همدان| پذیرایی همدانیها از گردشگران
به گزارش مهر، فاصله کوتاه و زمان اندک مسافرت از استانهای غربی و مرکزی به همدان فاصله کوتاه و زمان اندک مسافرت از استانهای غربی و مرکزی به همدان فاکتوری است که شاید بتوان از آن برای تبدیل کردن همدان به مقصد گردشگری بهره برد اما نکتهای که طی روزهای گذشته قابلتوجه بود حضور مسافرانی از استانهای دورتر به همدان؛ در این دیار بود بهطوریکه خودروهایی با پلاکهای شهرها و استانهای جنوبی کشور بیش از همه به چشم میخورد. کارشناسان معتقدند مطرحشدن همدان بهعنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی در سال ۲۰۱۸ و برگزاری اجلاس جهانی گردشگری UNWTO سبب معرفی بهتر همدان شد و این استان را در سبد گردشگری مردم قرارداد که نتیجه آن را در تعطیلات عید فطر شاهد بودیم.
همدان بیش ازآنچه تصور میشود از ظرفیتهای گردشگری برخوردار است
کارشناس گردشگری استان همدان با بیان اینکه همدان بیش ازآنچه تصور میشود از ظرفیتهای گردشگری برخوردار است و میبینیم که رفتهرفته حضور مسافران در تمام ماههای سال در شهر همدان به خودرنگ میگیرد و از انحصار فصل تابستان به حضور گردشگران خارج میشویم، گفت: باید شرایطی به وجود آید که مسافران با ظرفیتهای همدان بیشازپیش آشنا شوند. لیلا غفاری با بیان اینکه در تعطیلات روزهای گذشته همدان بهیکباره شاهد حضور چشمگیر مسافران و گردشگران بود بهطوریکه در بسیاری از جاذبههای گردشگری همدان شاهد صف بازدیدکنندگان از آثار تاریخی بودیم، گفت: همانطور که انتظار میرفت برگزاری رویدادهای بینالمللی در راستای معرفی همدان مؤثر واقع شد و سیل گردشگران راهی همدان شدند. او به موقعیت مکانی همدان در نقشه جغرافیایی ایران اشاره کرد و بابیان اینکه فاصله دو ساعت و ۴۰ دقیقهای همدان با تهران امتیاز ویژهای است که بهواسطه آن میتوان مسافرانی که از تهران به شمال کشور راهی میشوند را به سمت همدان کشاند، گفت: باید در معرفی این ظرفیتها به مردم تلاش کرد. غفاری به برخی مشکلات هم اشاره کرد و با بیان اینکه شاهد چادرزنی مسافران در پیادهروها و پارکهای همدان بودیم که این اقدام جلوه خوبی برای شهر ندارد، گفت: گردشگران و مسافران باید برای همدان آورده داشته باشند نه اینکه با اشغال پیادهروها برای مردم عادی نیز مشکل ایجاد شود. او با تأکید بر اینکه باید زیرساختهای جذب گردشگر در استان همدان تقویت شود به وضعیت برخی شهرستانهای استان همدان در جذب گردشگر نیز اشاره کرد و گفت: طی روزهای اخیر شهرستان نهاوند بهواسطه بهرهمندی از سرابهای طبیعی شاهد حضور چشمگیر مسافران بود. او با تأکید بر اینکه نباید برنامهریزیها به فرصتی محدود ختم شود بلکه باید برای شهر و استان همدان برنامههای بلندمدت و حداقل سالانه ارائه داد، گفت: شهر باید بهگونهای آماده شود که در هر مقطعی از سال که مسافر در آن وارد میشود اینکه برای میزبانی از او تلاش شده را احساس کند.
استقبال کمنظیر از اقامتگاههای بوم گردی
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان نیز در خصوص وضعیت حضور مسافران در همدان گفت: در تعطیلات ۴ روز اخیر ۱۰۰ درصد ظرفیت اسکان هتلها، هتل آپارتمانها، مهمانپذیرها، اقامتگاههای بومگردی، مجتمعهای اقامتی، متل و خانه مسافرهای همدان تکمیل شد. علی خاکسار افزود: با وجود تکمیل ظرفیت اسکان رسمی، تعداد بسیار زیادی از گردشگران در مراکز اقامتی وابسته به آموزشوپرورش و مهمانسرای ادارات، اردوگاهها، ورزشگاهها اقامت گرفتند و یا با نصب چادر در پارکها، پیادهروها و نقاط مختلف شهر، شبها را در هوای خنک همدان سپری کردند. او با بیان اینکه منبع آماری دقیقی برای محاسبه تعداد گردشگران مقیم در اقامتگاههای رسمی و فضای باز وجود ندارد و نمیتوان آمار اسکان استان را بهطور دقیق اعلام کرد، گفت: با توجه به ظرفیت رسمی اسکان و دیگر موارد پیشگفته، اقامت در ۴ روز را میتوان بین ۹۰ الی ۱۰۰ هزار نفر دانست. خاکسار با بیان اینکه تفاوت تعطیلات امسال با سالهای قبل افزایش میزان ماندگاری گردشگران در استان بود، اضافه کرد: اغلب مسافران بین ۲ تا ۳ شب مراکز اقامتی را رزرو کرده بودند. او ادامه داد: تنوعبخشی به جاذبهها از جمله راهاندازی باغوحش در محور علیصدر، اقدامات زیرساختی در روستاهای هدف، برپایی بازارچههای صنایعدستی و سوغات و توزیع سفر در شهرستانها و روستاها و تبلیغات گسترده برای معرفی جاذبههای کمتر شناختهشده از دلایل اصلی حضور چشمگیر مسافران در همدان است. خاکسار گفت: استقبال کمنظیر از اقامتگاههای بوم گردی نیز یکی از نقاط قوت گردشگری و از دلایل اصلی توجه و حمایت دولت از سرمایهگذاران و بهرهبرداران این تأسیسات است که توزیع سفر، اشتغال و درآمدزایی برای جوامع محلی را در پی دارد. او گفت: علاوه بر استقبال و بازدید چشمگیر گردشگران از جاذبههای طبیعی نظیر غار علیصدر، سرابها، روستاهای هدف گردشگری و تالابها افزون بر ۷۰ هزار نفر نیز از موزهها و اماکن تاریخی دارای بلیتفروشی بازدید کردند. خاکسار گفت: آرامگاه بوعلی سینا با ۲۶ هزار و ۳۰۰ نفر، آرامگاه باباطاهر با ۲۱ هزار نفر و مجموعه هگمتانه با ۱۰ هزار نفر بازدیدکننده در صدر مراکز پربازدید فرهنگی تاریخی بودند.
۳ میلیون و ۵۵۵ هزار تردد در محورهای مواصلاتی استان همدان ثبت شد
مسئول مرکز مدیریت راههای استان همدان نیز با بیان اینکه در تعطیلات ۴ روز اخیر ۳ میلیون و ۵۵۵ هزار تردد در محورهای مواصلاتی استان همدان ثبت شد که نسبت به سال گذشته ۲۷ درصد افزایش داشته است، گفت: بیشترین ترددها از محور همدان به سمت ۳ راهی بهار صورت گرفته است. امیر شفیعی با بیان اینکه اوج ترددها در ساعت ۱۸ تا ۲۰ هرروز ثبتشده است، اظهار داشت: بر اساس شماره پلاک خودروها بیشترین خودروها متعلق به تهران کرمانشاه و کرج بودهاند.