اختصاص ۳۰۰ میلیون دلار به ۲۷۰۰ طرح فناورانه طی یک سال اخیر
به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، دکتر مرضیه شاوردی امروز در بیست و پنجمین رویداد یکشنبههای صادراتی با موضوع پذیرش هیات تجاری و فناوری از کشور سوریه که به صورت مجازی در محل ساختمان صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، نیروی انسانی ماهر و دانش آموخته را یکی از اجزای ضروری برای توسعه نوآوری و فناوری کشورها دانست و افزود: در ایران هزار دانشگاه دولتی و غیر دولتی راه اندازی شده که برای تربیت نیروی انسانی ماهر در حوزههای علوم انسانی و فنی و مهندسی فعال هستند.
وی راه اندازی پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد را از دیگر زیر ساختهای توسعه نوآوری دانست و خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۴۵ پارک علم و فناوری و ۲۰۰ مرکز رشد فعال شدهاند که فضا را برای کار مبتنی بر نوآوری و فناوری فراهم میکنند.
شاوردی، شرکتهای دانش بنیان را نهادهایی دانست که با استفاده از نیروی انسانی دانش آموخته امکان توسعه دانش محور را فراهم میکنند و ادامه داد: بر این اساس بیش از ۶ هزار شرکت در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد مستقر شدند و بیش از ۶۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور تاسیس شده است.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی، اضافه کرد: از سوی دیگر توسعه فناوری و نوآوری نیازمند منابع مالی گسترده است که با خطر ریسک سرمایهگذاری پذیرفته شود و در ایران صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان بزرگترین نهاد تامین مالی شکل گرفته است.
به گفته وی در یک سال گذشته ۲۷۰۰ طرح فناورانه و دانش بنیان در صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزههای هایتک مصوب شده که بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار برای تامین مالی به آنها تخصیص داده شده است.
شاوردی بیشترین شرکتهای دانش بنیان را در حوزههای فناوری اطلاعات، ماشینآلات پیشرفته، الکترونیک و فوتونیک عنوان کرد و یادآور شد: صندوق برای تامین مالی حوزه فناوری ۴ دسته خدمات ارائه میدهد که دسته اول ارائه تسهیلات و وامهای کمبهره برای توسعه محصولات دانش بنیان است.
وی صدور ضمانتنامه برای شرکتهای دانش بنیان را از دیگر خدمات این صندوق نام برد و گفت: شرکتهای دانش بنیان برای آنکه به تضمین تعهداتشان به کارفرما در داخل و خارج از کشور نیاز دارند، صندوق نوآوری و شکوفایی در این زمینه به شرکتهای دانش بنیان ضمانتنامههایی با کمترین ودیعه و کارمزد از نظام بانکی ارائه میدهد.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به خدمات همسرمایهگذاری به شرکتهای دانش بنیان به عنوان سومین خدمات این نهاد مالی، توضیح داد: صندوق نوآوری با شرکتهای دانش بنیان در توسعه فناوری از طریق عاملهای صندوق که شامل صندوقهای پژوهش و فناوری میشود، سرمایهگذاری میکند.
وی یادآور شد: شرکتهای دانش بنیان در کنار تامین مالی برای تجاریسازی به کمکهای مدیریتی نیاز دارند که این صندوق خدمات توانمندسازی که شامل دستههای مختلف میشود، ارائه میدهد.
شاوردی، ارائه مشاوره و آموزش برای رفع چالشهای مدیریتی، اخذ استانداردها و تاییدیههای محصولات دانش بنیان برای ورود به بازارهای داخلی و خارجی را از خدمات توانمندسازی صندوق ذکر کرد و گفت: علاوه بر آن ما به شرکتهای دانش بنیان در زمینه حفظ و ثبت داراییهای فکری، اختراع و نشان تجاری و طرحهای صنعتی آنها در داخل و خارج کشور خدماتی ارائه میدهیم.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به کمک به شرکتها برای حضور در نمایشگاههای بینالمللی، خاطر نشان کرد: برای حضور شرکتها در کشور سوریه نسبت به راهاندازی نمایشگاه دائمی سوریه با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی اقدام کردیم، ضمن آنکه شرکتهای ایرانی در سه نمایشگاه این کشور حضور داشتند.