نرخ ۱.۶ فرزند به ازای هر خانواده به معنای مرگ تدریجی جامعه است
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، فاطمه محمد بیگی روز چهارشنبه در نخستین روزاز همایش کشوری توانمند سازی علمی - فرهنگی رؤسا و کارشناسان ادارات مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، افزود: موضوع بحث من قانون جوانی جمعیت است که برای حمایت از خانواده و پاسخ به چند نیاز در جامعه تدوین شده است.
وی در سخنانی با موضوع تبیین ضرورت پایبندی به اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده اظهار داشت: مساله فرزندآوری و نسل، مساله بسیار مهمی است، رهبر معظم انقلاب در اوج تحریم، سیل و زلزله و مشکلات معیشتی، بحث جمعیت را مورد تاکید قرار دادند و میدانند که جمعیت با اقتصاد گره خورده است، چنان که جایزه نوبل اقتصادی را اخیرا دانشمند اقتصاددانی گرفت که ثابت کرد جمعیت متضمن رشد اقتصاد است و با فرمولهای علمی این را اثبات کرد.
رییس کمیته سلامت الکترونیک کمیسیون بهداشت مجلس خاطرنشان کرد: بر اساس نمودارهای اقتصادی در آینده پژوهیها میبینیم که از دهه ۲۰۵۰ به بعد میبینیم کشورهایی مثل هند و چین در صدر قدرتهای جهانی قرار میگیرند که رشد جمعیت بالایی دارند. قطعا بسیاری میگویند در این وضعیت اقتصادی چرا روی جمعیت این اندازه تاکید است، اتفاقا بحث جمعیت بحث فرآروی ما برای توسعه اقتصادی خواهد بود.
محمدبیگی تصریح کرد: ثروت اصلی یک کشور جمعیت آن است و جمعیت جوان نابترین ثروتی است که هر کشوری دارد، گفت: اگر ما بتوانیم این جمعیت جوان را در شور، نشاط و شادابی نگاه داریم، برای سلامت روان آن هزینه کنیم و سلامت روان این عزیزان را ارتقا دهیم، نسل آینده ما نسلی پویا، پرتحرک، شاداب و موفق در عرصههای علمی، اجتماعی، اقتصادی و تکنولوژیکی خواهد بود.
وی همچنین گفت: در هیأت رییسه مجلس، پیشنهاد ایجاد کمیسیون جدید با نام «کمیسیون مشترک حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» بر اساس سیاستهای کلی جمعیت و خانواده و سیاست کلی سلامت، ابلاغی رهبر معظم انقلاب مطرح شد؛ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نتیجه تلاش ۱۸ ماههای بود که رقم خورد. ما تلاش داشتیم که با مسالهمحوری موضوعات را جلو ببریم بر این اساس در آبان ماه گذشته کمیسیون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تشکیل شد. در این کمیسیون موانع لیست شد که حدود ۲۰ ماده از قوانین جوانی جمعیت مربوط به حل این موضوع است.
رییس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ترویج ازدوج آسان، ارزش ازدواج، ارزش فرزندآوری، ارزش پدری و مادری، تکریم مقام پدری و مادری، آموزشهای مربوط به این تکریم، تدوین کوریکولومهای درسی، تغییرات دانشگاهها بر اساس این موضوعات، ایجاد خوابگاههای متاهلی و... از جمله موارد دیده شده در این قانون است.
رییس کمیسون مشترک جوانی جمعیت و حمایت خانواده مجلس به مشکل مسکن برای جوانان اشاره کرد و گفت: مساله دیگر الگوی مسکن است، چه از نظر بالا بودن قیمت مسکن و چه از نظر طراحی منازل به سمتی که تداعیکننده خانوادههای کمجمعیت است و الگوی عشق و محبت خانواده در این خانهها دیده نمیشود. بر این اساس مواد سه، چهار، پنج، ۶، ۹ و ۶۹ قانون جوانی جمعیت به این موضوع پرداخته است و برای مثال وزارت علوم را مکلف کرده است ۱۰ درصد از بودجههای عمرانی خود را به خوابگاههای متاهلی اختصاص دهند و وزیر بهداشت نیز به این موضوع اهمیت دادهاست و کار بازسازی خوابگاهها و اختصاص بودجه به این امر را نیز مد نظر قرار دادهاند.
محمدبیگی تصریح کرد: اگر بر طبق آماری که داده شده است بین ۶ تا ۱۰ هزار خوابگاه دانشجویی متاهلی در وزارت بهداشت ساخته شود، الگوی عظیم حمایت از ۲۰ هزار دانشجو میشود تا این جوان دانشجوی ما در سلامت روان این دوران را بگذراند. در زمینه الگوی مسکن، تسهیلاتی گذاشته شده است و عمدتا تسهیلاتی شامل وام و اهدای زمین با شرایط خاص است. چرا که ما در پیمایشهای اجتماعی ایرانیان متوجه شدیم این مردم بسیار علاقمند به ازدواج هستند و به داشتن بیش از دو فرزند نیز تمایل دارند.
این نماینده مجلس ادامه داد: مشکلات اقتصادی در این قانون بیش از ۸ ماده را به خود اختصاص داده است. برای بیکاری و سرپرستان خانواده دو ماده گذاشته شده است و به قسمتهای اختصاصیتر در این قانون پرداخته شده است. در این میان ما نگران آتیه زنان هستیم، بر این اساس ماده ۲۷ قانون جوانی جمعیت را در کمیته سلامت مجلس و کمیته جمعیت کمیسیون بهداشت در دست پیگیری داریم.
براساس گزارش معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، وی یادآور شد: ما در حوزه هزینههای دوران بارداری، زایمان و شیردهی ۷ ماده و هزینههای درمان ناباروری نیز ۷ ماده در این قانون دیدهایم و بیمه ۹۰ درصدی برای این موضوع دیده شده است تا خانوادهها را از هزینههای هنگفت درمان ناباروری نجات دهیم. در حوزه عقیم سازی نیز متاسفانه به شکلی رفتار کردهایم که ۲۰ میلیون نفر از جمعیت خود را به واسطه استفاده بیرویه از اقلام پیشگیری، تعدیل کردهایم و جزو معدود کشورهایی هستیم که در این حوزه خیلی شدید وارد شدیم. جایزه جهانی جمعیت نیز به همین دلیل به ایرانیها داده شد.
رییس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: آن زمان که برنامه تنظیم خانواده در کشور رقم خورد به ازای هر مادر ۶.۷ فرزند متولد میشد. شاید تا ۹ سال ابتدایی، اجرای برنامه تنظیم خانواده به جا و شایسته بود اما ادامه آن از سال ۷۹ به بعد که به هدف طرح رسیده بودیم دیگر نیاز نبود و اکنون از هدف برنامه تنظیم خانواده که آن زمان در سازمان ملل ۴ فرزندی بود فراتر رفته و از دو فرزندی هم عبور کردیم و اکنون ۱.۶ فرزند به ازای هر خانواده داریم که از نظر جمعیت شناسی به معنای مرگ تدریجی و اضمحلال جامعه آن ملت خواهد بود و عوارض زیادی از جمله سالمندی را به دنبال دارد.
محمدبیگی همچنین گفت: در سال ۱۴۳۵ بنده و شما در سنین سالمندی خود قرار داریم و اگر بنا باشد به ازای هر سالمند یک نفر در کنارش قرار بگیرد جوانی برای مراقبت وجود نخواهد داشت. زمانی هفت نفر کار میکردند تا ۳ نفر حقوق بازنشستگی بگیرند و در آینده این رقم برعکس خواهد شد و امکان تامین حقوق بازنشستگان وجود نخواهد داشت.
همایش ۲ روزه کشوری توانمند سازی علمی_فرهنگی رؤسا و کارشناسان ادارات مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به همت اداره کل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برپا شده است.