آن بیش از 25 سال سابقه فعالیت در حوزه دام زنده را دارند، عنوان کرد: به علاوه در سالیان گذشته که صادرات دام زنده فعال بود، نزدیک به 70 درصد صادرات دام زنده کشور از طریق اتحادیه کرمانشاه انجام می‌شد.

نوری با انتقاد از این رویه‌ها که تبعات نامناسبی برای کل کشور داشته، گفت: پیگیری‌های فراوانی انجام دادیم و حتی با استفاده از ظرفیت هیات رئیسه مجلس و در جلساتی با حضور معاونین وزیر جهاد کشاورزی موضوعات را مطرح کردیم، اما مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی قرار نگرفت.

لزوم آزادسازی صادرات گوساله

موضوع دیگری که وی بر آن تاکید داشت لزوم آزادسازی صادرات دام سنگین و گوساله نر بود و عنوان کرد: در گذشته صادرات این نوع دام انجام می‌شد، اما از ابتدای آزادسازی مجدد صادرات دام فعلا صادراتی در این بخش نداشته ایم.

عضو هیات رئیسه اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه با اشاره به مازاد دام سنگینی که اکنون داریم و اینکه افزایشی در قیمت آن رخ نداده، یادآور شد: اکنون بهترین زمان برای صادرات دام سنگین است تا فعالیت کسانی که در زمینه تولید این نوع دام فعالیت دارند، رونق بگیرد.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب