جستجو
رویداد ایران > خبرها > از تخصیص یک میلیون تن نهاده به دامداران و عشایر تا حمایت از طرح‌های زیست فناوری

از تخصیص یک میلیون تن نهاده به دامداران و عشایر تا حمایت از طرح‌های زیست فناوری

از تخصیص یک میلیون تن نهاده به دامداران و عشایر تا حمایت از طرح‌های زیست فناوری
ایسنا/خراسان جنوبی معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در ماه‌های اخیر بیش از یک میلیون تُن نهاده به شکل تجمیع خوراک دام در اختیار دامداران روستایی و عشایر قرار گرفته است.

حسین دماوندی‌نژاد در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رییس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در بیرجند در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: خشکسالی‌های اخیر در ۴۰ سال گذشته بی سابقه بود.

وی افزود: با شروع دولت سیزدهم و شکل گیری مدیریت جدید در جهادکشاورزی یکی از اصلی ترین موضوعاتی که وزیر جهادکشاورزی برای آن برنامه ریزی کرد رسیدگی به امور مربوط به دامداران و عشایر مناطقی است که خشکسالی در آن‌ها با درجه و شدت بیشتری وجود داشت.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: این مسئله منجر به این شد که در 2 ماه و نیم گذشته فراتر از یک میلیون تُن نهاده به شکل نهاده جو، ذرت، کنجاله سویا و سبوس به شکل تجمیع خوراک دام در اختیار دامداران روستایی و عشایر در هر استان قرار داده شد.

وی با بیان اینکه بخشی از نیاز دامداران و عشایر از طریق این جیره‌های متراکم برطرف شده تا با عبور از خشکسالی شرایط بهتر شود، افزود: متناسب با تامین نهاده‌ها برنامه‌های وسیعی را در سطح کشور در حال اجرا داریم.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: شرایط اقلیمی در سال گذشته شرایط مناسبی بود و همین امر باعث شد دامدار روستایی و عشایر جمعیت دام خود را افزایش دهد و دام سبک در سال 99 و ابتدای 1400 چیزی حدود 9 میلیون راس افزایش پیدا کرد؛ سال 1400 که درگیر خشکسالی شدیم، این دام مازاد شرایط ویژه ای را برای کشور به وجود آورد  همین باعث شد در گام اول برای صادرات 300 هزار راس دام سبک و 50 هزار راس گوساله نر پروار برنامه ریزی صادرات انجام شود.

دماوندی نژاد بیان کرد: خرید دام سبک و سنگین روستاییان و عشایر به شرکت پشتیبانی امور دام کشور ابلاغ شده است و اکنون بر اساس دستورالعمل‌ها خرید دام سنگین با قیمت 59 هزار تومان و دام سبک با قیمت 62 هزار تومان  در حال انجام است.

دماوندی نژاد از حمایت قاطع دولت از محصولات زیست فناوری کشاورزی و تحقیقاتی گفت و یادآور شد: سازمان "تات" که عمده فعالیت‌های پژوهشی بخش کشاورزی جهاد را عهده دار است برنامه‌های وسیعی را در این زمینه تعریف و به ویژه در مباحث دانش بنیان و های تک فعالیت‌هایی در حال اجرا دارد که دارای اعتبارات ویژه‌ای است.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب