عدم نظارت بر سُموم، علت بازگشت محصولات صادراتی ایران است
حسین وحیدا در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در رابطه با بازگشت برخی از محصولات کشاورزی صادراتی ایران، اظهار کرد: همه مشکلاتی که در تولید محصولات کشاورزی به وجود آمد، ناشی از استاندارد نبودن سموم است.
وی افزود: متأسفانه هیچ نظارتی بر واردات سم انجام نمیشود و سمومی که در اختیار کشاورزان قرار میگیرد کارایی و استانداردهای لازم را ندارد.
عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان گفت: وارد کنندگان سم، سموم بی کیفیت چینی را به کشور وارد کردهاند که مشکلات کنونی را به وجود آورده است. علاوه بر این سموم تولید داخل هم کیفیت کافی را ندارد.
وحیدا مدعی شد: همه این مشکلات ناشی از عملکرد جهاد کشاورزی و عدم نظارت بر سموم است. کشاورزان مجبورند سموم را با قیمتهای بسیار زیاد خریداری کنند اما هیچ نتیجهای از استفاده آن در محصولات خود نمیگیرند.
به گزارش خبرنگار ایمنا، چند روز قبل اعلام شد که محمولهای از فلفلهای صادراتی ایران که به روسیه ارسال شده، برگشت خورده و روسها اعلام کردهاند که این محصول ایرانی گواهینامه باقیمانده سموم کشاورزی ندارد و از این رو امکان ورود آن به خاک روسیه فراهم نیست.
در ماههای گذشته خبر برگشت خوردن سیب زمینی ایران از ازبکستان و هندوانه ایران از برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز منتشر شده بود که به نظر میرسد ریشه در عدم مدیریت صحیح فرایند سمپاشی به محصولات دارد.
در همین رابطه شاهپور علایی مقدم، سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور گفت: بازگشت محصول سیب زمینی ایران از ترکمنستان صحت ندارد بلکه این محصول توسط پست قرنطینه کشورمان و به دلیل رعایت نشدن شرایط کشور مقصد بازگشت داده شده است.
وی افزود: پست قرنطینه کشورمان بر اساس بررسیهایی که صورت داده، تشخیص داده که در محصول سیب زمینی شرایط قرنطینهای کشور مقصد رعایت نشده و به همین دلیل اجازه صادرات این محصول را نداده و این موضوع وظیفه ذاتی پستهای قرنطینه است.
سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه این محموله سیب زمینی را پست قرنطینه کشور خودمان برگشت داده و نه ترکمنستان، گفت: سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور افزود: وظیفه قانونی پستهای قرنطینه است که سیب زمینیهای خارج از استاندارد و بدون گواهی بهداشتی از ایران خارج نشود.
کشاورزان از فضای مجازی سم خریداری نکنند
علایی مقدم گفت: تمامی سمومی که به صورت ماده مؤثر و نهایی وارد کشور میشود به طور دقیق و با آزمایشهای گوناگون گام به گام مورد رصد قرار میگیرد و از استاندارد لازم برخوردار است.
وی ادامه داد: تمامی سموم در مرحله تولید و حتی توزیع به طور کامل تحت رصد و پایش سازمان حفظ نباتات قرار دارد و با هر گونه تخلف برخورد میشود.
سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور گفت: البته عرضه سموم تقلبی در اینترنت وجود دارد و با قوه قضائیه در این رابطه مکاتبه شده است که خرید و فروش سموم در فضای مجازی مموع شود.
علایی مقدم افزود: دادستانی هم در این راستا به شعب قضائی دستور داده است با این موارد برخورد کنند و از کشاورزان و بهره برداران میخواهیم که به هیچ وجه از فضای مجازی سم خریداری نکنند.