تعمیق روابط امنیتی استرالیا و ژاپن با انعقاد پیمان دفاعی
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه استرالیایی «استرالیا فایننشال ریویو» (Afr)، اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا و فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن قرار است معاهده امنیتی دو جانبه و اولیه میان دو کشور را که در سال 2007 امضا شد، به روز کنند.
بیانیه مشترک اولیه در مورد همکاری امنیتی، تروریسم، اشتراک اطلاعات، امنیت دریایی و هوانوردی، جرایم فراملی و کمک های بشردوستانه را تحت پوشش قرار می دهد. اما این توافق پیش از روی کارآمدن شی جین پینگ منعقد شد که چین را در مسیر تقابل آمیزتری قرار داد و به سرعت ذخایر موشکی و نیروی دریایی خود را افزایش داد و تاکتیک به اصطلاح منطقه خاکستری را در پیش گرفت.
براساس این گزارش، موریسون و کیشیدا عصر روز پنجشنبه نشستی مجازی خواهند داشت، پس از آنکه نخست وزیر ژاپن سفر برنامه ریزی شده اش به سیدنی را به دلیل افزایش موارد شیوع کرونا لغو کرد.
انتظار می رود این دو تا پایان سال، روندی برای به روزرسانی این پیمان امنیتی را ترتیب دهند.
در همین حال، توافقنامه دسترسی متقابل (RAA)، راه را برای نظامیان دو کشور به منظور افزایش آموزش های مشترک و میزبانی از نیروهای یکدیگر باز می کند.
به گفته موریسون، این توافقنامه، فصل جدیدی در سطح همکاری دفاعی خواهد گشود. وی افزود: استرالیا و ژاپن، نزدیکترین دوستان هستند.
وی ادامه داد: این پیمان، اعلام تعهد دو کشور ما برای همکاری با هم در زمینه برآوردن چالش های امنیت راهبردی مشترک است که ما با آن روبه رو هستیم و به برقراری ثبات و امنیت در هند – اقیانوس آرام کمک می کند.
توافقنامه دسترسی متقابل، تنها دومین توافقنامه دفاعی مهم است که ژاپن با کشوری دیگر منعقد کرده و آن آمریکاست.
براساس این توافق، نیروهای ژاپنی و استرالیایی تعداد، مقیاس و شدت تمرین های مشترک و فعالت های آموزشی همچون سوختگیری هوا به هوا را افزایش خواهند داد.
این نگرانی وجود داشت که نظامیان استرالیایی در صورت ارتکاب جرمی سنگین حین اعزام به ژاپن، مشمول حکم اعدام در ژاپن قرار گیرند، اما این توافق پیش بینی می کند که دو کشور به صورت موردی در مورد موضوعات این چنینی با هم مشورت و رایزنی کنند.
نخست وزیران دو کشور در جریان مذاکرات خود در مورد موضوعات اقتصادی از جمله تلاش چین برای پیوستن به معاهده تجاری جامع و مترقی ترانس پاسیفیک ، زنجیره تامین و مواد معدنی حیاتی، هوش مصنوعی، سرمایه گذاری در زیرساخت ها و تغییرات آب و هوایی بحث و تبادل نظر می کنند.