ایجاد 81 هزار شغل جدید با طرح توسعه اشتغال پایدار روستایی
روحالله خدارحمی در گفتوگو با ایرنا افزود: بر اساس این طرح بانک کشاورزی تاکنون مبلغ چهار هزارو ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات را در قالب ۳۸ هزارو ۲۴۴ طرح کسبوکار کوچک روستایی و عشایری در اختیار متقاضیان قرار داده است.
او با بیان اینکه پرداخت طرح توسعه اشتغال روستایی و عشایری از سال ۹۷ کلید خورد، اظهار داشت: بانک کشاورزی در کنار بانک توسعه تعاون، پست بانک و صندوق کارآفرینان امید یکی از بانکهای ارائهدهنده تسهیلات به بخش اشتغالزایی روستایی و عشایری در کشور است.
او افزود: اختصاص 5/1 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به این طرح و تبدیل آن به ریال در حال عملیاتی شدن است و به نظر میرسد تا پایان اجرای این طرح حدود ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات در اختیار متقاضیان قرار گیرد.
مدیرعامل بانک کشاورز تصریح کرد: طرح توسعه اشتغال روستایی و عشایری از اولویتهای دولت تدبیر و امید به شمار میرود که بانک کشاورزی در این بخش نقش بسزایی داشته و همچنان در حال اجراست.
اجرای طرح اشتغال فراگیر از تابستان سال گذشته و با تصویب لایحه برداشت 5/1 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با عاملیت بانک توسعه تعاون، پست بانک، کشاورزی و صندوق کارآفرینی امید کلید خورد و با توجه به زمانبر بودن و فراهمسازی زمینههای اجرا و تصویب آئیننامههای مرتبط با آن در دولت، از بهمن ۹۶ وارد مرحله عملیاتی شد.
کمک به افزایش عدالت اجتماعی و رفع محرومیت، حفظ محیطزیست و ارزشهای قومی، فرهنگی و اجتماعی و جلوگیری از مهاجرت از اهداف اجرای این طرح است.
قرار بود ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزانقیمت توسط بانک کشاورزی در ۶ ماهه گذشته (بهمن ۹۶ لغایت تیر ۹۷) به طرحهای کوچک و بزرگ به منظور توسعه پایدار مناطق روستایی و عشایری کشور اختصاص یابد که از این میزان مبلغ یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان علاوه بر مبلغ مزبور تا پایان امسال به متقاضیان پرداخت میشود.
سهم بانک کشاورزی از دریافت اعتبار برای طرح توسعه پایدار روستایی در مرحله نخست سه هزار میلیارد تومان بود که پیش از آن نیز ۲ هزار میلیارد تومان برای طرحهای کوچک و بزرگ در اختیار بانک قرار گرفته است.
طرح توسعه پایدار مناطق روستایی و عشایری بهمنماه سال ۱۳۹۶ آغاز شد و مبلغ 5/1 میلیارد دلار از منابع ارزی صندوق توسعه ملی توسط بانک مرکزی تبدیل به ریال و در اختیار چهار بانک قرار گرفت که یکی از آنها بانک کشاورزی است.
طرحهای معرفی شده از سوی متقاضیان باید توجیه اقتصادی داشته باشد و این تسهیلات شامل طرح توسعه اشتغال مناطق روستایی و عشایری دارای جمعیت کمتر از ۱۰ هزار نفر میشود که این طرحها شامل ایجاد گلخانههای کوچک، متوسط و بزرگ، کشت و فراوری گیاهان دارویی و استفاده از دامهای اصلاح نژاد شده میشود که البته طرحهای بزرگ در کارگروه ملی موردبررسی و تصویب قرار میگیرد.