۱۱۰ کشور درگیر کرونا «اومیکرون» شدند/آمادهباش بیمارستانهای کشور
کمال حیدری گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خصوص شیوع سویه «اومیکرون» در کشور اظهار کرد: در حال حاضر ۱۱۰ کشور درگیر کرونا «اومیکرون» شدند و به طور یقین هم ایران درگیر این ویروس میشود، اگر محدودیتهای هوشمند اجرا شود و دستورالعملهای جدید ارائه شده رعایت شود امیدواریم این با کمترین آسیب این دوره را در کشور بگذرانیم.
وی افزود: در مکانهایی که تهویه هوا انجام میشود و افراد ماسک بر صورت دارند جای نگرانی نیست، اما اگر موارد بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی از سوی مردم رعایت نشود و عادی انگاری اتفاق بیفتد به طور یقین دچار آسیب میشویم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: پیشروی جامعه به سمت سلامت مدنظر است و دستورالعملها برای سالم زندگی کردن به مردم ارائه شده است، در صورت لزوم و خطر شیوع گسترده ویروس «اومیکرون» در کشور قرنطینههای اجباری و تعطیلی اماکن و بازار هم صورت میگیرد.
ارزشمندترین اقدام؛ واکسیناسیون هموطنان
حیدری ادامه داد: اما در شرایط اقتصادی کنونی تأمین واکسن برای کشور و بالا بردن سطح ایمنی جامعه صورت گرفته که اقدام ارزشمندی بوده است و مابقی فعالیتها وابسته به نقش دستگاهها است که بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در جامعه نظارت داشته باشند تا شاهد کمترین آسیب در مراودات اجتماعی باشیم.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر باید خودمراقبتیها، توجه به پروتکلهای بهداشتی، پرهیز از حضور در دورهمیها و مکانهای شلوغ و رعایت فاصله اجتماعی از جانب خود افراد هم صورت بگیرد، باید هموطنان بدانند تأثیر زدن ماسک در پیشگیری از ابتلاء به ویروس کرونا از واکسن هم بیشتر است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: این بدان معنی است که استفاده از ماسک را جدی بگیرند، نه اینکه با تزریق واکسن ماسک را کنار بگذارند، علاوه بر این هموطنان تزریق دوز سوم واکسن کرونا را هرچه سریعتر انجام دهند به دلیل اینکه با تزریق دوز سوم واکسن ۸۰ درصد سطح ایمنی بدن در مقابله با ویروس «اومیکرون» افزایش پیدا میکند.
سرعت انتشار چهار برابری سویه «اومیکرون»
حیدری تصریح کرد: سرعت انتشار ویروس «اومیکرون» سه تا چهار برابر بیشتر از سویه «دلتا» گزارش است، بیمارستانهای کشور در حال آمادهباش قرار دارند و برنامهریزیهای لازم در حوزه بهداشت و بیمارستانی و مباحث دارویی مطابق دستورات ستاد ملی کرونا صورت گرفته است، در حال حاضر باید همه برای پیشگیری از شیوع «اومیکرون» در کشور تلاش کنند، چنانچه این ویروس در کشور شیوع گسترده پیدا کند مانند موج قبلی آسیب زیادی به جامعه و کادر درمان تحمیل میکند.
وی در مورد تفاوت سویه «اومیکرون «با سویه «دلتا» اظهار کرد: این ویروس علائم خاصتری ندارد و مانند سویه «دلتا» است و سرعت انتشار بالاتری نسبت به سویههای قبلی دارد و گزارشها حاکی از آن است که همین سرعت انتشار باعث میشود که افراد بیشتری درگیر این ویروس شوند، همه موارد در قالب رعایت پروتکلهای بهداشتی به استانها ابلاغ شده است و ابلاغی برای تعطیلی مدارس برای برگزاری امتحانات دی ماه دانشآموزان نداریم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار کرد: مدارس موظف به رعایت شیوهنامههای وزارت بهداشت هستند، چنانچه مدرسهای نسبت به رعایت این شیوهنامهها بیتوجهی کند یا نظارتهای لازم در مدرسه وجود نداشته باشد هموطنان میتوانند به صورت موردی اعلام کنند تا برخوردهای لازم صورت بگیرد.
وی اضافه کرد: برای پیشگیریها ستاد ملی کرونا مصوب کرده است اگر مدرسهای موازین بهداشتی را رعایت نکند حتماً دستور تعطیلی و پلمپ مدرسه صادر شود، اما در مدارسی که نظارتها و رعایت شیوهنامههای بهداشتی در اولویت است مشکلی برای برگزاری امتحانات حضوری و کلاس درس ندارند.
حیدری تاکید کرد: در حال حاضر واکسیناسیون ۸۵ درصدی جمعیت هدف کشور و دانشآموزان مدنظر بوده است و با واکسینه شدن هموطنان میزان ابتلاء و آمار مرگ و میرها پایین آمده است، اما باید مردم بدانند سرعت انتشار سویه «اومیکرون» چهار برابر بیشتر از سویههای قبلی است، خانوادهها موظف هستند که رعایت پروتکلهای بهداشتی و زدن ماسک را به دانشآموزان گوشزد کنند و مدارس هم موظف به رعایت شیوهنامه بهداشتی ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت هستند.
آسیبهای زیاد شیوع موج ششم / لزوم پرهیز از عادیانگاری
وی به هموطنان توصیه کرد: در حال حاضر دغدغه اصلی عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در ادارات، سازمانها، بانکها، رستورانها، اصناف و مکانهای دیگر است، در صورتی که همکاران فعال در وزارت بهداشت خود را موظف بدانند که جامعه به پویایی، نشاط و فعالیت خود برسد باید پروتکلهایی تدوین شود که زندگی ایمنی برای مردم در پیش رو داشته باشد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: اگر قرار است که افراد جامعه مسئولیتهای شخصی و اجتماعی خود را انجام ندهند نگرانیها از انتشار سویه جدید کرونا در کشور باقی است و تعطیل کردن، قرنطینهها و بستن همه مکانها را نمیتوانیم تنها راهکار مناسب برای پیشگیری و مقابله با کرونا بدانیم.
حیدری افزود: از هموطنان درخواست داریم که یاد بگیرند چطور با کرونا زندگی کنند و آگاه باشند سویههای کرونا همچنان در حال جهش است باید بتوانند با توجه به بهداشت فردی و ارتقای سواد سلامت با این ویروس مقابله کنند و پیشگیری لازم را داشته باشند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر همه برنامهریزیهای وزارت بهداشت برای پیشگیری از انتشار سویه «اومیکرون» در کشور است، به دلیل اینکه بعد از انتشار این سویه در کشور و آمدن موج ششم بدون تردید آسیبهای زیادی به جامعه و کادر درمان وارد میشود و مبتلایان و مرگومیرها مانند سویههای قبلی وجود دارد.
وی تصریح کرد: راهکار لازم در این شرایط پیشگیری، پرهیز از عادیانگاری، پلمپ مکانهای غیربهداشتی، بالا بردن حساسیت جامعه، توجه به پروتکلهای بهداشتی و اولویت تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای هموطنان است تا شاهد تکرار تأسف بار شرایط موجهای قبلی کرونا در کشور نباشیم.