جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > اشتغال 14 هزار نفر روز در موقوفه عبدالله رضوی

اشتغال 14 هزار نفر روز در موقوفه عبدالله رضوی

اشتغال 14 هزار نفر روز در موقوفه عبدالله رضوی
مدیر مجتمع موقوفه عبدالله رضوی گفت: موقوفه عبدالله رضوی 14 هزار نفر روز اشتغال غیر دائم و حدود 100 نفر اشتغال دائم ایجاد کرده است.

مشهد پایگاه خبری روزگار-هاشم یوسفی بیان کرد: عبدالله رضوی وقفیات زیادی از خود برجای گذاشته اشت، 24 رقبه در شهر های مشهد، طرقبه شاندیر، بندر انزلی و تهران و 18 هزار رقبه در طرقبه شاندیز موقوفه عبدالله رضوی از وقفیات وی است.

مدیر مجتمع موقوفه عبدالله رضوی افزود: مرحوم ميرزاي ناظر در سال 1343 طبق وقف‌ نامه حدود 6 هزار هكتار زمين وقف عام در حوزه‌ هاي مزبور و اشتغالزايي مستقيم و غير مستقيم داشته است. وی مزرعه سوران که وسعت فعلی آن سه هزار و 500 هکتار است و قبلا تا 6 هزار هکتار نیز قید شده است در سال 1343 وقف می کند، این موقوفه 4 رشته قنات دارد.

وی طول مزرعه سوران 4 کیلومتر عنوان کرد و گفت: در وقف نامه میرزای ناظر آمده است: همه درآمدهای موقوفه را استحصال کنید، درآمد آن ابتدا برای حفظ خود موقوفه صرف شود و در ادامه درآمد باقیمانده 10 قسمت می شود، چهار قسمت آن صرف درمان، سه قسمت برای نگهداری ایتام ، یک قسمت صرف ایام عاشورا و دو قسمت سهم متولی است.

یوسفی اظهار کرد: عبدالله رضوی هنگامی که در قید حیات بوده است درمانگاه و تیپ خانه بهداشت را در سال 1364 افتتاح کرده است، در حال حاضر این درمانگاه دارای داروخانه است و روزانه تا 160 نفر مراجعه کننده با حدود 7 هزار پرونده از روستاهای این منطقه در درمانگاه وجود دارد که به صورت رایگان یا پرداخت مبلغی پول و یا آزاد خدمات دریافت می کنند.

وی در خصوص دارالایتام میرزای ناظر گفت: این دارالایتام اکنون به یک فضای آموزشی تبدیل شده است، شرط پذیرش در این آموزشگاه یتیم بودن است، سال 1374 این مدرسه افتتاح و موفقیت های بسیار خوبی داشته است، دانش آموزان این مدرسه بیشتر از حاشیه شهر مشهد هستند.

 مدیر مجتمع موقوفه عبدالله رضوی بیان کرد: در خصوص یک دهم درآمد موقوفه که باید صرف روز عاشورا شود، حدود 14 هزار نفر را در ایام عاشورا اطعام می دهیم به این صورت که روستاهای اطراف مواد اولیه و امکانات را برای پخت غذا دریافت می کنند اما روز عاشورا تمام هیئت ها با جمعیتی حدود 5 هزار نفر در این مکان عزاداری می کنند.

یوسفی با بیان اینکه این موقوفه فعالیت های دیگری چون کشاورزی شامل باغداری و زراعت، شیلات، نیروگاه خورشیدی، دامداری و کارهای متفرقه دیگری چون گلابگیری دارد؛ تصریح کرد: اما عمده فعالیت موقوفه یک باغ 60 هکتاری است که مکانیزه است. از سال 91 به بحث شیلات ورود کردیم  و الان سالانه بین 40 تا 50 تن ماهی قزل الا برداشت می کنیم و از فضولات ماهی برای فرآوری باغ و زراعت استفاده می کنیم، همچنین حدود 70 هکتار گندم، جو و ذرت در زمین های موقوفه کاشته می شود.

وی در مورد نیروگاه خورشیدی گفت: 9 نیروگاه خورشیدی با 800 کیلوات در موقوفه عبدالله رضوی وجود دارد که با فروش برق برای موقوفه درآمد کسب می شود.

مدیر مجتمع موقوفه عبدالله رضوی در خصوص پرورش دام در موقوفه افزود: در سال 98، 400 راس دام خریداری کردیم و الان حدود 900 گوسفند داشتی و مولد داریم. 

یوسفی گفت: موقوفه عبدالله رضوی 14 هزار نفر روز اشتغال غیردائم و حدود 100 نفر اشتغال دائم ایجاد کرده است.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب