جستجو
رویداد ایران > خبرها > کره جنوبی اجازه دخالت آمریکا در پرداخت بدهی‌های خود را ندهد

کره جنوبی اجازه دخالت آمریکا در پرداخت بدهی‌های خود را ندهد

کره جنوبی اجازه دخالت آمریکا در پرداخت بدهی‌های خود را ندهد
معاون سابق آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه با بیان اینکه کره جنوبی قدرت تصمیم‌گیری ندارد، گفت: کره جنوبی نباید اجازه دهد، آمریکا برای او تصمیم‌گیری کند و باید هرچه سریع‌تر به مطالبات ایران پاسخ دهد.

ابراهیم رحیم‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره بدهی هشت میلیارد دلاری کره جنوبی به ایران در ازای خرید میعانات گازی، گفت: در حال حاضر بستگی به این دارد که در مذاکرات چه مسیری طی شود و آیا توقع ما این است که مذاکرات با سرعت بیشتری به نتیجه برسد یا خیر، یعنی اگر سال گذشته قبل از آغاز مذاکرات، کره جنوبی چنین پیشنهادی را می‌کرد، شاید ما قبول می‌کردیم. این بستگی به این دارد که وضعیت خود ما در مذاکرات به چه شکل باشد.

وی اظهار داشت: کره یکی از کشورهایی بود که در ایران فروش خوبی داشت و کارهایی را انجام داده بود؛ لذا نمی‌خواست بازار ایران را از دست بدهد اما با اقداماتی که انجام داد بازار ایران را نیز از دست داد.

معاون سابق آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه اضافه کرد: همانطور که آمریکایی‌ها به کره‌ای‌ها دستور دادند که پول ایران را پرداخت نکنند و با کشورمان قطع ارتباط کنند، برای ملاقات با مذاکره کننده کشورمان نیز به وین رفت و در آخر سر هم عنوان کردند که نمی‌توانند پاسخگوی مطالبات ایران باشند. 

وی با بیان اینکه معمولاً در سفرهای مهم حدود بحثی که صورت خواهد گرفت را از کانال دیپلماتیک اطلاع می‌دهند، اضافه کرد: آقای باقری با دانستن دلیل دیدار، پذیرفت که با طرف کره‌ای دیدار کند. بنابراین این که کره آمده که پیشنهاداتی در مورد اینکه به چه صورت باید بدهی خود را به ایران پرداخت کند، رایزنی و چانه‌زنی کرد و ایران هم صریح اعلام کرد که کره جنوبی باید بدهی خود را پرداخت کند.

رحیم پور در پایان افزود: کره جنوبی خود تصمیم گیرنده نیست و نمی‌داند که باید چه تصمیمی در مورد بدهی‌های خود به ایران بگیرد چراکه دستور از جای دیگری صادر می‌شود و کره‌ای‌ها هم برای چگونگی انتقال و پرداخت آن، چانه‌زنی می‌کنند. اما ایران خواستار این است که مبلغ طلب خود را از کره پس بگیرد.

کره جنوبی به بهانه های غیرقابل قبول از پرداخت بدهی هشت میلیارد دلاری خود به ایران سرباز زده است، این بدهی مربوط به خرید فرآورده های نفتی ایران پیش و پس از آغاز تحریم های ظالمانه آمریکا است، که طی سال های گذشته مقامات کشورمان بارها آن را مطالبه کرده اند. راهکارهای متعددی توسط مقامات و سیاستمداران ایران برای بازگشت بدهی‌های کره جنوبی پیشنهاد شده تا حقوق پایمال شده ۸۴ میلیون ایرانی جبران شود، اما در عمل اقدامی صورت نگرفته است.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب