صالحی: دولت در تدوین برنامه هفتم از جهاد دانشگاهی استفاده کند
به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، علی اکبر صالحی امروز در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی ۱۴۰۰ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز روزی بسیار خوشحال کننده برای من به عنوان فردی که قریب به ۴۵ سال است در دانشگاههای کشور فعالیت میکنم، بود.
وی افزود: زمانی که جهاد دانشگاهی تاسیس شد، من رئیس دانشگاه صنعتی شریف بودم و همکاری خوبی با دوستانمان در جهاد دانشگاهی صنعتی شریف داشتیم؛ در آن زمان تصور نمیکردم که بعد از گذشت ۴ دهه از نمایشگاهی بازدید کنم که در حوزه های مختلف اعم از سلامت، فنی مهندسی و کشاورزی این همه دستاورد داشته باشد، واقعاً باید به همه عزیزانی که از ابتدا تا به امروز در جهاد دانشگاهی فعالیت داشتهاند، دست مریزاد گفت.
رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی خاطر نشان کرد: کسانی که فعالیت جهاد دانشگاهی را آغاز کردند، کسانی بودند که فقط برای اعتلای کشور و پیش بردن فعالیتهای علمی کشور و تامین نیازهای مردم و برای رضایت خدا قدم به میدان گذاشتند و من این موضوع را شهادت میدهم. من به آقای دکتر طیبی تبریک میگویم و بدون هیچ گونه غلوی افتخار میکنم که این همه اقدامات در جهاد دانشگاهی انجام شده است. به عنوان فردی که مسئولیتهای فنی مختلفی در کشور از جمله ریاست سازمان انرژی اتمی داشتم، میفهمم که در این این نهاد انقلابی بهویژه در حوزه پزشکی چه اقدامات فوقالعادهای انجام شده است. خداوند آقای کاظمی آشتیانی را رحمت کند، چرا که ایشان در حوزه پزشکی بنیان گذاشتند که ثمرات آن الیالابد خواهد بود و نام نیک ایشان در تاریخ زرین فعالیتهای علمی کشور ثبت ابدی است.
صالحی در ادامه گفت: با وجود این همه اقداماتی که انجام شده است، وقتی که به جامعه میرویم، همچنان کمبودهایی را مشاهده میکنیم؛ این بدان معناست که باید بسیار کار کنیم، اینجاست که دولت باید به کمک عزیزانی مانند جهاد دانشگاهی و دانشگاهها و پژوهشگاهها برود؛ چرا که کار پژوهشگاه و دانشگاه تحقیق است و اگر حکومت و دولت به سمت آنها نرود و برای برنامه های مختلفی از جمله برنامه های پنج ساله به سمت دانشگاهها سفارش کار ندهند، دانشگاه تحقیقی را انجام میدهد که ممکن است مورد نیاز کشور نباشد.
وی با اشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه کشور افزود: دولت باید برای برنامه هفتم توسعه به جهاد دانشگاهی و دانشگاهها بگوید که چه برنامههایی دارد و از آنها نظر بخواهد و بخواهد که مشارکت کنند. الان که در آستانه نگارش برنامه هفتم توسعه هستیم، توصیه می کنم که مسئولان مربوطه حتماً سراغ دوستانی مانند جهاد دانشگاهی، پژوهشگاهها و دانشگاههای کشور بروند و این نهادها را در نوشتن برنامه و تامین نیازهای آن دخیل کنند.
قائم مقام فرهنگستان علوم همچنین به بیان توصیهای به بخش خصوصی پرداخت و گفت: امروز در داخل کشور محصولات بسیاری تولید میشود؛ محصولاتی که توسط جهاد دانشگاهی و سازمان انرژی اتمی تولید شدهاند، انصافاً بهترین استانداردها را رعایت کردهاند؛ چراکه این دو نهاد به دنبال نفع اقتصادی نیستند. به دوستانی که در بخش خصوصی فعالیت میکنند، توصیه میکنم که استانداردهای کیفی را رعایت کنند و به دلیل اینکه امروز فضایی ایجاد شده تا محصولات تولید داخل خریداری شود، سوء استفادههایی در این خصوص انجام ندهند و فکر نکنند که در این فضا که تولیدات داخل استفاده میشود، میتوانند محصولات با کیفیت کم تولید کنند و بفروشند؛ در این صورت بعد از مدتی اعتماد مردم نسبت به تولید داخل سلب میشود. ما باید کاری کنیم که همانطور که برنج و زعفران ایران بهترین برندهای دنیا هستند، سایر برندهای داخلی نیز به بهترین برندها تبدیل شوند.
صالحی با تاکید بر اینکه در حوزه مسائل فنی نیز ایران صاحب برند است، اظهار کرد: در اخبار میخوانیم که یک سری محصولات کشاورزی صادر کردیم، اما به دلیل استفاده از کود شیمیایی بهجای کودهای با پایه گیاهی، بازگشته است که این حیثیت کشور را خدشهدار میکند؛ توصیه من به کسانی که در حوزه تولید اعم از صنعت، کشاورزی و پزشکی کار میکنند، این است که به گونه ای عمل کنند تا حساسیت جمهوری اسلامی و استانداردها حفظ شود و مردم با رغبت از کالای ایرانی استفاده کنند.